26.4.23

Απόδραση από την κόλαση του Σουδάν για άλλους 13 Ελληνες, ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας [βίντεο]

 Ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.

Όπως έγινε γνωστό μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί για την παραλαβή Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.

Πρόκειται για το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που αξιοποιείται για τη μεταφορά Ελλήνων από το Σουδάν, καθώς σήμερα το πρωί, το πρώτο C-27 προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης μεταφέροντας 17 άτομα.

https://hellasjournal.com