11.5.23

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ...ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ!!!



 Η ΔΙΑΤΑΓΗ:

Απαγορεύει στους ένστολους να κρατούν κομπολόι, να περπατούν με τα χέρια στις τσέπες, να έχουν - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - «μύστακα», να είναι ακούρευτοι και να κυκλοφορούν με ξεκούμπωτα πουκάμισα και λερωμένα ρούχα!

-Κακώς! Πρέπει να κυκλοφορούν με κομπολόγια με τα χέρια  στις τσέπες με τσιγκελωτά μουστάκια, ξεκούμπωτα πουκάμισα , λερωμένα ρούχα και ακούρευτοι!


Επίσης απαγορεύεται να τρώνε πάνω στις μηχανές σε δημόσια θέα, να παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα τάμπλετ και να έχουν απεριποίητη κόμη.

-Κακώς! Πρέπει να τρώνε πάνω στις μηχανές και να παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, τάμπλετ !


Ενδεικτικά, έχει παρατηρηθεί το υπόχρεο προσωπικό: -να μην φέρει κανονικά τη στολή του (χωρίς πηλίκιο, ατημέλητη κόμη ή υπογένειο, ξεκούμπωτο χιτώνιο ή πουκάμισο κλπ) ή να έχει μεταβάλλει τη σύνθεση τους (ιδίως ένεκα της προμήθειας ειδών από το ελεύθερο εμπόριο), -η στολή να μην είναι καθαρή ή επιμελημένη είτε να είναι αποχρωματισμένη ή αποξεσμένη, -η χρήση αντικανονικού τύπου επιμέρους ειδών που τη συνθέτουν (κονκάρδες, διακριτικά σήματα, κλπ) είτε χρήση των προβλεπόμενων ειδών που ήταν φθαρμένα ή αλλοιωμένα -να σιτίζεται ενώ καθόταν επί του καθίσματος του υπηρεσιακού δικύκλου κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και μάλιστα σε δημόσια θέα,

Κακώς! Δεν πρέπει να φορούν κανονικά τη στολή τους, πρέπει να μη φορούν πηλίκιο (χαλάει το μαλλί ) πρέπει να φέρουν μούσι, αχτένιστα μαλλιά (σύμφωνα με τη ...μόδα,) να φορούν ό,τι στολή θέλουν με διάφορα  διακριτικά, κονκάρδες, σήματα - άσχετα με τα Υπηρεσιακά  (κίτρινα, κόκκινα, πράσινα, μπλε-σαν τα "καραβάκια του Αιγαίου -που λέει το τραγούδι!)
 Τα πηλίκια -ασορτί με την όλη εμφάνιση- θα πρέπει να φέρονται...υπό μάλης ή να κρατιούνται ανα χείρας.,,!!!

Όλα αυτά τα αυτονόητα, φαίνεται ότι ενόχλησαν ορισμένους...
___________________

Συγχαίρουμε τον κ.  Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Σκλάβο για την διαταγή που εξέδωσε και ευχόμεθα σύντομα να δούμε την υλοποίησή της.

 Όσοι διαφωνούν, έχουν την ευχέρεια να παραιτηθούν από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, αν κατά τη γνώμη τους δεν πληροί τα γούστα τους.


Η ΔΙΑΤΑΓΗ: