12.2.23

Στην Τουρκία ο Δένδιας: Προσγειώθηκε στα Άδανα, τον υποδέχθηκε ο Tσαβούσογλου


 Ο Νίκος Δένδιας είναι ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία μετά το σεισμό

Νέα ενημέρωση

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Αδάνων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Εκεί βρισκόταν για να τον υποδεχθεί ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνάντησης περίπου μισής ώρας στα Άδανα και στη συνέχεια θα μεταβούν με ελικόπτερο στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: "Eπισκέπτομαι σήμερα την Τουρκία, όπου συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό μου, Mevlut Cavusoglu, θα συναντηθώ με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς". 


Αρχικό κείμενο

Την Τουρκία επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, σε μια διπλωματική κίνηση που αποδεικνύει τη σημασία της Ελλάδας για τη σταθερότητα στην περιοχή και την ανάπτυξη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές όπου έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.


Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες, ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the  Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκία και Συρία.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Τουρκία ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, όλα τα διαδικαστικά του ταξιδιού κανονίστηκαν χθες το βράδυ.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στο αεροδρόμιο των Αδάνων, όπου θα τον υποδεχτεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Εκεί θα έχουν μια πρώτη 20λεπτη συνάντηση και στην συνέχεια με ελικόπτερο θα μεταβούν στην Αντιόχεια.

Εκεί θα επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια θα δουν σημεία που έχουν γίνει καταρρεύσεις κτιρίων.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που περνά η γειτονική χώρα.

https://www.pentapostagma.gr/