4.5.23

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΕΑΝ", απο τον Επίτιμο ΑΝΤΙΣΑΓΓΕΛΕΑ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ

Αναστάσιος Κανελλόπουλος
Επίτιμος Αντεισαγγελεύς Αρείου Πάγου
A.

Συμπληρώνεται μισός περίπου αιώνας, αφότου η χώρα εισήλθε στην λεγoμένη Μεταπολιτευτική περίοδο, η οποία άρχισε συγχρόνως με την κατάρρευση της επταετούς δικτατορίας.Στον μισό αυτόν αιώνα, την πολιτική ζωή του τόπου μονοπωλούν τα τέσσερα γνωστά παλαιά Κόμματα.

     Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

  • Και το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι:

  • Μετά από μισό αιώνα, ποιος είναι ο απολογισμός και ποια είναι τα πεπραγμένα, που ως κληροδότημα αφήνουν τα τέσσερα Κρατικοδίαιτα, απηρχαιωμένα, χρεωκοπημένα και παρηκμασμένα Κόμματα, τα οποία επί πέντε δεκαετίες κυριαρχούν στο δημόσιο βίο της Χώρας, νέμονται την εξουσία και έχουν εγκαταστήσει καθεστώς;

  • Αναμφισβήτως, η χώρα, διανύει ανησύχους και τρικυμιώδεις καιρούςΕσωτερικώς, ο Μεταπολιτευτικός όλεθρος συνεχίζεται. Εξωτερικώς, ζοφερά νέφη προμηνύουν τρομερές καταιγίδες.

  • Στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού, η Ελλάδα σήμερα, με βάση το θηριώδες δημόσιο χρέος, το ογκώδες μέγεθος των ανεξοφλήτων οφειλών προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία κ.τ.λ., το γιγαντιαίο μεταξύ των ιδιωτών χρέος και την αξιοθρήνητη, από πάσης απόψεως, εσωτερική κατάσταση, είναι μία χρεωκοπημένη, διαλυμένη, κοινώς ξεχαρβαλωμένη χώρα, σωριασμένη στα ερείπια μιας κομματοκρατίας, φαυλοκρατίας, πελατοκρατίας και, ενίοτε, κλεπτοκρατίας, μαστιζομένης, επί πλέον, από την Ανομία, την Βία, την Αναρχία, την Ανεργία, την Ακρίβεια, την Φτώχεια, το ΄Εγκλημα, τα Ναρκωτικά και την Αντικοινωνική συμπεριφορά.

  • Τα Σύνορα της Πατρίδος μας, τα χαραχθέντα με τις θυσίες των προγόνων μας, δέχονται σοβαρές απειλές. Στο εξ Ανατολών των συνόρων μας Κράτος, ακονίζουν την όρεξή τους, ορεγόμενοι τμήμα της Ελληνικής Επικρατείας.

  • Πολεμικά πλοία, φέροντα την Τουρκική Σημαία, διασχίζουν το Αιγαίο, προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές και προκαλούν. Πολεμικά αεροπλάνα της ίδιας χώρας, καθημερινώς διεισδύουν και μολύνουν τον εναέριο χώρο της Πατρίδος μας.

  • Την ίδια ώρα σκοτεινές συνωμοσίες, εξυφαίνονται πέραν των Ελληνικών συνόρων.  Οι Σύμμαχοί μας στην Ευρώπη και την Αμερική, πιέζουν την Ελλάδα να θυσιάσει τα εθνικά της Δίκαια και να προβεί σε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα όλων των άλλων ομόρων Κρατών, σε βάρος των δικών μας εθνικών συμφερόντων.

  • Βεβαίως, πάντοτε εις το παρελθόν, οι Σύμμαχοι και Εταίροι μας, ασκούσαν πιέσεις. Αλλά στην πολιτική ιστορίας της Ελλάδος, ποτέ οι ΄Ελληνες δεν είδαν Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, να θέτουν τα συμφέροντα άλλων χωρών, πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδος. Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν, οι δύο τελευταίες Κυβερνήσεις, υπό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη.

  • Εθνομηδενιστές και οι δύο, μετεβλήθησαν σε πειθήνια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Μεγάλης Υπερατλαντικής Συμμάχου.

