9.4.23

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Καν Αννίτα Δημητρίου

Πρόεδρο ΔΗΣΥ και 

Κον Νικόλα Παπαδόπουλο

Πρόεδρο ΔΗΚΟ


Αξιότιμοι Κυρία και Κύριε  Προέδροι 

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ,


Επιθυμούμε να αναφερθούμε στην προχθεσινή συνάντησή σας μετά την οποία κάνατε δηλώσεις μεταξύ των οποίων ήταν και η κοινή σας απόφαση να ανοίξετε εκστρατεία ενημέρωσης της Κυπριακής Κοινωνίας για τη λύση ΔΔΟ και να προετοιμάσετε την αποδοχή της από το Λαό. Μάλιστα αφήσατε να νοηθεί ότι αυτό είναι το ζητούμενο ακόμη και από τον ΟΗΕ. Πράγματι σε τελευταίες εκθέσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υπό τη Βρετανική καθοδήγηση και την πρόθυμη αποδοχή των Κυβερνήσεων μας, ουσιαστικά καυτηριάζει τις Ηγεσίες μας διότι δεν έχουν ακόμη πείσει το Λαό ότι πρέπει να υποκύψει στις απαιτήσεις  των ξένων συμφερόντων (Τουρκικών, Βρετανικών, Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών) και ζητεί   εντατικοποίηση της προσπάθειας.

Είναι συγκινητική πράγματι η πειθαρχημένη ανταπόκριση σας σε τέτοια ξένα  κελεύσματα  ενώ, η δημοκρατικά εκφρασθείσα βούληση του Κυπριακού Λαού στο Δημοψήφισμα του 2004, αφήνεται στο περιθώριο. 


Ως μέρος της Κοινωνίας των πολιτών και μάλιστα των θυμάτων της Τουρκικής εισβολής, πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, οι οποίοι με τη λύση ΔΔΟ θυματοποιούμαστε  στο βωμό της εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων, διαφωνούμε κάθετα με την πρωτοβουλία σας αυτή. Μαζί με τη θυματοποίηση  του 33% του πληθυσμού, εκτοπισμένων και προσφύγων μας που σήμερα αριθμούν 310-320 χιλιάδες νόμιμων πολιτών, διαλύεται και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αν και δεν αποτελούσε τον τελικό στόχο του απελευθερωτικού μας αγώνα του 55-59, ήταν ένας σταθμός με προοπτική μέσα από σωστούς χειρισμούς να οδηγηθούμε προς τον στόχο του αγώνα, για άσκηση του αναφαίρετου  Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης και Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που το Κυπριακό θα λυθεί με ΔΔΟ τότε θα θαφτεί μια για πάντα η δυνατότητα Ένωσης με την Ελλάδα για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν  τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ 55-59 των οποίων τη μνήμη υποτίθεται τιμήσαμε και φέτος. Με λύση ΔΔΟ νικητές και επιβραβευμένοι για τα εγκλήματα τους σε βάρος της μικρής μας πατρίδας θα είναι, η Αποικιοκρατική Βρετανία, η Τουρκία, η τρομοκρατική ΤΜΤ, οι Αμερικανοί και οι εκ των υστέρων Ευρωπαίοι συνοδοιπόροι τους.Μέσα από την  ιστορία του Ελληνισμού γνωρίσαμε την ύπαρξη «εφιαλτών», ατόμων πρόθυμων να υπηρετήσουν ξένους επιδρομείς και κατακτητές. Μας είναι όμως πρωτόγνωρο, συλλογικά και διαχρονικά δικές μας Ηγεσίες να προσπαθούν να περάσουν στο Λαό τη ξενόφερτη λύση ΔΔΟ,  όταν μάλιστα οι συνθήκες για να γίνεται λόγος για τέτοια λύση είναι προϊόν ξένης συνωμοσίας, ένα εκ προμελέτης φρικτό έγκλημα σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Λαού, το οποίο πρέπει να αχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αντί  να επιζητείται με τέτοιο ζήλο η επιβράβευσή του.


Παραμερίστε τις οδηγίες της Βρετανοκατευθυνόμενης Γραμματείας του ΟΗΕ η οποία φαίνεται να έχει αναλάβει προσυμφωνημένο ρόλο να περάσει την νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων στην Κύπρο, ως λύση.


Γιαυτό σας καλούμε να ξανασκεφθείτε αυτά που έχετε ανακοινώσει και να συγκεντρωθείτε στην ουσία του Κυπριακού, να αποπέμψετε τις ύπουλες, υποκριτικές  και ψεύτικες προτροπές των πιο πάνω εχθρών μας  και να εργασθείτε για την επιβαλλόμενη επανατοποθέτηση του Κυπριακού, την οποία προδιαγράφει και απαιτεί να ακολουθηθεί,  το Διεθνές και Ευρωπαϊκό  Δίκαιο, ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.

Εξάλλου μια τέτοια ενέργειά  σας είναι που επιβάλλεται και από τη ρητορική που χρησιμοποιείτε στις δημόσιες τοποθετήσεις σας και συνοψίζεται στις ακόλουθες σωστές  διατυπώσεις:

  • Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα της εισβολής

  • Επιδιώκουμε λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  • Επιδιώκουμε λύση που να ικανοποιεί όλο το Λαό και να διασφαλίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων


Το Κυπριακό δεν πρέπει να αποτελεί βάθρο ούτε για καριέρες ούτε ικανοποίηση ξένων συμφερόντων, αλλά μια οδυνηρή πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά, στη βάση  των αρχών του Διεθνούς Δικαίου όπως αυτό προσδιορίζεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.Με εκτίμηση

Για το ΣωματείοΙωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος