22.2.23

Ξεκινά το πρώτο East Macedonia & Thrace Forum που συνδιοργανώνει η Hellas Journal με το Ολύμπια Φόρουμ: Η Αλεξανδρούπολη πύλη και κλειδί της Ελλάδας



 Ξεκινά σήμερα το 1st East Macedonia & Thrace Forum στην Αλεξανδρούπολη, το νέο γεωστρατηγικό κομβικό σημείο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το διοργανώνει το Ολύμπια Φόρουμ σε συνεργασία με την Hellas Journal, τον δήμο Αλεξανδρούπολης και το Energizing Greece προκειμένου να αναδειχθεί η ξεχωριστή γεωστρατηγική της σημασία.

Ο τίτλος του συνεδρίου όπως θα τον αναπτύξουν στην εναρκτήρια ομιλία του ο Μιχάλης Ιγνατίου, ιδρυτής και αρθρογράφος της Hellas Journal και ο επικεφαλής του Ολύμπια Φόρουμ Συμεών Τσομώκος είναι «Ο ρόλος της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδας».

Οι εργασίες του πραγματοποιούνται στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ramada Plaza Thraki και στις εργασίες του μήνυμα στέλνει ο Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Παρέμβαση θα κάνει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ καθώς και ο Έντι Ζεμενίδης, Executive Director, της ομογενειακής HALC (Hellenic American Leadership Council).

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Olympia Forum, του μεγαλύτερου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια εξαγωγής των αρχών και της φιλοσοφίας του Olympia Forum σε μια συγκεκριμένη ελληνική Περιφέρεια.

Ακόμη, μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ακόμη, ο προέδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σέργκιι Σουτένκο, ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Συνεδρίου, κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο

https://eastmacedoniathraceforum.gr/


https://hellasjournal.com/