19.4.23

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ολοκλήρωσης του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων, στο οποίο δεν είχαν υλοποιηθεί ορισμένες εργασίες, κυρίως διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων,  για την ολοκλήρωση όλων των ορόφων και χρήσεων που στεγάζονται σε αυτό. Τους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 19/4 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου και Υπηρεσιακοί Παράγοντες.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ολοκλήρωσης του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου ανέρχεται σε 860.000,00 Ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023.

 

Συγκεκριμένα εκτελούνται οι ακόλουθες εργασίες:

 

1οςΟΡΟΦΟΣ

Στον πρώτο όροφο διαμορφώνεται γυμναστήριο, µε δύο κύριες αίθουσες γυμναστικής με δυνατότητα ενοποίησης. Περιλαμβάνονται επίσης κοινόχρηστος χώρος αναμονής, υποδοχή, αποθήκες οργάνων, χώροι υγιεινής και αποδυτηρίων και WC για άτομα µε αναπηρία.

 

2οςΟΡΟΦΟΣ

Στο δεύτερο όροφο διαμορφώνεται αίθουσα κατάλληλη για σχολή χορού, κοινόχρηστος χώρος αναμονής, γραφείο, αποθηκευτικός χώρος, , χώροι υγιεινής και αποδυτηρίων και χώρος υγιεινής WC για άτομα µε αναπηρία.

 

3οςΟΡΟΦΟΣ

Στον τρίτο όροφο διαμορφώνεται βιβλιοθήκη µε κεντρικό χώρο βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου, και ειδική αίθουσα βιβλιοστασίου, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών-διαδικτύου, υποδοχή, γραφείο, χώρος αποθήκευσης και χώροι υγιεινής και WC για άτομα µε αναπηρία.

 

ΥΠΟΓΕΙΑ

 Στις δύο υπόγειες στάθμες, υπολείπεται να κατασκευαστεί το προβλεπόμενο από την μελέτη βιομηχανικό δάπεδο καθώς και εργασίες που αφορούν στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των δύο υπογείων.

 

ΔΩΜΑ

Στη στάθμη του δώματος λαμβάνουν χώρα εργασίες που αφορούν στην ολοκλήρωση του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού των τριών ορόφων.