10.2.23

Μετά το USS George HW Bush έρχεται γαλλική Task Force με το ελικοπτεροφόρο LHD "Dixmude" στην Ανατολική Μεσόγειο


 Η γαλλική δύναμη θα κινηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο προβάλλοντας την γαλλική ναυτική ισχύ-Πιθανή ελληνογαλλική συνεργασία στην περιοχή με ασκήσεις

Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, η γαλλική δύναμη με επικεφαλής το  ελικοπτεροφόρο τύπου Mistral κλάσης LHD "Dixmude" του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και την φρεγάτα "La Fayette" απέπλευσαν από την Τουλόν για μια περιοδεία σε όλο τον κόσμο, κάνοντας στάση στην Ανατολική Μεσόγειο, και με ενδεχόμενη στάση έξω από τις τουρκικές ακτές.  

Οι τουρκικές εκλογές και ειδικά ο φονικός σεισμός στην ΝΑ Τουρκία, θα φέρει την γαλλική ναυτική δύναμη κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ αναμένουμε και συνεργασία και με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι Γάλλοι όπως και οι Αμερικανοί ανησυχούν για τις κινήσεις του Ερντογάν, ενώ τώρα πιθανόν να φοβούνται εξελίξεις στην Τουρκία, λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας των πληγέντων και του τεράστιου κόστους των ζημιών στην χώρα αυτή, οι οποίες πιθανόν να επιφέρουν εξελίξεις κατά τις επικείμενες εκλογές.

Η όλη κατάσταση στην γειτονική χώρα έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των ΗΠΑ που αποστέλλουν ένα ολόκληρο αεροπλανοφόρο κοντά στην χώρα, προκαλώντας την “ ανησυχία” Τούρκων φανατικών Ισλαμιστών και πολλών Αξιωματούχων.  

Η όλη γαλλική επιχείρηση έχει την ονομασία "MISSION JEANNE D'ARC 2023», την οποία οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τρεις στόχοι της αποστολής είναι:

Α. Να εκπαιδευτούν οι μελλοντικές γενιές αξιωματικών του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Β. Να γίνει ανάπτυξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων σε τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Γ. Ενώ αφορά και τον τομέα της διαλειτουργικότητας και της περιφερειακής συνεργασίας.

Η γαλλική φρεγάτα Dixmude LHD και La Fayette, με σχεδόν 640 ναύτες επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων 156 σπουδαστών αξιωματικών και 150 πεζοναυτών από τον Γαλλικό Στρατό, θα πραγματοποιήσουν μια ανάπτυξη άνω των 150 ημερών, πραγματοποιώντας περίπλου μεγάλου μέρους της γης.

Η αποστολή Jeanne D'Arc είναι μια ετήσια, μακράς διάρκειας και κοινή ανάπτυξη, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει στους μαθητευόμενους αξιωματικούς επιχειρησιακή εκπαίδευση «στη θάλασσα» πριν ενταχθούν στις μονάδες τους.
Το Amphibious Ready Group (ARG) θα αναπτυχθεί από τις 8 Φεβρουαρίου έως τα μέσα Ιουλίου από το λιμάνι της Τουλόν στην Μεσόγειο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει έναν «πλήρη περίπλου» πλέοντας μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, της Ερυθράς Θάλασσας, του Ινδικού Ωκεανού, του Στενού της Μάλακα, της Θάλασσας της Ιάβας, της Θάλασσας των Κοραλλιών, του Ειρηνικού Ωκεανού, του Καναλιού του Παναμά, της Καραϊβικής και του Ατλαντικού Ωκεανού σε μεγάλο μέρος της γης.

Οι χώρες που θα επισκεφτεί η γαλλική αποστολή μετά το Καλοκαίρι είναι: Τζιμπουτί, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Αυστραλία, Νέα Καληδονία, Φίτζι, Τόνγκα, Ταϊτή, Κλίπερτον, Μεξικό, Μαρτινίκα και Γουαδελούπη.

Η γαλλική δύναμη θα πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικές ασκήσεις, στον Ινδικό Ωκεανό με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ινδία ανοιχτά της Νέας Καληδονίας, με συνολικά 15 έθνη.

Για αυτήν την ανάπτυξη, το ελικοπτεροφόρο Dixmude έχει πλήρωμα 220 ατόμων και η Φρεγάτα La Fayette έχει πλήρωμα 197 ναυτών.

Επιπλέον, υπάρχουν 12 πιλότοι για την υποστήριξη  ελικοπτέρων και 20 ναύτες από τον αμφίβιο στολίσκο.
Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude διαθέτει επίσης 40 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των VAB, PVP και οχημάτων μηχανικού), δύο ελικόπτερα Gazelle, ενώ επιπλέον, υπάρχουν τρία σκάφη απόβασης στο LHD: Ένα EDA-R, ένα EDA-S και ένα CTM.

GALLERY

https://www.pentapostagma.gr/