17.5.23

Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την χώρα μας η επανεκλογή του Ερντογάν- Δεν θα φτάσουμε σε σύρραξη με την Τουρκία!


 ''Ο Ερντογάν πέραν της ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων και των απειλών δεν έχει κάνει άλλες κινήσεις, πέραν της Αγιάς Σοφιάς, που να δηλώνουν εχθρικότητα''

Καθησυχαστικός σε σχέση με τις κινήσεις της Τουρκίας, αν επανεκλεγεί ο Ερντογάν, είναι ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. 

Συγκεκριμένα στο κανάλι του ΣΚΑΙ, και στην εκπομπή ''Σήμερα'',  δήλωσε τα εξής:

''Η Ελλάδα δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν της επιθετικής ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων''. 

Άλλωστε όπως συμπλήρωσε: ''Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική που ασκεί,  ωστόσο πέραν της ρητορικής και των αυξημένων απαιτήσεων και των απειλών δεν έχει κάνει άλλες κινήσεις, πέραν της Αγιάς Σοφιάς, που να δηλώνουν εχθρικότητα''. 

Μάλιστα, πρόσθεσε πως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο λέγεται πως αρκετά θέματά τους έχουν προχωρήσει.

''Δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, οφείλουμε όμως να είμαστε σε διάλογο μαζί τους, να υπάρχουν τα ΜΟΕ. Το θέμα είναι να έχουμε εμείς συναίνεση και εθνικό στρατηγικό σχέδιο, γιατί μπορεί ο Ερντογάν να μην φτάσει σε θερμό επεισόδιο, όμως μπορεί να φτάσει στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ''.

Για τη δυναμική του Ερντογάν είπε ότι είναι εντυπωσιακό πως από τις 11 πληγείσες από τον σεισμό περιοχές, οι δέκα του έδωσαν ένα πολύ υψηλό ποσοστό από την άλλη όμως είναι και η υποτονική αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Όπως έλεγε η Ακσενέρ στον Κιλιτσντάρογλου, σημείωσε ο στρατηγός Φραγκούλης, «εσύ δεν τραβάς. Τόσα χρόνια προσπαθείς και δεν τα καταφέρνεις».

«Ο Ερντογάν συσπειρώνει τη μισή Τουρκία, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όλα αυτά είναι μια έκπληξη για μας, αλλά όχι για την Τουρκία» σχολίασε ο στρατηγός Φραγκούλης.

https://www.pentapostagma.gr