12.2.23

«Έρχονται εκλογές σε κλίμα εμφύλιας διαμάχης» -Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Κων. Φράγκος Διαξιφισμοί 

2023: Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Αυτούς που βλέπεις πάλι θα τους ξαναδείς θα τους γνωρίσεις πάλι.

Αυτούς που βλέπεις πάλι θα του ξαναδείς

σ’ αυτόν τον κόσμο θα γυρνούν με περηφάνεια πιο μεγάλη.

Αυτούς που βλέπεις πάλι θα τους ξαναδείς θα τους μισήσεις πάλι…

Μιχάλης Κατσαρός

  • Έρχονται εκλογές…..
  • Ο ανταγωνισμός των κομμάτων εξελίσσεται σε εμφύλιο διαμάχη.
  • Η όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία έχει αποκορυφωθεί. Αντί όλα τα κόμματα, όμως, να έχουν διακηρύξει κοινή θέση, κραυγάζουν ανεύθυνα.
  • Το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με ελάχιστες, ευτυχώς, εξαιρέσεις, είναι παρηκμασμένο, αναξιόπιστο και πωρωμένο. Γηραιοί οργανισμοί εθισμένοι στην διαφθορά και συντεχνιακή αντίληψη.
  • Τα κόμματα δεν έχουν, πλέον φιλοδοξίες για την εξυγίανση, θωράκιση και ανάπτυξη της χώρας. Κυρίαρχο το δόγμα: Κατάληψη και νομή της Εξουσίας.
  • Οι οικογενειοκρατία έχει ξεπεράσει κάθε συγχωρητέο όριο. Μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι η θυγατέρα του κ. Φ. Κουβέλη θα είναι υποψήφια για να συνεχίσει το έργο του Πατρός της. Ομοίως η θυγατέρα του κ. Γρηγοράκου.
  • Η έλλειψη στοιχειώδους Νεμέσεως και αυτοκριτικής είναι κραυγαλέα. Ουδείς ηγέτης α ή β γραμμής της τελευταίας 20ετίας προέβη σε μια αυτοκριτική. Όλα καλά γενόμενα και ΟΥΔΕΙΣ υπεύθυνος για τη πτώχευση, τις αρπαχτές, τα αμυντικά πλήγματα της χώρας.
  • Ως Έλληνας αισθάνθηκα ντροπή και αισχύνη όταν είδα τον τίτλο μιας από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες του Κόσμου (NEW YORK TIMES) να δημοσιεύει άρθρο (22-8-22) με τίτλο Η σήψη στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή σε όλους. Η κυβέρνηση καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για ν’ αλλάξει ο τίτλος στην διεθνή έκδοση του φύλλου: Η Ελλάδα είναι μία από τα ίδια.
  • Όλα τα κόμματα, εκπροσωπημένα πλειστάκις από χρεωκοπημένους παλαιοκομματικούς, γεμίζουν ένα τσουβάλι με ΘΑ και περιοδεύουν, προεκλογικά τη χώρα. Αυτούς που βλέπεις πάλι θα τους ξαναδείς… Πιπιλίζουν τα ίδια.
  • Ούτε κουβέντα για ανάδειξη θεσμών, κατάργηση γεννήτορος διαφθοράς (π.χ. άρθρο 86 Συντάγματος), λήψη μέτρων περιορισμών του απύθμενου πελατειακού κράτους.
  • Κουβέντα για περιορισμό των οργίων διορισμών μετακλητών, μείωση αριθμού βουλευτών και μελών κυβέρνησης, διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας.
  • Η φαυλότητα, το συντεχνιακό πνεύμα, η OMERTA έχει γίνει Δευτέρα φύση στους πολιτικούς. Ξανά μανά η αναγνώριση αυθαιρέτων, χάρισμα χρεών, διανομή επιδομάτων ως προεκλογικών κολύβων, νομιμοποίηση καταπατηθέντων!
  • Η Τουρκία είναι πανέτοιμη να επέμβει και ασυστόλως το διακηρύσσει κι’ εμείς άβουλοι και μοιραίοι παρακολουθούμε αντιπαραθέτοντας ξόρκια και επικαλούμενοι το Διεθνές Δίκαιο αντί να διακηρύσσουμε το SALUS PORULI ULTIMA LEX ESTO.

Όταν οι πολιτικοί ασελγούν επί του Στρατεύματος, της μαχητικότητας, του κύρους και του φρονήματος των ΕΔ και το διασύρουν διεθνώς.

  • Υπονομεύοντας, παράλληλα, την αποτροπή
  • Παίρνοντας αφορμή από τα τελευταία δραματικά γεγονότα της παρακολούθησης τηλεφώνων Ηγετών των ΕΔ που διέσυρε το κύρος τους παράλληλα με τον διεθνή διασυρμό και χλευασμό της Χώρας, Θα κάνω μια μικρή αναδρομή ομοίων ασυνειδήτων επεμβάσεων. Οι σοδομιστές κυριαρχούν ακόμη και σήμερα «αγωνιούντες» να σώσουν τη Χώρα.

