15.2.23

Σκιάχτρα στον αέρα έβγαλε ο Πούτιν: Γιγάντια υπερηχητικά πυρηνικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα [video]

 FILE PHOTO: Το Tu-160 – με την ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ Blackjack – Ρωσικό υπερηχητικό πυραυλοφόρο βομβαρδιστικό μεταβλητής πτέρυγας χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή. Photo via Twitter


Δύο υπερηχητικά πυρηνικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας πέταξαν πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα, στα βόρεια του Σέτλαντ, σε μια κατά τα φαινόμενα “αυστηρή προειδοποίηση” που θέλει να απευθύνει ο Πούτιν προς τη Δύση.

Η πτήση των ρωσικών βομβαρδιστικών έρχεται λίγες ώρες αφότου η Μόσχα ανέπτυξε το στρατηγικό αεροσκάφος της Τu -95MS πάνω από τη Βερίγγειο Θάλασσα , την υδάτινη έκταση που χωρίζει την πολιτεία της Αλάσκας των ΗΠΑ από την Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Οι κινήσεις θεωρούνται ως επίδειξη στρατιωτικής ισχύος προς τη Δύση καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται για την πρώτη επέτειο του καταστροφικού πολέμου της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πτήση των γιγάντιων Tu-160 White Swan ακολουθούν τις δυσοίωνες προειδοποιήσεις από το καθεστώς Πούτιν και τους προπαγανδιστές του σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων εάν το Κρεμλίνο οδογηθεί σε απώλεια του συμβατικού πολέμου.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη δέσμευσή τους στις αμυντικές δαπάνες προς ενίσχυση του Κιέβου.

 

 

  • Τα αεροπλάνα περιπολούσαν τη Νορβηγική Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μπάρεντς σε μια αποστολή 13 ωρών που περιελάμβανε ανεφοδιασμό καυσίμων κατά την πτήση, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα του Μπάρεντς και της Νορβηγικής θάλασσας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι πτήσεις των Tu-95MS την Τρίτη είχαν διάρκεια επτά ωρών.

Σε μια αύξηση της πυρηνικής έντασης, η Νορβηγική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε στην ετήσια έκθεσή της ότι για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσει πλοία με τακτικά ατομικά όπλα στη Βαλτική Θάλασσα.

Τα πυρηνικά πλοία προέρχονται από τον Βόρειο Στόλο του Πούτιν, λένε αναφορές.

Το Tu-160 – με την ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ Blackjack – Ρωσικό υπερηχητικό πυραυλοφόρο βομβαρδιστικό μεταβλητής πτέρυγας χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή.

Μαζί με τα βομβαρδιστικά Tu-95MS, αυτά τα αεροπλάνα είναι το στήριγμα της ρωσικής αεροπορίας .

Το Tu-160M ​​έχει σχεδιαστεί για να χτυπά εχθρικούς στόχους σε απομακρυσμένες περιοχές με πυρηνικά και συμβατικά όπλα.

Ο Πούτιν είναι έξαλλος με τις προμήθειες όπλων της Δύσης στην Ουκρανία καθώς ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 Ρώσους.

  • Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δύο μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ προσπάθησαν να αναχαιτίσουν έναν σχηματισμό τριών ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Δύο ολλανδικά μαχητικά F-35 συνόδευσαν στη συνέχεια τα ρωσικά αεροσκάφη έξω από την περιοχή, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας αργά τη Δευτέρα.

«Το τότε άγνωστο αεροσκάφος πλησίασε την πολωνική περιοχή ευθύνης του ΝΑΤΟ από το Καλίνινγκραντ», ανέφερε το υπουργείο.

Το Καλίνινγκραντ είναι ένας ρωσικός θύλακας που βρίσκεται μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πολωνία και τη Λιθουανία.

«Μετά την ταυτοποίηση, αποδείχθηκε ότι ήταν τρία αεροσκάφη: ένα ρωσικό IL-20M Coot-A που συνοδευόταν από δύο Su-27 Flankers. Τα ολλανδικά F-35 συνόδευσαν τον σχηματισμό από απόσταση και παρέδωσαν τη συνοδεία στους εταίρους του ΝΑΤΟ ».

  • Το Il-20M Coot-A είναι το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ για το ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Ilyushin Il-20M ενώ το Su-27 Flankers είναι το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ για το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-27.

Το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας δήλωσε ότι οκτώ ολλανδικά F-35 βρίσκονται στην Πολωνία για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Με πληροφορίες από The Daily Mail / https://hellasjournal.com