  • Εξευτέλισαν την αξιοπρέπεια της χώρας, αναγορεύσαντες την κυρία Μέρκελ σε Προσκυνητάρι, την οποίαν δουλικώς υπηρέτησαν, επιδεικνύοντες απέναντι αυτής ολοκληρωτική, σκυλίσια υποταγή.

  • Η Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα εθνομηδενισμού και θυσίας των εθνικών συμφερόντων, στον βωμό των Νατοϊκών συμφερόντων και για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του νεοσύστατου Κράτους των Σκοπίων. Με τη Συμφωνία αυτή, η οποία υπεγράφη και εκυρώθη, υπό την αυστηρή επιτήρηση της κυρίας Μέρκελ και την παρασκηνιακή πίεση των Συμμάχων και των εταίρων προς την Ελλάδα, αλλά και με την χρησιμοποίηση αθεμίτων Κοινοβουλευτικών μέσων, συνετελέσθη μέγα εθνικό έγκλημα, το οποίο συνιστά εθνική προδοσία. Και δεν είναι μία «κακή Συμφωνία», όπως εις το παρελθόν εδήλωνε ο κ. Μητσοτάκης. Τουναντίον, είναι μία ταπεινωτική, ατιμωτική, εθνοκτόνος Συμφωνία, την οποίαν ευθέως ή παρασκηνιακώς, επεδίωξαν ή εστήριξαν και όλα τα άλλα παραδοσιακά Κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ.

  • Λίγα έτη, πριν από την επονείδιστη αυτή Συμφωνία, ο εμβληματικός Ηγέτης των Σκοπίων, ΚΙΡΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ, επισήμως είχε δηλώσει, ότι η ταυτότητα του Λαού του εν λόγω Κράτους, είναι Σλαβική και δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Αρχαίους Μακεδόνες. Εν τούτοις, με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάς εκχώρησε το όνομα της   Μακεδονίας, το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ένδοξη ιστορία αυτών, στο Κράτος των Σκοπίων, στο Σλαβικό αυτό Κράτος. Συγχρόνως, η Ελλάς συνομολόγησε, ότι οι κάτοικοι του εν λόγω Κράτους, είναι Μακεδόνες και θα ονομάζονται επισήμως Μακεδόνες. Αντιθέτως, για τους ΄Ελληνες της Μακεδονίας απεδέχθη, ότι δεν είναι Μακεδόνες και δεν έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες. Θα ονομάζονται, κατά την συμφωνία, κάτοικοι της βόρρειας περιοχής της Ελλάδος. Τοιουτοτρόπως, τους αναγνωρίσαμε το δικαίωμα να κομπάζουν και να διασαλπίζουν σε όλο τον Κόσμο, ότι η αρχαία Μακεδονία είναι το σημερινό Κράτος των Σκοπίων, ότι οι κάτοικοι του Κράτους αυτού είναι Μακεδόνες, ενώ δεν δικαιούνται να ονομάζονται Μακεδόνες οι κάτοικοι της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, που κείται εντός των συνόρων της Ελληνικής Επικρατείας. Και τους αναγνωρίσαμε, επίσης, το δικαίωμα να ισχυρίζονται, ότι η γλώσσα τους είναι η αρχαία Μακεδονική Γλώσσα!
     Αυτό είναι το έπος των εθνομηδενιστών του «Συνταγματικού τόξου», οι οποίοι χωρίς καμμία εντροπή και χωρίς να αισθάνονται κανενός είδους τύψεις, έχουν το θράσος να βαπτίζουν την προδοσία, «Ιστορική Συμφωνία!».
    Συμμεριζόμενοι την βουβή εθνική αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού, διακηρύσσουμε την αμετάτρεπτον απόφασή μας, να μην αναγνωρίσουμε ποτέ την εθνική αυτή ατιμία. Και διακηρύσσουμε, επίσης, ότι αν ο κυρίαρχος Λαός θελήσει, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε η εθνοκτόνος αυτή Συμφωνία, να ακυρωθεί.

  • Αλλά η διακομματική προδοσία, δεν τελειώνει με την Συμφωνία    των Πρεσπών. Δυστυχώς, συνεχίζεται και με τον καλπάζοντα εποικισμό της χώρας, από μετανάστες της Ν.Α. Ασίας και της Αφρικής.