1990Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με πρωταγωνιστές κ. Ντόρα Μπακογιάννη – Αντ. Σαμαρά. Διατάραξη της επετηρίδας με επαναφορά στην Ηγεσία της ΠΑ αποστράτων. Παρακολουθήσεις τηλεφώνων, των πάντων από την κλίκα του γνωστού Στρατηγού. Σκηνοθετεί την παραπομπή σε δίκη έξη (6) παντελώς αθώων ανωτάτων Αξιωματικών (5 ΠΑ και ένα ΣΞ) με την κατηγορία συμμετοχής στο σκάνδαλο της αγοράς του αιώνα (εν οίς οι Α/ΓΕΑ, Υ/ΓΕΑ Αποστολάκης, Ψωμάς) για να αποδείξει ότι ο Παπανδρέου έχει εκμαυλίσει το Στράτευμα! Ασυνείδητο παίγνιο λόγω επικείμενων εκλογών. Σάλος στον Μητσοτακικό τύπο. Οι κατηγορούμενοι, αθώοι παμψηφεί αλλά μετά τις εκλογές. Ξανά ασυνείδητος διασυρμός του Στρατεύματος για κομματικά οφέλη.

1993Κυβέρνηση Παπανδρέου – Λιάνη. Κατάργηση της Ηγεσίας των τριών Κλάδων και αντικατάστασή της με κομματικούς αποστράτους. (Φιάσκο Υμίων). Μερικοί από τέως Υπουργούς της αθλίας Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Καστανίδης, Κ. Λαλιώτης, Α. Κωτσακάς, Μ. Χρυσοχοϊδης κ.α. παρόντες, υπερήφανοι, σήμερα.

Αμφότερα τα κόμματα ΝΔΠΑΣΟΚ ανέπτυξαν ένα φρενήρη ανταγωνισμό σκανδαλωδών Νόμων με τους οποίους χάριζαν, χύδην, βαθμούς σε αντιστασιακούς και «αντιστασιακούς» για ικανοποίηση κομματικής πελατείας. Είναι οι λεγόμενοι «Στρατηγοί-Πτέραρχοι-Ναύαρχοι «γιαλαντζί». Πλήρης διάλυση της συνοχής του Στρατεύματος και της αξιοκρατίας. Διεθνής ξεφτίλα, των Επωμίδων των Ελλήνων Στρατιωτικών!

  • Από το 2006-2012 (Κυβερνήσεις Κων. Καραμανλή Β’ και Γ. Παπανδρέου Γ’) οι δύο Υπουργοί Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος εγκαταλείπουν, περιφρονητικά την Άμυνα στην τύχη της αυθαιρετώντας και λειτουργούντες πελατειακά. Ο πρώτος, χωρίς να λάβει υπ’ όψη τις εισηγήσεις των Επιτελείων, μειώνει την θητεία προεκλογικά, προς αλίευση ψηφαλακίων. ΜΗΔΕΝ στην συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, περαιτέρω εξασθένιση της Άμυνας με τη μείωση της θητείας.
  • Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ο Γ’. Αποστρατεύει το σύνολο της Ηγεσίας του Στρατού με το επιχείρημα ότι ετοίμαζε πραξικόπημα. Και τούτο για να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία του και το υβρεολόγιο που εισέπραξε από την Ηγεσία της ΕΕ στη Σύνοδο της Νίκαιας. Διεθνής διασυρμός του Στρατεύματος που αδυνατισμένο εξοπλιστικά τορπιλίζεται και ηθικά για να εξυπηρετήσει προσωπικές αδυναμίες.
  • Θα σταθώ, για λίγο, στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

– Ως ΥΕΘΑ όχι μόνο αδιαφόρησε τελείως για τη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού αλλά συνέταξε με, προσωπικούς συνεργάτες, ένα Νόμο περί Προμηθειών και ένα άλλο περί Ιεραρχίας και Προαγωγών, αμφότερα τέρατα ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ δηλαδή των ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ!!! Τους περιφρόνησε εντελώς.

– Ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ ΝΔ) παρέδωσε μετά του Πρωθυπουργού τον Στρατό Ξηράς στο έλεος της κλαδικής της ΝΔ  η οποία αποστράτευε στην σειρά, κορυφαίους Α/ΓΕΣ διότι «δεν συνεμορφούντο προς τας υποδείξεις» (Ζιαζας, Γκίνης, Τσέλιος) ενώ παράλληλα, ταπεινώνοντας το φρόνημα των στελεχών έστελνε τους κ. Μπαλτάκο, Τραγάκη κα να παραδίδουν τα ξίφη σε αποφοίτους Παραγωγικών Σχολών..!! Ο εξευτελισμός αυτοπεριγράφεται!

