8.3.23

"Δρυός πεσούσης ...

... πας ανήρ ξυλεύεται" λέει μια φράση από το έργο "Γνώμαι  μονόστιχοι" του Αθηναίου κωμωδιογράφου Μενάνδρου, που σημαίνει ότι όταν  πέσει μια βαλανιδιά, ο καθένας μπορεί να κόψει ξύλα ( ή οτι σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να προστατευθεί, όλοι τον εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος ).

Παραφράζοντας το, με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, βλέπουμε πως ταιριάζει γάντι με το "Τεμπών πεσόντων, πας ανεγκέφαλος επιδιώκει δημοσιοτητα" !

Και ποιοι είναι οι ανεγκέφαλοι ;

Ποιοι άλλοι από το σύνολο των πολιτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, παρουσιαστών, αναλυτών, και "εξυπνάκηδων" που εδώ και πάνω από μια βδομάδα από τότε που συνέβη το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, έχουν επιδοθεί σε έναν ατελείωτο αγώνα να κατηγορήσουν εαυτούς και αλλήλους και να επιβάλουν την άποψή τους, ακόμη και με ύβρεις, μη σεβόμενοι την πραγματικότητα. 

Που δεν είναι αλλη από τα αθώα θύματα που έφυγαν και από τους δυστυχείς συγγενείς που έμειναν, με τον πόνο συντροφιά και με ένα τεράστιο "ΓΙΑΤΙ" να πλανάται χωρίς να μπορει να τους δόσει απάντηση. 

Που δεν είναι παρά οι χαροκαμένες μανάδες που δεν θα δουν τα παιδιά τους σπουδαγμενα και άξια να βγουν στην κοινωνια γεμάτα δίψα και ελπίδα να προσφέρουν τις γνώσεις τους για μια καλύτερη κοινωνία.

Σ' αυτούς ανήκουν αυτές οι μέρες, η σημερινή μέρα και κάθε μέρα που περνάει.

Γιατι αυτοί εχουν τον πραγματικό πόνο. Οχι οι Πρετεντέρηδες, οι Πορτοσάλτηδες, οι Κανακηδες και οι παρατρεχάμενοι. Οχι η Βανδη, ο Μπισμπικης και το κάθε π@π@ρι που έχει κάνει κατάληψη στο διαδίκτυο και όχι μόνο ισχυρίζεται πως έχει άποψη, αλλά επιμένει και να την επιβάλει.

Σταματηστε κάθε Χατζηνικολαου, κάθε Ευαγγελάτο, κάθε Λιαγκα, καθε Καινούργιου, καθε Τατιάνα, κάθε Μουτσινά, κάθε Ακρίτα,  και κάθε Αδωνη ή Πολάκη ή Μπογιόπουλο και γενικα κάθε πο@στη ή π@ρνη ( ας μου συγχωρεθεί η έκφραση ) από το να λογομαχούν με τους δήθεν αντιπάλους τους ( λεω "δήθεν" γιατί στην πραγματικότητα τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους, μαζί τρώνε και πίνουμε και ολα "εις υγειαν των κορόϊδων" οπαδών τους ).

Σταματηστε κάθε Αρκα, κάθε ΚΥΡ και κάθε αλλο σκιτσογράφο που αντί να ασχοληθεί με γελοιογραφιες που είναι το κύριο επάγγελμα του και να σατιρίζει τους πολιτικούς για όσα κάνουν ( ή δεν κάνουν ) διασκεδαζοντας ( εστω κι έτσι) το κοινό με το χάλι μας, σκιτσάρει ( επί πολλοίς χρήμασι, υποθέτω ) Χάρους, σταυρούς, κηδείες και τάφους ( Θεέ μου, συγχώρα με ! ) χωρίς να του καίγεται καρφί για το ότι θα τα δουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και κάθε υγειώς σκεπτόμενος πολίτης.

Μη σας ξεγελάει ο δήθεν πόνος και η αιμοδοσία του Τσίπρα για τους τραυματίες. Στην ουσία ο βλακας αυτός ελπίζει σε ανταπόκριση ( ψηφοδοσία ) από άλλους βλακες - νέους ψηφοφόρους !

Ισως θα έπρεπε να δημοσιευτούν όλα τα παραπάνω, αλλά είναι ηλίου φαεινοτερον πως δεν θα εύρισκαν απήχηση, τουλαχιστον σε εκείνους που τους αφορούν. 

Μενει η δική σας συνδρομή στην προώθηση σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα του στενού σας περιβάλλοντος. 

Δειτε ( ολόκληρο, μέχρι το τέλος ) και το συνημμένο βίντεο με ελληνική μετάφραση από το γνωστό μουσικό θέμα "ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΔΟΡΑ" ( El Condor Pasa ) και ας ευχηθούμε τη μουσική αυτη να την πάει ο περήφανος κονδορας ακόμη πιο ψηλά, εκεί που βρίσκονται οι ψυχούλες των θυμάτων της τραγωδίας, σαν ελάχιστο φόρο τιμής από εμάς σε εκείνους που τόσο γρήγορα έφυγαν ...

 Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΕΛ ΚΟΝΔΩΡ ΠΑΖΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1913 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΝΤΑΝΙΕΛ ΑΛΟΜΙΑ ΡΟΜΠΛΕΣ. ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2021 Ο ΕΥΜΗΧΑΝΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΜΕΝ, ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΕ, ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΜΗΧΑΝΟΥ, ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)