6.4.23

Εκτός εαυτού ο Καντίροφ! ''Θα σας σκοτώσουμε όλους, Ρώσους-Ουκρανούς''- Αφορμή η κατασκευή τζαμιού σε χριστιανικό χώρο λατρείας στη Μόσχα (Βίντεο)

Την Τρίτη, σε δημοσίευσή του στο Telegram, o αρχηγός της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ αναφέρθηκε στις εν εξελίξει διαδηλώσεις στην Ρωσία ως «πρόκληση». Τι έχει γίνει όμως στην χώρα και γιατί διαδηλώνουν οι Ρώσοι;

Όλα ξεκίνησαν όταν η μουσουλμανική κοινότητα στην Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε την επιθυμία της να κατασκευάσει ένα τεράστιο τζαμί στην Μόσχα, το οποίο σύμφωνα με αναφορές θα μπορούσε να φιλοξενήσει 60 χιλιάδες Μουσουλμάνους. 

Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι της περιοχής βέβαια, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του κράτους, ήταν κάθετοι σε μία τέτοια απόφαση και ως αποτέλεσμα άμεσα ξεκίνησαν διαδηλώσεις.

Οι Τσετσένοι τώρα, η χώρα των οποίων αποτελεί ένα ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελείται στην συντριπτική πλειοψηφία της από Μουσουλμάνος. Όπως καταλαβαίνετε οι διαδηλώσεις έναντι της κατασκευής τζαμιού δυσαρέστησε το κράτος, το οποίο έχει στείλει χιλιάδες μαχητές του στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία, όπου μάχονται στο πλευρό των Ρώσων.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί κάτοικοι της περιφέρειας Kosino-Ukhtomsky της Μόσχας διαφωνούν με την κατασκευή του τζαμιού, μιας και ο ναός σκοπεύεται να χτιστεί σε αυτό το ανατολικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι διαδηλώσεις των κατοίκων λαμβάνουν χώρα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές, το νέο τζαμί θα προκαλέσει αφόρητη κίνηση, μαζικές εισροές μεταναστών και θα αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα τώρα με την πρόσφατη δήλωση του Καντίροφ στο Telegram, οι διαδηλώσεις των Ρώσων είναι «πρόκληση», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως οι οργανωτές των διαδηλώσεων «ενεργούν για λογαριασμό των δυτικών συμφερόντων» και προσπαθούν να «σπείρουν την διχόνοια μεταξύ πολιτών της ίδιας χώρας».

Η απάντηση των Μουσουλμάνων στην Ρωσία δεν άργησε να έρθει, αφού σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε εχθές, ως απάντηση στις χριστιανικές διαδηλώσεις, Μουσουλμάνοι Τάταροι έκαψαν μία χριστιανική εκκλησία

Αγανακτισμένοι οι Τσετσένοι στο Μέτωπο

Παράλληλα, Τσετσένοι μαχητές του Καντίροφ κατέγραψαν και δημοσίευσαν ένα βίντεο από τις πρώτες γραμμές της μάχης στην Ουκρανία, κατά το οποίο απειλούν με πόλεμο του Ρώσους που διαδηλώνουν έναντι στην κατασκευή του τεράστιου τζαμιού στην Μόσχα.

Όπως καταλαβαίνετε η θρησκευτική αυτή διαμάχη έχει κλιμακωθεί σε ανησυχητικό βαθμό, αφού η επιρροή της θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

https://www.pentapostagma.gr/