7.4.23

Γιατί σνομπάρουμε τους Ελληνορθόδοξους της Λεβαντίνης ως εργάτες γης για την χώρα μας και παίρνουμε Πακιστανούς;

 


Η επίσημη ελληνική πολιτεία πέρα και πάνω από όλα οφείλει να δώσει τεράστια κίνητρα σε γηγενείς Έλληνες νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την γη πρώτα και πάνω από όλα

Πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με το οποίο θεσπίζεται νέος «Κώδικας Μετανάστευσης», σε αντικατάσταση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (κατά βάση ο ν.4251/2014 και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις), όπου μεταξύ άλλων περιέχονται ρυθμίσεις για μετακλητούς πολίτες Τρίτων Χωρών προκειμένου να απασχοληθούν στην αγροτική παραγωγή.

Ειδικότερα, οι εν λόγω ρυθμίσεις έχουν ενσωματωθεί ως άρθρα 26 και 27 με τα οποία:

    • Ορίζεται η διαδικασία της μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών, για εξαρτημένη και εποχιακή ή απασχόληση υψηλής ειδίκευσης και προβλέπεται η διαδικασία καθορισμού του όγκου εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών.
Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας κάνει συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Πακιστάν για την παρουσία εργατών γης από τις χώρες αυτές.

Το μέγα ερώτημα εδώ είναι το εξής:

Γιατί δεν πράττουμε το ίδιο πρώτα και κύρια από όλους με τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Λεβαντίνης ( Συρία) ενώ το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και με Έλληνες της Αλεξανδρείας ( αν και εφόσον ενδιαφέρονταν), και οι οποίοι θα ερχόντουσαν ευχαρίστως στην χώρα μας.

Πρόκειται για Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή από την εποχή του Βυζαντίου, τηρώντας πανάρχαια έθιμα και την χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία.    

“Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι και Έλληνες Μελχίτες Χριστιανοί της Λεβάντας, που ανήκουν στην κοινότητα των RUM, αρνούνται το δικαίωμα εργασίας στο πρώτο απελευθερωμένο βυζαντινό κράτος, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναζητά ενεργά εργάτες από το Πακιστάν. Οι Έλληνες της Λεβάντας πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδας και διώκονταν για την ελληνική καταγωγή και τη χριστιανική τους πίστη, ωστόσο αντιμετωπίζονται άδικα και αξίζουν καλύτερη μεταχείριση”, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα για το οποίο αναζητούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχέδια μεταφοράς εργατών γης από μουσουλμανικές χώρες

Τα σχέδια μεταφοράς εργατών γης από Τρίτες χώρες, προκαλούν πιο πολλά ερωτηματικά, παρά λύσεις, στα όποια προβλήματα υπάρχουν στην ερημωμένη ελληνική επαρχία.

Η παρουσία κατοίκων από Τρίτες χώρες, πρέπει να γίνει με γνώμονα, τα συμφέροντα της χώρας μας, και αυτά μόνο.

Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την δημιουργία πιθανών  γκέτο εντός της χώρας μας σε μερικά χρόνια, διότι αυτό θα το βρούμε μπροστά μας.

Όλοι αυτοί που θα έρθουν στην Ελλάδα ως εργάτες γης, θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, ενώ για το θέμα θα πρέπει να έχουν στενές επαφές οι αστυνομικές αρχές μας, με την χώρα εισαγωγής.  

Γιατί δεν δίνουμε κίνητρα σε Έλληνες να επιστρέψουν στην επαρχία;

Επίσης, η πολιτεία πέρα και πάνω από όλα, οφείλει να δώσει τεράστια κίνητρα σε γηγενείς Έλληνες νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την γη, οι οποίοι είτε μετακινήθηκαν σε αστικά κέντρα, είτε οι γονείς, με στόχο τον επαναπατρισμό και την αξιοποίηση της οικογενειακής γης.

Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ δύσκολη λόγω πολλών παραγόντων, εσωτερικών και εξωτερικών, για αυτό και η χώρα μας οφείλει να λάβει μέτρα για την αγροτική παραγωγή, μετά  το “καμπανάκι” της τραπεζικής κρίσης σε ΗΠΑ-ΕΕ.

Η επάρκεια σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, μαζί με την ενέργεια, είναι θεμελιώδης παράγοντες για την επιβίωση ενός κράτους σε κάθε κατάσταση, ακόμα και σε περίοδο πολέμου, όπως αυτόν στην Ουκρανία ( παραγωγή σιταριού συνεχίζεται).   

Έρχονται περίεργοι και επικίνδυνοι καιροί, και αυτό το διαπιστώνουν σχεδόν όλοι, για αυτό αν θέλουμε να επιβιώσουμε οφείλουμε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό από Τρίτες χώρες, όσο και με τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν. 

https://www.pentapostagma.gr