10.4.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 24 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ "ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ"
 Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2023


Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής Νομοθεσίας


Κατά την περασμένη εβδομάδα ελέγχθηκαν εκατοντάδες καταστήματα και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατά την περασμένη εβδομάδα συνολικά (282) ελέγχους που αφορούν στην αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαίωσαν συνολικά (24) σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Θα πρέπει οι έλεγχοι να γίνονται (αρχικά) από αστυνομικούς με πολιτικά, ώστε να μην προλαβαινουν οι θεριακλήδες να εξαφανίζουν τα τσιγάρα.

Αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να αναγκάζουν τους άλλους να αναπνέουν τη δυσώδη και επικίνδυνη κάπνα τους;