28.2.23

Πόσο ανάλγητος και ξετσίπωτος μπορεί να είναι ο Ερντογάν: ΄Εβγαλε και πέταξε μετρητά σε σεισμόπληκτα παιδιά [video]

 

Και κάποιος άλλος μοιράζει  μερικά ευρώ στους συνταξιούχους, αλλά δεν το κάνει στο δρόμο.
Juan

Kαθώς η οργή και η κατακραυγή κατά του καθεστώτος Ερντογάν προσλαμβάνει απρόσμενες εκφάνσεις και διαστάσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος, όχι μόνο αναγκάστσηκε για πρώτη φορά να ζητήσει “συγνώμη” αλλά προχώρησε και σε μια ασύλληπτης ξεδιαντροπιάς κι αναλγησίας κίνηση, πετώντας λεφτά σε παιδιά και ενήλικες σεισμόπληκτους…

Η απίστευτη και πρωτοφανής για πολιτικό ηγέτη παγκοσμίως σκηνή εκτυλίχθηκε στο σεισμόπληκτο Αντιγιαμάν, μία από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον φονικό σεισμό.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», είχε δηλώσει ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην επαρχία αυτή.

Ακολούθησε το μοίρασμα χρημάτων – η απίστευτη προεδρική ελεημοσύνη – τα οποία έβγαλε απ’ την τσέπη του… Η εικόνα αρκεί, δεν χρειάζεται σχολιασμός:


Την κίνηση του Ερντογάν κατέκριναν πλήθος χρηστών στο Διαδίκτυο αλλά και μερίδα του τουρκικού Τύπου, με την “Τσουμχουριέτ” να γράφει ότι «Στις πλημμύρες δίνει τσάι, στον σεισμό χρήματα».

Υπενθυμίζεται πως ήδη το Σαββατοκύριακο, φίλαθλοι της Μπεσίκτας σχημάτισαν αυτοσχέδια αντικυβερνητική διαδήλωση μέσα στο γήπεδο ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων η δημοτικότητα του  κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ έχει πέσει κάτω από το 30%.

https://hellasjournal.com