19.4.23

Φράχτης στον Εβρο: Ανοίγει ο δρόμος για κοινοτική χρηματοδότηση* Κατέπεσε στο Στρασβούργο η τροπολογία για μπλόκο

 

Ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση συνοριακών υποδομών όπως ο φράχτης του Έβρου καθώς υπερψηφίστηκε στο Στρασβούργο τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με 322 ψήφους και προβλέπει ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση δυνατοτήτων και υποδομών στα σύνορα.

Ειδικότερα, την τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ υπερψήφισαν 322 ευρωβουλευτές, 290 την καταψήφισαν και 20 απείχαν της ψηφοφορίας. Πλέον το θέμα θα τεθεί ξανά υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ που επιψηφίστηκε.

Σε σχετική ανάρτησή της, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρει ότι «το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε μία ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράκτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών. Συνεχίζουμε, για την Ελλάδα».

Την ψήφιση της τροπολογίας χαιρέτησε το ίδιο το ΕΛΚ, αφήνοντας αιχμές για τους Σοσιαλδημοκράτες.

Την εξέλιξη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Η θλιβερή προσπάθεια του κ. Παπαδημούλη και του ΣΥΡΙΖΑ να δυσχεράνουν την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, μέσω του οποίου ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και κατά συνέπεια της ΕΕ, κατέπεσε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε υπέρ της δυνατότητας χρηματοδότησης από την ΕΕ της συνέχισης και επέκτασης του έργου. Η Ευρώπη αναγνωρίζει τη σημασία του έργου και ευρύτερα των πολιτικών της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Όπως την αναγνωρίζει και η ελληνική κοινωνία που θυμάται και συγκρίνει. Η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ που σύνορα στη θάλασσα δεν υπήρχαν και στη στεριά ήταν αφύλαχτα, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Πάμε μπροστά και δεν γυρίζουμε στο επαχθές χθες».

Σε ανάλογο σχόλιο προχώρησε και ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος γράφοντας στο facebook:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής ”οικογένειας” στην οποία ανήκει η ΝΔ, για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ένα ακόμη θέμα στη λάθος πλευρά, απέναντι στο εθνικό συμφέρον.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την τροπολογία Παπαδημούλη για την απαγόρευση χρηματοδότησης του φράχτη από την ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής "οικογένειας" στην οποία ανήκει η ΝΔ, για την κινητοποίηση κονδυλίων για την ενίσχυση των υποδομών στα σύνορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος και σε ένα ακόμη θέμα ενάντια στο εθνικό συμφέρον.

...Δείτε περισσότερα
Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Το έργο είναι υψίστης εθνικής σημασίας, είναι ένα έργο για την ασφάλεια της Πατρίδας μας και θα γίνει σε κάθε περίπτωση».