  • Κατόπιν τούτου, διερωτώμαι, σύντροφοι και συντρόφισες, αν το τελευταίο πλήγμα στην Ηγεσία των ΕΔ, με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων της είναι κάτι το πρωτοφανές και εκπληκτικό. Συνέχεια χυδαιότητάς αποτελεί.
  • Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, ο κ. Βενιζέλος ορθώς διετύπωσε την άποψη, εμφανιζόμενος ως αναμάρτητος, ότι «Οι παρακολουθήσεις των Ηγετών του Στρατεύματος ήσαν παράνομες; Αν ήσαν δεν έπρεπε τα συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμείνουν και μάλιστα επί μακρόν στην Ηγεσία του Στρατεύματος; Αν ο Πρωθυπουργός δήλωνε άγνοια τι πρέπει να πω εγώ ως Πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και ΥΕΘΑ;» Μα τα έχετε πει διά των πράξεων σας κ. Βενιζέλο. Είσαστε όλοι του ιδίου φυράματος. Ηρακλείς του Στρατεύματος, κατά περίπτωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

  • Στις 14 Ιανουαρίου, παρευρισκόμενος σε εκδήλωση προς τιμή του κ. Κυριάκου Καναδέζου,  δηλώνει: Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση εν όψει των Εθνικών κινδύνων.
  • Πολύ σωστή η επισήμανση του Μακαριωτάτου.
  • Διερωτώμαι όμως ξανά: Η πάμπλουτη Εκκλησία δεν πρέπει να βοηθήσει; Φθάνουν οι λόγοι;

Προσφορά ΕΔ στο Κοινωνικό Σύνολο

Νοέμβριος 2022

– Αεροδιακομιδές: Στρατός 22 ΠΑ 92

– Μεταφορά μοσχευμάτων ΠΑ 4

– Μεταφορά Ασθενών Στρ. 31 ΠΑ 125

– Ώρες πτήσεως Στρ 65 ΠΑ 237

  • Το έργο αυτό είναι αποστολή και ευθύνη του Υπ. Υγείας και όχι των ΕΔ που χρησιμοποιούν πολεμικά μέσα που φθείρονται για να πραγματοποιούν τις αποστολές.
  • Ιδού ένα πεδίο στο οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει: Να προσφέρει 5-6 αεροπλάνα και δέκα (10) νοσοκομειακά Ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ. Ένα τέτοιο βήμα, δίνοντας το παράδειγμα, έκανε το Ίδρυμα Νιάρχου. Η Πολιτεία κάθεύδει και σκορπάει αλλού τις πιστώσεις.

Απάντηση σε ερώτημα

  • Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος της Καθημερινής κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος δημοσίευσε (27/12) κείμενο με τίτλο Που είναι οι Αστυνομικοί; Παίρνοντας αφορμή από την έξαρση της εγκληματικότητας και τη μετατροπή του κέντρου της Πρωτεύουσας σε Σικάγο του 1930.
  • Η απάντηση είναι εύκολη, πανεύκολη

3.500 αστυνομικοί αμοιβόμενοι από τους φόρους, ημών των υποτελών, υπηρετούν πολιτικούς , δημοσιογράφους, οικονομική ελίτ, διάφορους τύπους του παρασκηνίου που «κινδυνεύουν», ως μπάτλερς, κηπουροί, οδηγοί κυριών κλπ.

– Δεκάδες, περί τους 150, (TV ONE) όπως καταγγέλθηκε φρουρούν αυτή την πολύτιμη εθνική προσωπικότητα, τον κ. Υπουργό. Ακόμη και τα εξοχικά του φρουρούνται! Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τελευταία και δεν διαψεύθηκαν προκαλούν την αηδία και οργή. Έχουν μετατρέψει το σώμα της Αστυνομίας σε υπηρετικό προσωπικό των ολίγων.

  • Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Σήμερα όμως έχει εκτροχιασθεί πλήρως. Ο κ. Πρωθυπουργός τι κάνει; Έχει αμολύσει χωρίς έλεγχο τον λαμπρό Υπουργό;
  • Ένας, μωρέ ένας, Πρωθυπουργός δεν θα βρεθεί να σταματήσει αυτό το αίσχος της κατάχρησης εξουσίας, της έμμεσης λωποδυσίας των πολιτών;

Απόστρατοι Αξιωματικοί και Κόμματα

  • Γνωστά ονόματα Στρατιωτικών μεταξύ των οποίων τ. Αρχηγοί Κλάδων εμφανίζονται στην προεκλογική κονίστρα.
  • ΝΔ Πέραν των τριών (3) τ. Αξιωματικών που είναι ήδη βουλευτές διακρίνεται να κινείται στα πλαίσια του Κόμματος ο τ. ΥΦΕΘΑ – Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός κ. Αλ. Στεφανής. Δεν έχει διευκρινισθεί αν θα είναι υποψήφιος ή προορίζεται για κάποιο άλλο πόστο.

