13.4.23

Αποκάλυψη από Τούρκο εξόριστο δημοσιογράφο: Η ΜΙΤ αλωνίζει εντός Ελλάδος- Τι ετοιμάζει η Άγκυρα

Όταν εδω, κάποιοι άλλοι, παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλον και τα τηλέφωνα ακόμα των ...καθαριστριών οίκου... 
Juan

 Οι Τούρκοι κινούνται εντός ελληνικού εδάφους και στοχοποιούν τα πάντα και τους πάντες, εκτός βέβαια τους Γκιουλενιστές

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT), έχει επεκτείνει τις μυστικές της επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια, ενώ Τούρκοι και Έλληνες διπλωμάτες εμπλέκονται σε κάτι που φαίνεται να είναι ως επαναπροσέγγιση των διμερών σχέσεων μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που έλαβε πρόσφατα το Nordic Monitor, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υπέβαλε έκθεση με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2023, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη ζώνη του σεισμού για να εκφράσει την αλληλεγγύη της Ελλάδος και την συνεχή υποστήριξη για διάσωση και ανακούφιση προσπάθειες.

Η έκθεση της MIT καθιστά σαφές ότι οι διπλωματικές χειρονομίες και οι ωραίες κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο δεν μεταφράστηκαν πραγματικά σε περιορισμό της μυστικής και παράνομης δράσης της MIT.

Μάλλον το αντίθετο συνέβη καθώς η MIT ενέτεινε την κατασκοπεία και την παρακολούθηση της στην Ελλάδα.
Η MIT λειτουργεί απευθείας υπό τις εντολές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμπιστεύτηκε την διεύθυνση της στον έμπιστό του Χακάν Φιντάν, μια αντιδυτική ισλαμική φιγούρα, για περισσότερο από μια δεκαετία.

Αναφορά επισημασμένων μυστικών στοιχείων κατασκοπευτική δραστηριότητα της MIT στην Ελλάδα:

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς το έργο της υπηρεσίας κατασκοπείας στην ελληνική επικράτεια για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό μελών του κινήματος Γκιουλέν, μιας ομάδας που ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Ερντογάν σε μια σειρά θεμάτων, από την αλυτρωτική και επιθετική εξωτερική πολιτική μέχρι τη διάχυτη διαφθορά στην κυβέρνηση και την Τουρκία, καθώς και την βοήθεια σε ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών.

Εκεί περιλαμβάνονται τα ονόματα εκατοντάδων Τούρκων υπηκόων που είχαν καταφέρει να καταφύγουν στην Ελλάδα για να βρουν καταφύγιο από την καταστολή που διεξήγαγε το καθεστώς Ερντογάν και να γλιτώσουν από την παράνομη φυλάκιση στην Τουρκία με πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες.

Μια ανασκόπηση της έκθεσης δείχνει ότι κοινοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (Emniyet), η οποία με τη σειρά της διένειμε τις πληροφορίες στις 8 Μαρτίου 2023 σε αστυνομικά τμήματα πολλών επαρχιών για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με τις πληροφορίες.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Δ) περιόδευσε με την σειρά του με ελικόπτερο μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του στις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Η συνοδευτική επιστολή, σφραγισμένη μυστική και υπογεγραμμένη από τον αρχηγό της αστυνομίας Salih Yıldırım στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, προειδοποίησε τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα να χειριστούν τις πληροφορίες με την μέγιστη προσοχή. Εκεί αναφέρεται ότι οι πληροφορίες πρέπει να κοινοποιούνται μόνο βάσει «ανάγκης γνώσης» και «όχι… σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή φορείς».

Προφανώς ανησυχούσαν οι επικεφαλείς της ΜΙΤ για τις επιπτώσεις στην περίπτωση που τα έγγραφα αποκαλύπτονταν και ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν διαρροές. Το όνομα της MIT ήταν πίσω από την έκθεση αυτή, με την υπηρεσία να αναγνωρίζεται μόνο με τον ρωμαϊκό αριθμό IV.

Η διαδρομή του χαρτιού δείχνει επίσης ότι η MIT είχε στείλει άλλη μια έκθεση τον Δεκέμβριο του 2022 για το έργο της στην Ελλάδα και ότι η έκθεση του Μαρτίου 2023 ήταν μια επέκταση της προηγούμενης έκθεσης.

Τα έγγραφα που ελήφθησαν δεν παρείχαν πλήρη απολογισμό όλων εκείνων που στοχοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Όμως, σύμφωνα με μια επιστολή που υπογράφηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας Hüseyin Oğuz Namlı στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης στις 2 Φεβρουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα σε 38 άτομα μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληροφορίες της MIT κοινοποιήθηκαν από την Emniyet σε αστυνομικά τμήματα σε 54 τουρκικές επαρχίες, η υπηρεσία πληροφοριών πρέπει να κατασκόπευε εκατοντάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, λαμβάνοντας τα ονόματα και τις τοποθεσίες τους”, αναφέρει ο εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

https://www.pentapostagma.gr