2.5.23

Συμμετέχει στις εκλογές το κόμμα με την ονομασία «ΕΑΝ»


Αμέσως μετά την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Κανελλόπουλος  είχε δήλωσε τα εξής:

Έπειτα από τα πρόσφατα, γνωστά σε όλους γεγονότα, τα συνυφασμένα με την αναίτια, θηριώδη, κτηνώδη δολοφονία ενός σφριγηλού Νέου στη Θεσσαλονίκη, από συνομηλίκους του – με την ανυπαρξία Κρατικού Μηχανισμού, ικανού να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσαν τα χιόνια στην Αττική, έπειτα από όσα στη συνέχεια διαδραματίστηκαν και διημείφθησαν στη Βουλή, αλλά και βλέποντας την από πάσης απόψεως, αξιοθρήνητη εσωτερική κατάσταση της χώρας, είναι βέβαιων, ότι και ο τελευταίος δύσπιστος πολίτης θα έχει πεισθεί, ότι η Ελλάδα δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ότι όλες του οι Λειτουργίες έχουν καταρρεύσει ή έχουν καταστεί σκιώδεις. Ότι παντού υπάρχει σήψη και παρακμή και ότι το πολιτικό σύστημα έχει βυθισθεί στο τέλμα.

Την κατάρρευση αυτή, την τελματώδη αυτή κατάσταση, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν αυτοί που την εδημιούργησαν, δηλαδή, τα παλαιά κρατικοδίαιτα, απηρχαιωμένα, καταχρεωμένα, σάπια και διεφθαρμένα Κόμματα, τα οποία επί μισό αιώνα μονοπωλούν την πολιτική ζωή του τόπου, διαμοιράζονται τα ιμάτια της Ελλάδος, βουτούν τις μπουκιές τους στις αιμόφυρτες πληγές του Λαού, τον οποίο απομυζούν μέχρι της τελευταίας οικονομικής ρανίδος, έχοντας επιβάλλει μία εξοντωτική, ληστρική, λυσσώδη, απάνθρωπο, εγκληματικής θρασύτητος, άμεση και έμμεση φορολογία.

Ενώπιον αυτής της καταστάσεως, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραμένει ασυγκίνητος και να παρακολουθεί απαθής και αδιάφορος, με σταυρωμένα τα χέρια, το θλιβερό κατάντημα της χώρας και την κατά κρημνόν πορεία της.

Είναι επείγουσα ανάγκη, το Έθνος να αφυπνισθεί. Ο Λαός οφείλει να αντιδράσει.

Ως πρώτο βήμα για την Αντίδραση αυτή, είναι η δημιουργία ενός νέου κομματικού σχηματισμού, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο και διακαή πόθο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού.

Ανταποκρινόμενοι στο επίμονο και επιτακτικό αυτό αίτημα, καταθέσαμε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την υπό του Νόμου επιβεβλημένη Δήλωση, περί ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, υπό τον τίτλο «ΕΑΝ….».

Αναγγέλλοντας προς τον Ελληνικόν Λαό την ίδρυση νέου Κόμματος, έχουμε την βεβαιότητα ότι αναγγέλλουμε ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, είναι αναγκαία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ικανό να εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,

που με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,

που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,

που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,

που, θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,

που, θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,

που με νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές της όπως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών,

και θα απαλλάξει, επίσης, την χώρα, από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδος του πληθυσμού, η οποία με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί – Η δημιουργία επαναλαμβάνουμε, ενός τέτοιου Κόμματος, αποτελεί υπέρτατο εθνικό χρέος.

Αυτό το Κράτος επιθυμούμε και για την δημιουργία ενός τέτοιου Κράτους γεννήθηκε το ΕΑΝ.

ΕΑΝ όλα αυτά μιλούν στην ψυχή σας!

ΕΑΝ όλα αυτά είναι και δική σας επιθυμία!

ΕΑΝ συμμερίζεσθε τις ιδέες μας, τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας, σας καλούμε να στρατευθείτε στο πλευρό μας, για την ανατροπή με νόμιμα μέσα του σημερινού διεφθαρμένου Καθεστώτος, όμοιο του οποίου, ουδέποτε εις το παρελθόν εγνώρισε ο τόπος.

Ιδιαιτέρως καλούμε τους Νέους, οι οποίοι ιστορικώς, πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι των Εθνικών και Δημοκρατικών Αγώνων, να ανταποκριθούν στο Προσκλητήριο του Κόμματος μας και να γίνουν Σημαιοφόροι του Αγώνος μας. Διότι αυτοί κυρίως είναι τα θύματα του Παλαιοκομματισμού.

Αυτοί κυρίως πληρώνουν τα ανομήματα, τα αμαρτήματα, τα εγκλήματα του Κομματικού Κατεστημένου. Διότι η Ανεργία, που αυτούς κυρίως πλήττει, είναι έργο του Παλαιοκομματισμού. Και διότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη που εδημιούργησαν και εξακολουθούν να συσσωρεύουν, οι ένοχοι της υποθηκεύσεως του μέλλοντός τους.

Επομένως, ο αγώνας του ΕΑΝ είναι και δικός τους Αγώνας.

O πρόεδρός του EAN

Αναστάσιος Κανελλόπουλος,

Επίτιμος Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου.

 Newsbomb.gr.