29.4.23

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Προθεσμία ως την Τετάρτη για να απολογηθούν έλαβαν οι συλληφθέντες

 

Σε εισαγγελέα και ανακριτή οδηγήθηκαν τα δύο αδέλφια και πήραν προθεσμία - Εκτακτη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ

Ενώπιον του ανακριτή που εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες ως εμπλεκόμενοι στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια έξω από το σπίτι του.

Τα δύο αδέλφια που είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και οδηγήθηκαν στο ανακριτικό γραφείο.

Οι κατηγορούμενοι για την οργανωμένη δολοφονία του δημοσιογράφου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον δικαστικό λειτουργό την Τετάρτη.

Όπως τονίστηκε από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σε έκτακτη ενημέρωση στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα δυο αδέρφια ήταν ψύχραιμοι όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου.

Παράλληλα σημειώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες βρισκόντουσαν και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο, αλλά ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι από ότι συνήθιζε και ανέτρεψε το προγραμματισμό τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 48χρονος είχε προσαχθεί πριν από 15 μέρες στην ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας του στην περιοχή της δολοφονίας του Καραϊβάζ. Ο 48χρονος απάντησε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν.

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος πυγμάχου την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης.

Ακόμη ένα στοιχείο που αποκαλύφθηκε ήταν ότι τα κινητά των δυο αδερφών ήταν δύο μέρες σε παύση, δηλαδή ακίνητα, και μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί με το κινητό του 40χρονου και κατά την δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα άτομα για τα οποία γίνεται έρευνα.

https://gr.euronews.com