5.4.23

Η παρανοϊκή ζωή του Πούτιν: Πράκτορας της Φρουράς του Κρεμλίνου αυτομόλησε και αποκαλύπτει ιστορίες… καθημερινής τρέλας [photos, videos] (;)

Ο Γκλεμπ Καρακούλοφ, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που έχει αυτομολήσει από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στη διάρκεια της συνέντευξης και των αποκαλύψεών του για τον Πούτιν. Screenshot via YouTube/NBC News

 Ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματικός ασφαλείας που αυτομόλησε πέρυσι έδωσε μια σπάνια εικόνα για τον παρανοϊκό τρόπο ζωής του Βλαντιμίρ Πούτιν , επιβεβαιώνοντας λεπτομέρειες για ένα μυστικό δίκτυο τρένων, πανομοιότυπα γραφεία σε διαφορετικές πόλεις, αυστηρή προσωπική καραντίνα και κλιμακούμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο Γκλεμπ Καρακούλοφ, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), ένα ισχυρό όργανο επιφορτισμένο με την προστασία των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωσίας, είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας του Πούτιν έχουν σχεδιαστεί για να συγκαλύπτουν τα ίχνη του Ρώσου προέδρου, τον οποίο περιέγραψε ως «παθολογικά φοβισμένο για τη ζωή του».

Το τρένο της μεγάλης φυγής….

 Ο 36χρονος είπε ότι για τις μετακινήσεις του Πούτιν χρησιμοποιείται ένα ειδικά κατασκευασμένο τρένο  επειδή «δεν μπορεί να εντοπιστεί από καμία πηγή πληροφοριών. Γίνεται για σκοπούς μυστικότητας».

Η βρετανική εφημερίδα  Guardian εξέτασε μια συνέντευξη με τον Καρακούλοφ από το Dossier Centre, μια ομάδα πολιτικών πληροφοριών που ιδρύθηκε από τον εξόριστο Ρώσο δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, και επιβεβαίωσε τα διαπιστευτήρια του ανώτερου Ρώσου μηχανικού επικοινωνίας, ο οποίος ταξίδεψε επανειλημμένα με τον Πούτιν και βοήθησε στη μετάδοση μερικών από τα πιο απόρρητα μηνύματά του.

Ο Καρακούλοφ ήταν μέλος της «ομάδας πεδίου» της Προεδρικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών που κρυπτογραφεί τα μηνύματα κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων και υπολόγισε ότι είχε ταξιδέψει σε περισσότερα από 180 ταξίδια με κορυφαίους αξιωματούχους.

  • Φαίνεται να είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που αυτομόλησε από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Καμιά επαφή με τον κόσμο

Στη συνέντευξη , ο Καρακούλοφ αποκαλεί τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και ζητεί από τους συναδέλφους του αξιωματικούς να παρουσιάσουν πληροφορίες που κρύβονται από το ρωσικό κοινό.

“Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία, αυτός ο επιθετικός πόλεμος και η γενοκτονία του ουκρανικού λαού – δεν υπάρχει άλλη λέξη γι ‘αυτό – όλα αυτά είναι ποινικό αδίκημα”, προσθέτει.

Γνωρίζοντας ότι η αποστασία του παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία, ο Kαρακούλοφ είπε:  «Θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα αν είχα μείνει στη δουλειά μου».

  • «Ο πρόεδρός μας έχει χάσει την επαφή με τον κόσμο», είπε. «Ζει σε ένα κουκούλι πληροφόρησης τα τελευταία δύο χρόνια, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στις κατοικίες του, τις οποίες τα μέσα ενημέρωσης σωστά αποκαλούν καταφύγια . Φοβάται παθολογικά για τη ζωή του. Περιβάλλεται από ένα αδιαπέραστο φράγμα καραντίνας και ένα κενό πληροφοριών. Εκτιμά μόνο τη δική του ζωή και τη ζωή της οικογένειας και των φίλων του».

Ο Καρακούλοφ περιέγραψε ένα “εικονικό κράτος εν κράτει” που περιλαμβάνει πυροσβέστες, δοκιμαστές τροφίμων και άλλους μηχανικούς που ταξιδεύουν με τον Πούτιν στα ταξίδια του στο εξωτερικό, παρέχοντας μια σπάνια εικόνα από πρώτο χέρι για τα επίπεδα παράνοιας και τον υπερπροστατευμένο τρόπο ζωής του Ρώσου προέδρου.

«Τον αποκαλούν Αφεντικό, τον λατρεύουν με κάθε τρόπο και μιλούν για αυτόν μόνο με αυτούς τους όρους», είπε.

Ο Καρακούλοφ περιέγραψε επίσης πώς στήθηκε ένα ολόκληρο δίκτυο μυστικών επικοινωνιών για τον Πούτιν σε αεροπλάνα, ελικόπτερα, πολυτελή γιοτ, ακόμη και σε ένα καταφύγιο βομβών στη ρωσική πρεσβεία στο Καζακστάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο Καρακούλοφ τελικά κατέφυγε στην Τουρκία και από εκεί σε άγνωστη δυτική χώρα.