    Όλα τα στοιχεία μαρτυρούν, ότι σκοτεινές δυνάμεις, έχουν σχεδιάσει και οργανώσει συνωμοτικό σχέδιο Εποικισμού της χώρας. Ο Λαός δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ιθύνων νους αυτού του σχεδίου. Γνωρίζει, όμως, ποια είναι τα εκτελεστικά όργανα αυτού στην Ελλάδα. Είναι τα τέσσερα παλαιά κόμματα - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
    Το Μεταναστευτικό, είναι μέγα εθνικό θέμα. Αλλ΄ είναι και μέγα Κοινωνικό πρόβλημα. Και εγείρει, επίσης και μέγα πολιτικό ζήτημα.
    Είναι, πρώτον, εθνικό θέμα, διότι με την διασπορά των μεταναστών σε όλη την Επικράτεια, σωρεύεται εύλεκτος ύλη, στην οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος θα αποφασίσουν πότε θα θέσουν πυρ εις αυτήν.
    Αποτελεί, επίσης, μέγα εθνικό θέμα, διότι με την πληθυσμιακή αλλοίωση, η οποία ραγδαίως συντελείται στην χώρα μας και η οποία είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, είναι βέβαιον, ότι οδηγούμεθα αναποτρέπτως στον αφανισμό του ΄Εθνους και στην εξαφάνιση της ελληνικής φυλής.
    Το Μεταναστευτικό, όμως, αποτελεί και μέγα κοινωνικό πρόβλημα. Διότι, ο εποικισμός της Ελλάδος, έχει μεταμορφώσει ριζικά την φυσιογνωμία της Πρωτευούσης και άλλων περιοχών της Ελλάδος, αλλά και έχει αλλάξει δραματικά την ζωή των Ελλήνων πολιτών.
    Η πολυπληθής παρουσία των μεταναστών, έχει μία ακόμη οικονομικο-κοινωνική συνέπεια. Είναι το οξύτατο στεγαστικό και, συγχρόνως, οικονομικό πρόβλημα, που δημιουργεί η μαζική μίσθωση διαμερισμάτων από τις ΜΚΟ, αλλά και από το επίσημο Κράτος, προς στέγαση των αυτών.
    Αλλά εκτός από εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα, το Μεταναστευτικό αποτελεί και μέγα πολιτικό ζήτημα, το οποίο μετ΄ ου πολύ, θα γίνει αφορμή οξυτάτων πολιτικών αντιπαραθέσεων. Διότι, η μαζική χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητος, σε χιλιάδες μετανάστες, αυτόχρημα νοθεύει το εκλογικό Σώμα και κατ΄ επέκταση την γνησιότητα του εκλογικού αποτελέσματος.
    Κατόπιν των ανωτέρω είναι σαφές, ότι η εμμονή στην ίδια μεταναστευτική πολιτική, αυτόχρημα  είναι εθνικώς, κοινωνικώς και πολιτικώς επικίνδυνη. Μόνον οι εμπνεόμενοι από την Αριστερή  Ιδεολογία Διεθνιστές, μόνον οι μη έχοντες συνείδηση εθνικής ευθύνης, δεν αντιλαμβάνονται, ότι ο Εποικισμός της χώρας από μετανάστες, αποτελεί προάγγελον εθνικών και κοινωνικών συμφορών και απαρχή εθνικών περιπετειών.
    Οι υπέρμαχοι της μετατροπής της Ελλάδος σε «Πολύ-πολιτισμική κοινωνία», πρέπει να γνωρίζουν, ότι υπεράνω και των προσώπων και των αισθημάτων και του Ανθρωπισμού και της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, είναι το ΄Εθνος. Και στον βωμό του Ανθρωπισμού ή του Διεθνισμού, το ΄Εθνος δεν μπορεί και δεν πρέπει να θυσιασθεί.

