12.2.23

Εξοπλισμοί στο πόδι! «Ανακάλυψαν» ότι δεν έχουμε C-130 κι έχουν 100% διαθεσιμότητα στα VIP αεροσκάφη!!!


 

Εξοπλισμοί στο πόδι…Εξοπλισμοί με απόλυτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό που πλέον τρομάζει και προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις και τις αποφάσεις. Στη συνέντευξη του στο militaire channel ο απόστρατος Ιπτάμενος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Στέφανος Καραβίδας ,πιλότος επιπέδου Top Gun, τα λέει έξω από τα δόντια. Δυστυχώς η πραγματικότητα τον επιβεβαιώνει 100%…

Την ώρα που μαγνητοσκοπούσαμε τη συνέντευξη του Στ.Καραβίδα ένα μπαράζ δημοσιευμάτων με πληροφορίες που είχαν διοχετευθεί απ ΄ ότι φαίνεται από κοινή πηγή έκαναν λόγο για προμήθεια μεταχειρισμένων C-130!!! Δηλαδή το ΓΕΕΘΑ που τα πάντα γνωρίζει και η κυβέρνηση που πάντα το ακούει δεν είχαν …ιδέα για την κατάσταση στο στόλο των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και…ξύπνησαν μόλις παρουσίασε βλάβη το C-130 που μετέφερε βοήθεια στην Τουρκία και διαπίστωσαν ότι δεν έχουμε άλλο για να πετάξει!!!



Kάποια δημοσιεύματα μάλιστα γράφουν ότι …υπήρξε άμεση παρέμβαση Μητσοτάκη για «να δοθεί λύση στο θέμα που απασχολεί εδώ και 20 χρόνια»! Μόνο που τα τελευταία 4 χρόνια που είναι πρωθυπουργός ο κ.Μητσοτάκης οι διαθεσιμότητες «έγραψαν» μηδέν! Δεν το είχαν πει στον κ.Μητσοτάκη από το ΓΕΕΘΑ; Και γιατί δεν ζητά εξηγήσεις από τον Α/ΓΕΕΘΑ, την θητεία του οποίου μόλις ανανέωσε; Επιπλέον πως γίνεται η μοίρα των VIP αεροσκαφών με τα οποία πετάει ο κ.Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να έχουν 100% (!!!) διαθεσιμότητα και τέσσερα χρόνια τώρα να μην έχει κουνηθεί κανείς για να δοθεί μια κάποια λύση για τα C-130.


Το πιο ωραίο είναι ότι σύμφωνα με όσα το Μαξίμου διαρρέει ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να αγοραστούν μεταγωγικά C-130 από την Ιταλία, την χώρα που πριν μερικές ημέρες μας «μαχαίρωσε» κανονικά υπογράφοντας συμφωνία με την «κυβέρνηση» της Τρίπολης στη Λιβύη! Κίνηση που έδωσε «πατήματα» στην Τουρκία και στο μνημόνιο της με τη Λιβύη.

Μας δουλεύουν;

Θεωρούν τόσο ανόητο και τόσο ευκολόπιστο τον κόσμο; Δεν είναι ευχάριστο να το παραδεχτούμε, αλλά ναι: θεωρούν ότι μπορούμε να πιστέψουμε τα πάντα και στηρίζουν αυτή την άποψη και δημόσια. Πόσες φορές δεν μας έχουν υποδείξει τι μας ενδιαφέρει και τι δεν μας ενδιαφέρει;

Εμείς δεν είμαστε ούτε παριστάνουμε τους δημοσκόπους. Πολύ περισσότερο δεν διεκδικούμε τον ρόλο της ερμηνείας ή της πρόβλεψης αντίδρασης των πολιτών. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην κριτική άποψη ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης που μπορεί σκεπτόμενο να βγάζει τα συμπεράσματα του. Σε ότι έχει να κάνει με τον λεγόμενο «επανεξοπλισμό» της χώρας νομίζουμε ότι άπαντες έχουν πειστεί ή έστω έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Η φαινομενικά …ασήμαντη είδηση για τη βλάβη του C-130 έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στην εξοπλιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης η οποία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες ψευδαισθήσεις σε ένα ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης.

Δεν χρειάζεται καν ανάλυση για να γίνε κάποιος καχύποπτος για το «εξοπλιστικό θαύμα» που «πουλάει» στον προεκλογικό της πάγκο η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εκτός απ ΄  όσα συγκλονιστικά λέει στη συνέντευξη του ο Αεροπόρος Στέφανος Καραβίδας να υπενθυμίσουμε μερικές από τις …εξοπλιστικές ιδέες που έχουν κυκλοφορήσει. Να θυμηθούμε τις αμερικανικές φρεγάτες «αλουμινότρατες» που μαθαίνουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο; Να θυμηθούμε τα αμφίβια τεθωρακισμένα που χωράνε με …χίλια βάσανα στα αρματαγωγά και δεν τα «σηκώνουν» οι καταπέλτες; Να θυμηθούμε την διαρροή περί αγοράς πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων όταν αποκαλύφθηκε το …σχέδιο για τα αμφίβια τεθωρακισμένα;

Υπάρχουν πολλά ακόμη…Όπως έχουμε ξαναγράψει όσοι έχουμε ζήσει την εξοπλιστική τραγωδία που έζησε η χώρα μετά από τα Ίμια δεν έχουμε σκοπό να ξαναζήσουμε, χωρίς να μιλάμε. Μπορεί όσοι ήταν τότε αγέννητοι ή όσοι θεωρούν ότι το συμφέρον ενός κόμματος είναι πάνω από τα εθνικά συμφέροντα να εξακολουθούν να δείχνουν πίστη στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Ας έχουν πρόχειρα …τα αλεξίπτωτα τους ,γιατί ενδέχεται η πτώση από τα σύννεφα να είναι ξαφνική.

https://www.militaire.gr/