7.2.23

Ιωάννης Μπαλτζώης: Το άρμα… αποκάλυψη, τα Leopard και ο στόχος της Ουκρανίας (ΒΙΝΤΕΟ)


 ΧΑΚ

Ιωάννης Μπαλτζώης: Το άρμα… αποκάλυψη, τα Leopard και τί θέλει να κάνει η Ουκρανία με τεθωρακισμένα

Απαντήσεις για το αν μπορεί να ενισχύσει την ουκρανική άμυνα η αποστολή τεθωρακισμένων από τη Δύση έδωσε ο Ιωάννης Μπαλτζώης, μιλώντας στην τηλεόραση της “Ναυτεμπορικής” στις 3 Φεβρουαρίου 2023. :

Όσο και καλό άρμα να έχεις δεν είναι game changer! Απλά η Ουκρανία θέλει να οδηγήσει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς επιφυλακής και επιστράτευσης και λένε, ότι η Γερμανία επιτίθεται ξανά. H κατάσταση είναι

Μπορούν τα ρωσικά άρματα να αντιπαρατεθούν των δυτικών; Οι Γάλλοι δεν θα στείλουν Leclerk. Τα αγγλικά challenger δεν είναι του ίδιου επιπέδου με τα Leopard. Τα Abrams είναι βαριά και ιδιότροπα άρματα. Έχουν τουρμποκινητήρα που σημαίνει, ότι καίει ειδικό καύσιμο ο κινητήρας του. Στον πόλεμο του Κόλπου είχε πολλά προβλήματα. Οπότε τα άρματα δεν θα επιφέρουν τρομερά αποτελέσματα όπως φαντάζονται ορισμένοι.

Το Leopard είναι το καλύτερο άρμα. Τα παλιά σοβιετικά άρματα, όπως το Τ-72 και το Τ-80 είναι κατώτερα. Ο Gerasimov διέταξε να σταλθούν τα Τ-90, το άρμα… αποκάλυψη. Έχουν και ένα άλλο άρμα το Τ-14Armata που κατ’εμέ είναι το καλύτερο στον κόσμο. Τα Τ-90 είναι ίδιας δυναμικής με τα δικά μας, τα Leopard.

Τα άρματα θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά σε μέτωπο 1000 χιλιομέτρων τί θα κάνουν 200 άρματα; Σε έναν τομέα μπορεί να βοηθήσουν. Αλλά έχουν και οι Ρώσοι άρματα. Οι Ουκρανοί είχαν 2000 άρματα στο ξεκίνημα του πολέμου. Θέλουν να μας παρασύρουν σε παγκόσμιο πόλεμο.

Άρα πρέπει να ανησυχούμε και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε παγίδα.

Στο τέλος ο αντιστράτηγος ε.α. ανέλυσε τη διαφορά BMP1 και Marder και υποστήριξε, ότι δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην ενίσχυση των Ουκρανών λόγω της απειλής που δέχεται η Ελλάδα από την Τουρκία. Δεν πρέπει να αδυνατίζουμε την ελληνική άμυνα.

https://infognomonpolitics.gr/