7.3.23

Ενιαίο δόγμα εδώ και τώρα-Ο νέος Κύπριος υπουργός Άμυνας θέτει τις υποχρεώσεις της Ελλάδος ως εγγυήτριας δύναμης στο νησί


 Να αλλάξουν όλα-Αθήνα- Λευκωσία να ενεργοποιήσουν κοινά σχέδια αντιμετώπισης των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων

Με συμμετοχή της ΕΕ ξεκινά η αναθέρμανση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Κύπριος πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ βλέπει θετικά την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το κρατικό ίδρυμα ραδιοτηλεφωνίας της Κύπρου ( ΡΙΚ), ο νέος Υπουργός Άμυνας μιλώντας στην Πρώτη Ενημέρωση είπε ότι σε συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του θα του υπενθυμίσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας ως εγγυήτρια δύναμη.

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, αλλά η χώρα μας οφείλει να συνδράμει στο νησί, θέτοντας συστηματικά στις διμερείς  συναντήσεις με τους Τούρκους το θέμα της κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου, του εποικισμού και με Τούρκους σεισμοπαθείς, τον υβριδικό πόλεμο και κυρίως τις απειλές κατά της Λευκωσίας.

Η χώρα μας ως εγγυήτρια δύναμη έχει συμβατικές υποχρεώσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αθήνα οφείλει να τονίζει σε όλους τους τόνους στην Τουρκία ότι η κατάσταση στην Κύπρο, και οι απειλές εναντίον του νησιού επηρεάζουν σοβαρά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η χώρα μας μέσω πολλών κυβερνήσεων έχει διακηρύξει κατά καιρούς ότι το Κυπριακό είναι σοβαρότατο εθνικό ζήτημα”, στην πράξη το αποσύνδεε σιγά-σιγά από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το Κυπριακό δεν επηρεάζει την Λευκωσία αλλά και την ελληνική εξωτερική πολιτική, αφού η ασφάλεια του νησιού είναι κομμάτι του σχεδίου της ελληνικής στρατιωτικής ασφάλειας.

Η μετατροπή των Κατεχομένων σε μια τεράστια τουρκική αεροναυτική βάση επηρεάζει το Αιγαίο και φτάνει μέχρι στα σχέδια της χώρας μας για εξορύξεις νοτίως της Κρήτης.

Κύπριοι αξιωματούχοι έχοντας την υποστήριξη των κυπριακών οργανώσεων της Αμερικής την ίδια περίοδο, επιζητούν την αντίδραση από τις ΗΠΑ εναντίον των προκλητικών  σχεδίων του Ταγίπ Ερντογάν, για την Αμμόχωστο.

Το πιο σοβαρό όμως είναι τα εγκαίνια της βάσης drones εξοπλισμένα με πυραύλους με έδρα το κατεχόμενο παλαιό αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Άγκυρα στοχεύει στη δημιουργία μιας μεγάλης ναυτικής και αεροπορικής βάσης στο νησί, με σκοπό να τις συνδέσει με την βάση στην Αλεξανδρέττα αλλά και την Λιβύη, με βασική επιδίωξη τον έλεγχο της Α.Μεσογείου και την αποτροπή κατασκευής του αγωγού East Med.

Τα τουρκικά drones, η ναυτική βάση που σχεδιάζεται στην Αμμόχωστο και η αποστολή μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων από την Άγκυρα, αποσκοπούν σε ένα άλλο ακόμα πιο τρομερό σχέδιο.

Σενάριο ναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου από την Τουρκία
 

Η Τουρκία έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιχειρήσει σε εξαναγκασμό τον ελληνισμό να αποδεχθεί τις άνομες διεκδικήσεις της και αυτός είναι τα πολεμικά επεισόδια και παρεπόμενες πιθανές εχθροπραξίες.

Το σενάριο ναυτικού αποκλεισμού νήσων και βραχονησίδων είναι το μόνιμο σενάριο των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο εδώ και 15 χρόνια.

Ο Ερντογάν και ο Yπουργός Ενέργειας του, μας έχουν προειδοποιήσει ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε έρευνες στην Α.Μεσόγειο, τις οποίες δεν θα αποδεχθεί Λευκωσία και Αθήνα, είναι πιθανό να έχουμε εκτράχυνσνη της καταστάσεως και την διολίσθηση σε ένα σενάριο αεροναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου, η οποία σημειωτέον δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

https://www.pentapostagma.gr/