26.4.23

Ένα βήμα πριν την Καταστροφή: Το Κίεβο ήθελε να πλήξει μαζικά τη Μόσχα στην επέτειο του πολέμου-Οι ΗΠΑ τους σταμάτησαν Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές Ρώσου πρώην συνταγματάρχη, οι ΗΠΑ βοηθούν τους Ουκρανούς με τις επιθέσεις drones έναντι της ρωσικής πρωτεύουσας!

ΗΟυκρανία, σύμφωνα με αναφορές, είχε προγραμματίσει μία μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Μόσχα για την πρώτη επέτειο της πλήρης κλίμακας ρωσική εισβολή στην χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο, τελικώς φαίνεται πως το Κίεβο εγκατέλειψε το σχέδιο μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αρχηγός της αμυντικής μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, υποστράτηγος Κύριλλος Μπουντάνοφ, κατέστρωσε σχέδια σφοδρών πληγμάτων, τα οποία θα διείσδυαν βαθιά στην ρωσική επικράτεια, ανέφερε η αμερικανική Washington Post, βασιζόμενη σε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από την εθνική υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ.

Το σχέδιο του Μπουντάνοφ προκάλεσε σημαντικές ανησυχίες μεταξύ επισήμων της Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την αναφορά, ο Ουκρανός ζήτησε από έναν αξιωματικό του να προετοιμάσει μία μεγάλης κλίμακας επίθεση για τις 24 Φεβρουαρίου, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πηγές της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας.

Η αναφορά προτείνει πως οι επίσημοι έλαβαν υπόψη ακόμη και μία θαλάσσια επίθεση χρησιμοποιώντας TNT στο λιμάνι της πόλης Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας, η οποία θα κατέληγε σε μία κυρίως συμβολική επιχείρηση. Όπως και να έχει, θα επιδείκνυε την ουκρανική ικανότητα να διεισδύουν στοιχεία της χώρας βαθιά στην ρωσική επικράτεια.

Ο Μπουντάνοφ είναι γνωστός για τις τολμηρές του δηλώσεις, τις οποίες Δυτικοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται πολύ σκεπτικά. Για παράδειγμα, προηγουμένως είχε αναφέρει πως ο Πούτιν είναι βαριά άρρωστος, μία πληροφορία που η αμερικανική μυστική υπηρεσία είχε απορρίψει.

Οι ΗΠΑ Βοηθούν Όμως τους Ουκρανούς

Έγινε βέβαια γνωστό, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσαρμόζουν και διορθώνουν τις πτητικές πορείες ουκρανικών drones, βοηθώντας τα να χτυπήσουν την ρωσική πρωτεύουσα.

Σε συνέντευξη της Moskovsky Komsomolets με τονεν αποστρατεία συνταγματάρχη αεράμυνας Sergei Khatylev, ο Ρώσος ανέφερε πως τα drones των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που εκτοξεύονται με προορισμό την Ρωσία συνοδεύονται και δέχονται βοήθεια. Σύμφωνα με αυτόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να διαλέξουν πορείες για πτήσεις drones και τους βοηθούν να στοχεύσουν στόχους στην Ρωσία


Ο Khatylev εξήγησε πως η αμερικανική μυστική υπηρεσία ελέγχει όλη την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων, ενώ ξέρει ακριβώς ποιες μεραρχίες και συντάγματα αεράμυνας βρίσκονται υπό συντήρηση ή ποιες περιοχές είναι πιο ευάλωτες από άλλες. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα που τους παρέχουν οι Αμερικανοί στέλνοντας ένα drone σε πολύ χαμηλό υψόμετρο 10-15 μέτρων (έτσι ώστε να αποφύγει συστοιχίες S-400). 

Ο συνταγματάρχης σημείωσε επίσης πως τα drones είναι πολύ δύσκολοι στόχοι για αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς, αφού πετούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

https://www.pentapostagma.gr