8.3.23

Όταν ο Κιλιτσντάρογλου με απειλές στοχοποιούσε τα νησιά μας: ''Όταν έρθω θα τα πάρω όλα'' (Βίντεο)

Δεν μας επιτρέπεται να του πούμε τι θα...πάρει!
Juan
 Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: ''Τα νησιά είναι υπό κατοχή, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο''

Απ' ότι φαίνεται και ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ουκ ολίγες φορές στράφηκε κατά της χώρας μας, στοχοποιώντας τα νησιά μας σε κάθε ευκαιρία. 

«Τα νησιά είναι υπό κατοχή - Όταν έρθω θα τα πάρω όλα»

Και να... που ίσως του δοθεί η ευκαιρία μέσω των επερχόμενων εκλογών της 14ης Μαΐου...

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη πριν από λίγους μήνες ο Κιλιτσντάρογλου έχει δηλώσει ότι «τα νησιά είναι υπό κατοχή. Ερντογάν, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο».

Τι δήλωνε συγκεκριμένα τον Περασμένο Σεπτέμβριο: 

 «Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς που λένε 'έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα'. Τι έκανε όμως ο Ετζεβίτ; Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση, ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και ανακοίνωσε 'ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο' και τελείωσε. Τελείωσε.

Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το είπα συνέχεια όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Όλα αυτά τα νησιά. Δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος. Λέει συνέχεια 'θα έρθω μια νύχτα', 'θα έρθω ξημερώματα'. Τι θέλεις δηλαδή να σου στείλουν πρόσκληση 'παρακαλώ ελάτε'. Aν έχει θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης έχει απειλήσει με εισβολή και έχει στοχοποιήσει τα ελληνικά νησιά.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει: «H Eλλάδα κατέλαβε 18 νησιά στο Αιγαίο. Το λέω πάντα. Φίλε μου απαντάς σε ό,τι λέω. Πες έστω μια πρόταση γι' αυτά τα 18 νησιά. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας μου απάντησε και είπε 'μολών λαβέ'!. Το 2019 θα έρθω και θα πάρω όλα εκείνα τα νησιά!!». 


Σε άλλες δηλώσεις του είχε αναφέρει:

«Θα αλλάξει η κυβέρνηση, να αναλάβουμε εμείς. Οι Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις ξέρουν πως έχουμε καταγωγή απο τις 'εθνικές δυνάμεις'. Ξέρουν καλά ποια είναι η παράδοση μας και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Εκείνοι ξέρουν καλά ποιοι είναι οι Ετζεβίτ και ο Ερμπακάν. Τώρα ας μιλάνε, όταν θα αναλάβουμε την κυβέρνηση εμείς, θα τους δείξουμε το τι θα συμβεί με τα όπλα που βρισκονται σε εκείνα τα νησιά».

https://www.pentapostagma.gr/