6.5.23

Η τεχνητή νοημοσύνη μας δείχνει πως ήταν πραγματικά ο Μέγας Αλέξανδρος [video]

Ο Μέγας Αλέξανδρος όπως τον «απεικονίζει» η τεχνητή νοημοσύνη. Screen Shot via YouTube
(Η ενδυμασία του λίγο τα ...χαλάει- JUAN)


 Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αναμφίβολα μια από τις πιο θρυλικές φιγούρες στην ιστορία, γνωστός για τη στρατιωτική του ικανότητα και τη σύντομη αλλά εντυπωσιακή ζωή του.

Σε ηλικία 18 ετών, ο Αλέξανδρος πολέμησε μαζί με τον πατέρα του εναντίον της Αθήνας και της Θήβας στη μάχη της Κορινθίας, επιδεικνύοντας για πρώτη φορά τη στρατιωτική του ικανότητα.

Ωστόσο, η σχέση του με τον πατέρα του έγινε τεταμένη και μετά το θάνατο του Φιλίππου, ο Αλέξανδρος τον διαδέχθηκε ως βασιλιάς της Μακεδονίας.

Αντιμετώπισε αντιπάλους και εξεγέρσεις σε κάθε βήμα, αλλά θα συνέχιζε να ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εκστρατείες στην ιστορία κατά της αχανούς Περσικής Αυτοκρατορίας, που εκτείνετo από την Ινδία ως την Ελλάδα.

Μέσω της χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας και ιστορικών αρχείων, οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν μια ανακατασκευή του προσώπου του πώς μπορεί να έμοιαζε ο Αλέξανδρος στη ζωή του.

Αυτή η νέα κατανόηση της εμφάνισης του Αλέξανδρου παρέχει μια συναρπαστική εικόνα της ζωής αυτής της εμβληματικής φιγούρας.

Πηγή ancient origins