15.3.23

Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Kανονικά η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα την Πέμπτη με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην απεργία συμμετέχει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η ΑΔΕΔΥ διευκρινίζει πως η 24ωρη απεργία την Πέμπτη θα γίνει κανονικά.

«Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά.

Παράνομη βγήκε σήμερα η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη.

Καλούμε τον υπουργό να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ.

Καλούμε όσα ΜΜΕ γράφουν ανακρίβειες να ανασκευάσουν και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι θα λειτουργούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το Μετρό και το Τραμ.

Με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 το βράδυ, ως τη λήξη της κυκλοφορίας, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Κατά την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ , την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, με την AEGEAN και την Olympic Air να ακυρώνουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

Στην απεργία, θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το κάθε σχολείο θα ενημερώσει τους γονείς για το ποιοι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr