4.3.23

Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκε στα συντρίμμια της μηχανής το “μαύρο κουτί” του μοιραίου τρένου προς Θεσσαλονίκη [video]

 Ένα νέο εύρημα στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών πιστεύεται ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην διερεύνηση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον ANT1, το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως είναι η εύρεση του καταγραφικού στο πρώτο βαγόνι στη μηχανή της αμαξοστοιχίας, το λεγόμενο και «μαύρο κουτί», του ενός από τα δύο τρένα.

Σημειώνεται ότι με το που έπεσε το σκοτάδι σήμερα σταμάτησαν και οι εργασίες για την μεταφορά των συντριμμιών από το σημείο της τραγωδίας.

Νωρίτερα, οι διασώστες πραγματοποίησαν έρευνες στα χωράφια κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, μήπως κάποιος από τους επιβάτες στην προσπάθεια του να διασωθεί κατέρρευσε κάπου εκεί κοντά.

  • Πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος το οποίο μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει τον τελικό αριθμό των θυμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των επιβατών στα μοιραία βαγόνια, γιατί αρκετοί ήταν οι επιβάτες οι οποίοι επιβιβάστηκαν από τον σταθμό της Λάρισας, χωρίς να έχουν κόψει εισιτήριο με σκοπό να το πράξουν μέσα στο τρένο.


Με πληροφορίες από ΑΝΤ1/ https://hellasjournal.com