5.4.23

Πίκρα, θυμός και απόγνωση στην τελευταία διαθήκη του Ακη: Τι γράφει για «G.A.P» και Βενιζέλο

 

FILE PHOTO: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο μπαλκόνι του σπιτιού στο Χαλάνδρι μετά την αποφυλάκισή του την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η «τελευταία διαθήκη» του Aκη Τσοχατζόπουλου, η οποία πρόκειται περισσότερο για έναν προσωπικό και πολιτικό απολογισμό.

Στο 25σελιδο αυτό κείμενο, το οποίο δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, ο Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε ονόματα πολιτικών, ενώ ζητά ως τελευταία του επιθυμία, να δημιουργηθεί Ιδρυμα Ακη Τσοχατζόπουλου με πρόεδρο τη σύζυγό του Βίκυ, αντιπρόεδρο τον ανήλικο γιο του και έδρα το ιστορικό νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επίσης αποκληρώνει  τα δύο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Αλέξανδρο και Αρετή, όλους τους συγγενείς του ενώ  ό,τι έχει τα αφήνει στον ανήλικο γιο και τη σύζυγό του.

Η διαθήκη φέρει ημερομηνία 10/05/2020 και φαίνεται να είναι συντεταγμένη με αρκετή ένταση όπως φαίνεται από τις πρώτες σελίδες («Εχω βιώσει την αδικία, τον φθόνο, το μίσος, την ασπλαχνία και κακία των ανθρώπων«).

Ο Τσοχατζόπουλος αποκληρώνει «και πάλι» όλους τους συγγενείς και τα παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο, γράφοντας: «Μου φέρθηκαν ελεεινά, απέσπασαν θέσεις, περιουσία, επαφές, πολλά από εμένα με δόλιο τρόπο και με εγκατέλειψαν αβοήθητο. Δεν με σεβάστηκαν και λειτουργούσαν ως τύραννοι. Κυρίως η κόρη μου ενδιαφερόταν μόνο για αγαθά. Συμπεριφέρθηκαν με βαναυσότητα χαρακτήρος, ασπλαχνία που κληρονόμησαν από τη μητέρα τους. Μίσος για την επιλογή μου να παντρευτώ τη γυναίκα η οποία με στήριξε σε όλα ως το τέλος. Και κακία. Πλούτισαν χρησιμοποιώντας το όνομά μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με έκλεψαν…»

Ζητεί «να δημιουργηθεί σχετικό ίδρυμα με την επωνυμία “Ιδρυμα Ακη Τσοχατζόπουλου”, το οποίο θα περιλαμβάνει το αρχείο αυτό, αποφάσεις, επιστολές, κειμήλια, αντικείμενα που είχα στην κατοχή μου και σχετίζονται με την πολιτική μου δράση, συλλογές προσωπικά αντικείμενα που είχα στην κατοχή μου. Ολα αυτά είναι κληρονομιά μου« και προχωρά και σε διορισμούς: «Διορίζω στο Ιδρυμα αυτό πρόεδρο τη σύζυγό μου Βασιλική Τσοχατζοπούλου και αντιπρόεδρο τον γιο μου Απόστολο Τσοχατζόπουλο ο οποίος με την ενηλικίωσή του θα λάβει την προεδρία»

Καθιστά ως μοναδικό κληρονόμο του σε οποιοδήποτε τυχόν περιουσιακό μου στοιχείο, που είτε αποδεσμευθεί κάποια στιγμή, είτε ήθελε τυχόν ευρεθεί στο μέλλον τον ανήλικο γιο του Απόστολο Τσοχατζόπουλο.

Επαινεί τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη η οποία, όπως γράφει «εκποιώντας προσωπικά της αντικείμενα με βοήθησε να επανέλθω στη ζωή, να ξαναδώ τον γιο μου. Οταν όλοι οι άλλοι με είχαν εγκαταλείψει και ανέμεναν να αφήσω την τελευταία μου πνοή στις φυλακές της χώρας»

Ο G.A.P

Ιδιαίτερη μνεία κάνει σε συγκεκριμένους πολιτικούς αναφέροντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως «G.A.P» με λατινικούς χαρακτήρες. «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιος ιερέα εκ Θεσσαλονίκης (θα αποφύγω να κάνω αναφορές στον βίο και την πολιτεία του ως καθηγητή), ανέλαβε τον βρώμικο ρόλο εκβιάζοντάς με, να αναγκαστώ να δεχτώ να γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος μετά τη διαγραφή μου από το ΠΑΣΟΚ.

Και σε άλλο σημείο προσθέτει: «O G.A.P μαζί με τον Βενιζέλο επιθυμούσαν να με οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή αφού πρώτα δημιούργησαν κλίμα κοινωνικής οργής με τυφλές εκρήξεις, συλλήβδην και κατά εμού και της οικογένειάς μου καθώς και του σπιτιού μου».

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα 

https://hellasjournal.com