13.5.23

Θα είναι μακρά η νύχτα των εκλογών-Τουρκικό σχέδιο “Προμηθέας” για διατήρηση της εξουσίας-Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε επαγρύπνηση

 

Ογνωστός (για την πραγματική διάσταση των εξουσιών του) υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σ. Σοιλού εξέδωσε εντολή, με την οποία ζητά από τον τουρκικό στρατό να είναι πανέτοιμος το βράδυ των εκλογών με τα τεθωρακισμένα οχήματά του.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας που είχε στα χέρια του την γραπτή εντολή του Σοιλού.

Το βράδυ των εκλογών της Κυριακής θα είναι μια μακρά νύχτα, κάτι που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μετακινήσεις τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για να μείνει στην θέση του ο Τούρκος πρόεδρος.

Τούρκος βουλευτής του CHP προς τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού:

“Γιατί έδωσε εντολή  για τη διατήρηση της ετοιμότητας του τουρκικού στρατού;

Γιατί χρειάζεστε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις εκλογές;

Γιατί είναι σε πλήρη ετοιμότητα τα τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού;

Έτερος βουλευτής του κόμματος Ζαφέρ με το όνομα Ουμίτ Οζντάγ κάνει έκκληση στους Τούρκους στρατιωτικούς

"Αξιότιμα ​​μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής και της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας, προέρχεστε από την παράδοση των Τούρκων αξιωματικών που απαξιώθηκαν αλλά δεν υπέκυψαν σε μη εθνικές και παράνομες εντολές.

Αν σας δοθεί παράνομη και παράνομη εντολή την ημέρα και τη νύχτα των εκλογών, μην υπακούσετε στην εντολή. Δείξτε ότι είστε μόνο υπηρέτης του Τουρκικού κράτους και του Τουρκικού Έθνους, τηρώντας το σύνταγμα και τους νόμους", τόνισε ο ίδιος.

Οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν από τον καθένα, και αφορούν σε αυτό που λέμε μετάβαση της εξουσίας, η οποία στην Τουρκία δεν γίνεται ποτέ ομαλά, πόσο μάλλον τώρα που αν χάσει το ΑΚΡ, όχι μόνο ο Ερντογάν, αλλά μια στρατιά αξιωματούχων του κόμματος αυτού θα πάνε φυλακή.

Η διαδικασία αυτή δεν θα γίνει αμέσως, αφού αν νικήσουν οι Κεμαλιστές, θα απαιτηθεί η ανάκτηση του ελέγχου του τουρκικού στρατού, της στρατοχωροφυλακής, και των μυστικών υπηρεσιών από κεμαλιστές.

Ο Ερντογάν  είναι ικανός να επιχειρήσει οτιδήποτε τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μην ηττηθεί στις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023.

"Για να διασφαλιστεί αδιάβλητο το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, αποφασίστηκε ότι τα αποτελέσματα από τις κάλπες θα πρέπει να παραληφθούν από την αστυνομία και τη χωροφυλακή, να μετατραπούν σε πίνακα excel και να σταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών".

Αυτό είναι το δεύτερο ύποπτο σχέδιο του Σοιλού, που μυρίζει πιθανότατα νοθεία από χιλιόμετρα μακριά, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε τους χιλιάδες οπαδούς του Τούρκου προέδρου, που κατέχουν διαπιστωμένα περίπου 16.000 αυτόματα τυφέκια σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, όντας πανέτοιμοι να δράσουν με ένα μήνυμα ειδικά στο τικ τοκ.

Ο Ερντογάν  είναι ικανός να επιχειρήσει οτιδήποτε τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μην ηττηθεί στις εκλογές της 14 Μαΐου και για αυτό και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, θα είναι σε μέγιστη επαγρύπνηση για οποιαδήποτε  τουρκική ενέργεια σε ξηρά-θάλασσα και αέρα, είτε για τυχόν άλλη ενέργεια στο εσωτερικό της χώρας μας.

https://www.pentapostagma.gr/