Η πραγματικότητα μέσα από τα μάτια των μυστικών υπηρεσιών

Επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν βασίζεται σε μεγάλο βαθμό για πληροφορίες σε αναφορές που του παρέχονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας .

Ο Πούτιν δεν χρησιμοποιεί ποτέ κινητό τηλέφωνο ή Διαδίκτυο, είπε ο Καρακούλοφ, και δεν έφερε μαζί του ούτε έναν ειδικό στο Διαδίκτυο σε ταξίδια στο εξωτερικό. «Λαμβάνει πληροφορίες μόνο από τον στενότερο κύκλο του, πράγμα που σημαίνει ότι ζει σε ένα κενό πληροφοριών», είπε.

Αρρωστοφοβία, καραντίνα,  γραφεία “καρμπόν” και παραπλανήσεις

Ο Πούτιν εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα και απαιτεί από όλο το προσωπικό που εργάζεται στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν να υποβληθεί επίσης σε καραντίνα δύο εβδομάδων, περιορίζοντας σοβαρά τον αριθμό των ατόμων που έχουν προσωπική επαφή μαζί του.

Ο Καρακούλοφ είπε ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί πανομοιότυπα γραφεία στην Αγία Πετρούπολη, το Σότσι και το Novo-Ogaryovo και ότι οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν παραπλανητικές  αυτοκινητοπομπές και αεροπλάνα δόλωμα για να προσποιηθούν ότι φεύγει.

  • «Αυτό είναι ένα τέχνασμα για να μπερδέψουμε τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, πρώτον, και δεύτερον, για να αποτρέψουμε τυχόν απόπειρες κατά της ζωής του», είπε.

Είπε ότι η συμπεριφορά και ο τρόπος ζωής του Πούτιν έχουν  αλλάξει σημαντικά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού το 2020, όταν ο πρόεδρος σταμάτησε  τα περισσότερα ταξίδια και τις δημόσιες εμφανίσεις.

  • «Έχει αποκλειστεί από τον κόσμο», είπε ο Καρακούλοφ. «Η αντίληψή του για την πραγματικότητα έχει παραμορφωθεί».

Η συνέντευξη δεν δίνει  πληροφορίες για τα μηνύματα που είχε κρυπτογραφήσει ο Καρακούλοφ για τον Πούτιν ή άλλους κορυφαίους αξιωματούχους, ούτε περισσότερες πληροφορίες για τις προετοιμασίες του Πούτιν για τον πόλεμο ή τη στρατηγική.

Η κρυφή οικογένεια, ο στενός κύκλος και τα παλάτια…

Ο Καρακούλοφ είπε ότι η οικογένεια του Πούτιν, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ δημόσια, ήταν ένα «ανοιχτό μυστικό» που είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων αξιωματικών του FSO. Θυμήθηκε συναδέλφους του που ανέφεραν ότι ο Πούτιν έμενε στις κατοικίες του με τις κόρες ή τις συντρόφους του.

Ο Καρακούλοφ είπε ότι είχε επιβεβαιώσει με έναν συνάδελφό του την ύπαρξη του πολυτελούς παλατιού του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από την δημοσιοποίηση της έρευνας  από την ομάδα του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

O πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που αυτομόλησε και μιλά για την παράνοια του Πούτιν μέσα σε ένα “εικονικό κράτος εν κράτει” στο Κρεμλίνο. Screenshot via YouTube@khodorkovskylive

Πώς αυτομόλησε ο πράκτορας

Ο Καρακούλοφ περιέγραψε την επικίνδυνη απόδρασή του προς τη Δύση κατά την επίσκεψη του Πούτιν στο Καζακστάν.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η γυναίκα και η κόρη του πέταξαν κρυφά στην Αστάνα.

Ανέβαλαν την αποστασία πολλές φορές μέχρι σχεδόν το τέλος του ταξιδιού, όταν ο Κρακούλοφ  είπε στους συναδέλφους του αξιωματικούς ότι αισθανόταν αδιαθεσία και στη συνέχεια διέφυγε με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο.

Το Dossier Center αναφέρει ότι η τρέχουσα τοποθεσία του Καρακούλοφ είναι άγνωστη.

  • Ο Guardian επιβεβαίωσε ότι ο Καρακούλοφ περιλαμβανόταν ως καταζητούμενος στη δημόσια βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών για υπόπτους για εγκληματίες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε αντιταχθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά περίμενε να πείσει τη γυναίκα του να φύγουν μαζί ως οικογένεια. Είπε ότι δεν είχε μιλήσει με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν υποστηρικτές του πολέμου.

Ενώ το αυστηρό καθεστώς καραντίνας έχει τροφοδοτήσει φήμες ότι ο Πούτιν μπορεί να είναι σοβαρά άρρωστος και να ανησυχεί για επιπλοκές από τον κορωναϊό, ο Καρακούλοφ είπε ότι δεν είχε δει ενδείξεις ότι ο Πούτιν ήταν σε κακή υγεία.

 

 

Με πληροφορίες από Τhe Moscow Times/ The Guardian

https://hellasjournal.com