11.5.23

Ποιος τους Πιάνει: Οι Ρώσοι αερομεταφερόμενοι κομάντος εφαρμόζουν νέα τακτική στα ουκρανικά δάση-Οπισθοχώρησαν οι Ουκρανοί στην Κρεμέναγια! (Βίντεο)

 

Η Μόσχα δήλωσε πως έτρεξαν για την ζωή τους, καταφεύγοντας σε δάση και αφήνοντας πίσω τους τραυματισμένους στρατιώτες τους!

Σύμφωνα με ρωσική κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία, σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα τώρα στα περίχωρα της Κρεμέναγια. Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν αναπτύξει τις δικές τους τακτικές για να καταστείλλουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, εξαιτίας των οποίων ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει. Ο ανταποκριτής Yaroslav Bogat της ρωσικής Izvestia καλύπτει την είδηση.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές της πόλης Κόστρομα συνεχίζουν να οδηγούν τον εχθρό εκτός των δασών της Κρεμέναγια. Τώρα η μάχη έχει περάσει τις εγκαταλελειμμένες θέσεις των Ουκρανών στρατιωτών. Αυτοί οι άδειοι διάδρομοι τραυματισμένων δέντρων βρίσκονται πλέον τόσο μακριά που αποκαλούνται γκρι ζώνη.

Τα πληρώματα των ρωσικών BMD-2 έφτασαν 100 μέτρα από τον ουκρανικό στρατό. Το αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών του οχήματος μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στους εχθρούς. Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να απαντήσει με βολές ολμοβόλου.

Έφυγαν «Άρον Άρον» για τα Δάση οι Ουκρανοί

Το υλικό που βλέπετε δείχνει τις μάχες στην γραμμή επαφής, όπου συμμετάσχουν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Το βίντεο δείχνει την εργασία των drones, τα οποία ανιχνεύουν τα εχθρικά χαρακώματα με ακρίβεια και προσαρμόζουν τα πυρά του πυροβολικού. Οι Ουκρανοί που κατάφεραν και επιβίωσαν από τις ρωσικές βολές φαίνεται πως δεν συνέχισαν τις μάχες, αλλά εγκατέλειψαν το σημείο. 

Για τις ουκρανικές μονάδες που δεν άφησαν κάτω τα όπλα τους, η μόνη διέξοδος ήταν να παραμείνουν στα δάση. Σύμφωνα με τους παρατηρητές πάντως, ο στόχος του ρωσικού BMD-2, δηλαδή το παρατηρητήριο των Ουκρανών, έγινε κομμάτια.

Οι στρατιώτες της ρωσικής 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας δεν χτύπησαν τους Ουκρανούς μόνο με άμεσα πυρά, αλλά έπληξαν τα χαρακώματά τους και τους κυνήγησαν. Στο βίντεο φαίνεται ακόμη πιο αναλυτικά η δράση των Ρώσων αλεξιπτωτιστών από την πόλη Ιβάνοβο.

Αφού επιστρέψουν στο σημείο συγκέντρωσής τους, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ετοιμάζουν τον εξοπλισμό για την επόμενη μαχητική αποστολή, φορτώνουν πυρομαχικά. Παίρνουν αρκετά πολεμοφόδια για να μπορούν να εκτοξεύουν πυρά μέχρι και ένα συνεχόμενο λεπτό. Αυτή θεωρείται μεγάλη διάρκεια, μιας και τις περισσότερες φορές οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι τόσο κοντά που μπορούν να τους δούνε με τα ίδια τους τα μάτια.

Όσο για το BMD-2, να αναφέρουμε πως αποτελεί αερομεταφερόμενο όχημα μάχης, συνέχεια του προηγούμενου BMD-1. Μπήκε σε λειτουργία το 1985 στην Σοβιετική Ένωση, ενώ διαθέτει ένα πλήρως σταθεροποιημένο αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών, παρόμοιο του BMP-2.

https://www.pentapostagma.gr