  • Αλλά οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης, δεν βαρύνονται μόνον με την επονείδιστη, προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και την εθνοκτόνο πολιτική τους στο Μεταναστευτικό. Φέρουν και βαρυτάτη ιστορική και εθνική ευθύνη, διότι το δόγμα «Είμεθα Σύμμαχοι με τη Δύση και Φίλοι με την Ανατολή», το οποίο κατηύθυνε την εξωτερική πολιτική όλων των μεταπολεμικών Κυβερνήσεων της Ελλάδος, εγκατελείφθη από τους δύο αυτούς Πρωθυπουργούς, οι οποίοι κατέστησαν την χώρα εχθρικώς διακείμενη απέναντι της μεγαλυτέρας Ευρωπαϊκής χώρας και, συνάμα, μιας εκ των τριών Υπερδυνάμεων, δηλαδή, της ομοθρήσκου και ομοδόξου μη Κομμουνιστικής Ρωσίας, ο αποφασιστικός ρόλος της οποίας, στον εξαναγκασμό του Σουλτάνου να αναγνωρίσει την Ανεξαρτησία της Ελλάδος, αλλά και η θερμή γωνιά που είχε στην καρδιά της, για τους κατατρεγμένους ΄Ελληνες, που κατέφευγαν εκεί, κατά τους χρόνους της δουλείας, ως και η υποστήριξη πάντοτε, κατά τους νεωτέρους χρόνους, των εθνικών δικαίων της Ελλάδος, επιβάλλουν τον σεβασμό και την έκφραση της αναγκαίας ευγνωμοσύνης εκ μέρους μας, για όλες τις υπηρεσίες, που η μεγάλη αυτή χώρα παρέσχε στο ΄Εθνος εις το παρελθόν και βαθιά εκτίμηση για την υποστήριξή της στα εθνικά θέματα στο παρόν. Πρωτίστως, επιβάλλουν αποφυγή πάσης πράξεως εχθρότητος και προκλήσεως, απέναντι μιας παλαιάς φίλης χώρας, της οποίας τον ρόλο και τις δυνατότητες στην παγκοσμιοποιημένη πολιτική και οικονομική εξουσία, δεν πρέπει να την υποτιμούμε ή να την παραβλέπουμε.

  • Αλλά και στην περιοχή των Βαλκανίων, η πολιτική των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη, είναι αδύνατον να εξηγηθεί. Διότι, και οι δύο δίδουν υποσχέσεις και αναλαμβάνουν υποχρεώσεις, προωθήσεως των προενταξιακών στην Ευρώπη διαδικασιών, δύο βορρείως των συνόρων μας Κρατών, μολονότι τα δύο αυτά Κράτη τελούν υπό την Ηγεμονία της Τουρκίας, η οποία έχει εγκαταστήσει στο έδαφός τους στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες προφανώς εναντίον της Ελλάδος θα χρησιμοποιηθούν, εάν οι περιστάσεις στο μέλλον το επιβάλλουν.

  •  Καθ΄ όσον αφορά τη Συμφωνία παραχωρήσεων βάσεων και διευκολύνσεων προς τις ΗΠΑ, θεωρούμεν ότι η Συμφωνία είναι ελλιπής.

  • Η Ελλάδα το 1952, απεφάσισε τη συμμετοχή της στην αμυντική Συμμαχία του Βορρειο-Ατλαντικού Συμφώνου, διότι τούτο εγγυάτο την ασφάλεια της χώρας μας. Εν τούτοις, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η πρόσφατη Συμφωνία για τις βάσεις, εγγυώνται την ακεραιότητα των συνόρων της επικρατείας, από ενδεχόμενη προσβολή αυτών από την Τουρκία.

  • Για την εσχάτως συντελεσθείσα στροφή της πολιτικο-στρατιωτικής διπλωματίας της χώρας μας, προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και τις άλλες χώρες της Αραβικής χερσονήσου, εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας.

  • Ως προς το Κυπριακό, αρκούμεθα στις εξής παρατηρήσεις:
    Πρώτον. Το εθνικό αυτό θέμα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
    Δεύτερον. Κάθε μεταγενέστερη πρόταση, αφορώσα την επίτευξη λύσεως, είναι δυσμενέστερη της προηγουμένης.
    Τρίτον. Στο απώτερο παρελθόν, προσεφέρθησαν ευκαιρίες ρεαλιστικών και λίαν ικανοποιητικών διά την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό λύσεων, οι οποίες, όμως, απεμπολήθησαν.
    Τέταρτον. Από τα παθήματα του παρελθόντος, Ελλάδα και Κύπρος, οφείλουν να συναγάγουν τα προφανή συμπεράσματα και να αντλήσουν τα αναγκαία διδάγματα.



  • Ο Πρόεδρος

    Αναστάσιος Κανελλόπουλος
    Επίτιμος Αντεισαγγελεύς Αρείου Πάγου

    __________________________________ ΣΧΕΤΙΚΑ:    ΕΔΩ   &  ΕΔΩ