16.2.23

Σφοδρές μάχες! Τα Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν όλα τα ύψη κοντά στο Μπαχμούτ- Χτυπούν με πυραύλους κρουζ και drones


 Η Ουκρανία θα μεταφέρει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής σε υπόγεια καταφύγια

Το Μπαχμούτ βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, βόρεια της Γκορλόβκα. Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών, για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

 Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται για την πόλη.  Ο αναπληρωτής αρχηγός του DPR,  Ντένις Πουσίλιν , δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην περιοχή Paraskovievka, βόρεια του Μπαχμούτ. Η απελευθέρωσή της, θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή της τελευταίας οδού ανεφοδιασμού για τα ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη.

Ο Πουσίλιν τόνισε ότι, οι Ρωσικές δυνάμεις είχαν ήδη εδραιωθεί στο βόρειο τμήμα του Μπαχμούτ καθώς επίσης ότι, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν όλα τα ύψη, ενώ επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ είπε  για την προέλαση των μαχητών στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι, περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες μισθοφόροι από περισσότερες από 60 χώρες έφτασαν στην Ουκρανία , οι μεγαλύτερες ομάδες προερχόμενες από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Ρουμανία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με δυτικά δημοσιεύματα, από τον Ιανουάριο, από μία έως τρεις χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι επιχειρούσαν στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε στόχο του την απελευθέρωση του Ντονμπάς και τη δημιουργία συνθηκών που θα εγγυώνται την ασφάλεια του κράτους.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, η Ουκρανία δεν είναι πολύ πίσω από τη Ρωσία σε αποθέματα όπλων χάρη στις προμήθειες από τη Δύση. Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η δυτική βοήθεια είναι αυτή που βοηθά την Ουκρανία να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία δέχτηκε επίθεση με πυραύλους κρουζ και drones

Η Ουκρανία δέχτηκε μια μαζική συνδυασμένη επίθεση τη νύχτα από πυραύλους κρουζ και drones.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, μαζικός αεροπορικός συναγερμός ακούστηκε σε ολόκληρη την Ουκρανία. Ο λόγος για αυτό, ήταν μια συνδυασμένη επίθεση από τις Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας drones shahid και πυραύλους κρουζ. Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 32 πύραυλοι κρουζ (δεν κατονομάζεται ο τύπος τους), ενώ ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε 16 πυραύλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, το έδαφος της Ουκρανίας δέχτηκε αρχικά ένα μαζικό πλήγμα χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.  Ταυτόχρονα, μέσα στη νύχτα πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με χρήση πυραύλων κρουζ. Αναφέρεται ότι, έγιναν 16 αναχαιτίσεις συνολικά, ωστόσο η ουκρανική πλευρά δεν διευκρινίζει τι απέγιναν οι υπόλοιποι 16 πύραυλοι.

Η Ουκρανία θα μεταφέρει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής σε υπόγεια καταφύγια

Σύμφωνα με το το Spiegel, μετά τα μαζικά χτυπήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εγκαταστάσεις υποδομής στο Κίεβο, σκέφτηκαν να κατασκευάσουν υπόγειους υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παραθέτει επίσης τη γνώμη ειδικών από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι η ρωσική στρατιωτική αεροπορία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ακριβή πλήγματα, αλλά δεν μπορεί να παίξει βασικό ρόλο.

Αναπτύσσεται σχεδόν αποκλειστικά στη Ρωσία. Επιπλέον, τα αεροπλάνα είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικά αεροδρόμια υπό τον φόβο των ουκρανικών επιδρομών.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η συνέχιση του αεροπορικού πολέμου είναι απίθανη. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαράδεκτες απώλειες αεροσκαφών.

https://www.pentapostagma.gr