9.5.23

Συναγερμός στην Μόσχα- Φόβοι ότι Ουκρανικά drones θα χτυπήσουν στην παρέλαση της Ρωσίας για την Ημέρα της Νίκης – Έπαθλο 540.000 δολαρίων για όποιον το καταφέρει!

Αν τολμήσουν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν την παρέλαση, η Ουκρανία θα σβηστεί από το χάρτη.
ΑΛΕΞ
 

Ρωσία εναντίον όλων στην Δύση με "άρωμα" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου από Πούτιν

ΗΡωσία γιορτάζει την Τρίτη 9 Μαΐου την επέτειο της νίκης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με μια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας μετά από μια σειρά επιθέσεων με drone, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Κρεμλίνου, για τις οποίες η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία .

Η Ημέρα της Νίκης είναι μία από τις σημαντικότερες επίσημες αργίες στη Ρωσία, όπου μνημονεύονται οι τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του 1941-45, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 27 εκατομμύρια πολίτες.

Ως προληπτικό μέτρο, η Μόσχα απαγόρευσε τη χρήση drones.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην φερόμενη επίθεση με drone στο Κρεμλίνο. Ωστόσο, η ανησυχία της Ρωσίας για ενδεχόμενο ουκρανικό χτύπημα δεν είναι χωρίς λόγο.

Ένας Ουκρανός επιχειρηματίας και κατασκευαστής drone, καλεί και σχεδιάζει ένα μαζικό χτύπημα κατά της Μόσχας με την χρήση ενός ολόκληρου σμήνους drones.

Στις αρχές Απριλίου, ο Βολοντίμιρ Γιατσένκο, συνιδρυτής της Monobank και δημιουργός του drone Dovbush, ανακοίνωσε έναν  διαγωνισμό για Ουκρανούς κατασκευαστές UAV. Ανακοινώνοντας τον διαγωνισμό στο Facebook, είπε ότι η ομάδα της οποίας το drone  θα μπορέσει να προσγειωθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 9 Μαΐου, θα λάβει ως έπαθλο 540.000 δολάρια ΗΠΑ από αυτόν.

Σύμφωνα με το Forces, ένα ουκρανικό στρατιωτικό blog ειδήσεων, ο Γιατσένκο είναι ο δημιουργός του drone Dovbush, το οποίο θα επιχειρήσει επίσης την πτήση προς τη ρωσική πρωτεύουσα. Για να αναγνωριστούν όταν φτάσουν στη Μόσχα, ο Γιατσένκο συμβούλεψε τους συμμετέχοντες προγραμματιστές drone να γράψουν ουκρανικά συνθήματα, όπως «Δόξα στην Ουκρανία», στα φτερά τους.

Η Ρωσία ενίσχυσε την αεράμυνα της μέσα και γύρω από τη Μόσχα για να αποτρέψει μια ουκρανική επίθεση με drone, κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, με την παρέλαση της Ρωσικής Ημέρας της Νίκης να πλησιάζει, ο Γιατσένκο πιστεύει και είναι σίγουρος ότι πολλά ουκρανικά  drone θα επαρκούσαν για να παρακάμψουν το ρωσικό σύστημα αεράμυνας στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, η Μόσχα δεν παρεκκλίνει από την παράδοσή της, επομένως η στρατιωτική παρέλαση δεν ακυρώθηκε, παρά τις εικασίες και τους συναγερμούς που πυροδότησε η επίθεση στο Κρεμλίνο.

Εν τω μεταξύ, μετά την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο για την οποία η Ρωσία υποσχέθηκε αντίποινα, ένα τεράστιο μπαράζ επίθεσης με drones εξαπολύθηκε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο. Σύμφωνα με στρατιωτικούς παρατηρητές, αυτή είναι η μεγαλύτερη επίθεση στο Κίεβο φέτος και μοιάζει με εκδίκηση drone-for-drone.

Επίσης,  ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, «ενόχλησε» τη Ρωσία μεταφέροντας την ημέρα που η χώρα του σηματοδοτεί τη συμμαχική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 8 Μαΐου, ευθυγραμμίζοντάς την με τα δυτικά έθνη σε μια αποκήρυξη του σοβιετικού παρελθόντος της.

Ο Πούτιν στην περσινή ομιλία του δεν έκανε καμία αναφορά στην Ουκρανία, αλλά επέκρινε τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ για επέκταση στα σύνορα της Ρωσίας και χαιρέτισε τον σοβιετικό ηρωισμό στην αντίσταση στον Χίτλερ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε σήμερα ότι ο κόσμος βρίσκεται σε «ένα σημείο καμπής» και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι ενορχηστρώνουν έναν «πόλεμο» εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με αφορμή την Ημέρα της Νίκης.

Ο Ρώσος πρόεδρος  περπάτησε από το Κρεμλίνο ως την Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

«Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα σημείο καμπής. Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος. Απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα εγγυηθούμε την ασφάλειά μας», τόνισε ο Πούτιν στην ομιλία του.

Δήλωσε ότι «δυτικές ελίτ» σπέρνουν ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό, ενώ ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος» και των φιλοδοξιών της Δύσης.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα ειρηνικό μέλλον» και σημείωσε ότι όλη η χώρα στηρίζει «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι όλοι οι πολίτες στηρίζουν τους «ήρωες» Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία και προσεύχονται γι' αυτούς: «Είμαστε περήφανοι για όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά

 https://www.pentapostagma.gr/