Ο κ. ΑΣ είναι ευφυής, ικανός και προικισμένος θα πρέπει να προσέξει να μην πέσει σε υποσχετικές παγίδες του κόμματος.

  • ΣΥΡΙΖΑ Πέραν του τ. ΥΕΘΑ – Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Ε. Αποστολάκη που όπως φαίνεται θα είναι ο πρώτος στη λίστα Επικρατείας (ΣΣ έχουν κάποιο καλύτερο;) δίνουν το παρόν ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Γ. Καμπάς, ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ κ. Χρ. Χριστοδούλου (εμφανίσθηκε σε κομματική εκδήλωση στην Πέλλα) και ο Αντ/γος ΕΑ κ. Πουλιανίτης. Νομίζω ότι οι τρεις τελευταίοι θα κατέλθουν ως υποψήφιοι και αξίζει να εκλεγούν γιατί θα κοσμίσουν τη Βουλή των δικηγόρων, δημοσιογράφων και τινών αεριτζήδων.
  • ΚΙΝΑΛ Εμφανίζονται ο Πτέραρχος κ. Χατζηαθανασίου
  • Ελληνική λύση.
  • Ο ήδη βουλευτής φίλος κ. Αντώνης Μυλωνάκης.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Χρήμα, πολύ χρήμα, αδέρφια

Το χρήμα έχει δύναμη πάρα πολύ μεγάλη

κι αφού το επροτίμησες, χαλάλι σου, χαλάλι

Λαϊκό άσμα

  • Την δόξα, εν Ελλάδι, πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ΟΥΔΕΙΣ

Χο-Τσι-Μινχ

  • Ας κάνουμε μια μικρή, πολύ μικρή αναδρομή.

Προχουντικά: Τεράστια πακέττα με «μπαγιόκο». Κυκλοφορούν για εξαγορές βουλευτών (εποχή αποστασίας)

  • Μεταχουντικά:

-Pampers από Κοσκωτά προς Κρατικούς Αξιωματούχους ακόμη και υψηλά ισταμένους.

– Εκατομμύρια DM από SIEMENS σε κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους, παράγοντες.

– Εκατομμύρια από μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις σε κόμματα, πολιτικούς.

– NOVARTIS, εκατοντάδες χιλιάδες € σε πολιτικούς, Υπουργούς, γιατρούς.

  • Μαύρες σακούλες, πλήρεις € και $ από διάφορες εργολαβικές εταιρίες σε υπουργούς, κόμματα κλπ.
  • Εξοπλισμοί, Ολυμπιακοί Αγώνες…
  • Και το τελευταίο: Μίζες χοντρές από Επιχειρηματία σε Κυβερνητικά στελέχη για τις αδειοδοτήσεις T.V.; Λίγα θυμήθηκα.
  • Όλοι οι εισπράξαντες, συνεργάτες και διάδοχοί τους έρχονται χαμογελαστοί σήμερα, αδιάντροποι και προκλητικοί και ζητούν την ψήφο μας, για να μας ξανασώσουν. Είναι βέβαιο ότι θα το επιτύχουν!

Προς Πρόεδρον ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ευσεβάστως

  • Τελευταία αναφερθήκατε σε δύο εξαιρετικά σπουδαία θέματα

Προμήθειες οπλικών συστημάτων

Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους: Το πουλί που σκίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και το οικονομικό έγκλημα (αρπαχτή,ελληνιστί) του Μανδαρίνου

Κινεζική Παροιμία

  • Είπατε ότι όταν ανέλθετε, ξανά, στην εξουσία θα περάσετε σε κόσκινο τους εξοπλισμούς της περιόδου Μητσοτάκη. Too late, trop tard, πολύ αργά κ. Πρόεδρε.

Επί των ημερών σας, αν θυμάμαι καλώς, προωθήσατε τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των F-16, την προμήθεια τεσσάρων Ε/Π SIKORSKY M-60R (αργότερα έγιναν επτά) και τον εκσυγχρονισμό των πέντε (5) P-3 A/Φ του ΠΝ, τα οποία, σύμφωνα με την σύμβαση έπρεπε να παραδοθούν μέχρι το 2020… (Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε, που λέει ο υπέροχος Μητσιάς). Όλα, με υπογραφή των αρμοδίων Υπουργών.

  • Επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη στηρίξατε ή συναινέσατε στην προμήθεια Α/Φ και πλοίων από Γαλλία με την «πονηράν» μέθοδο αδιαφάνειας και συγκάλυψης δηλ. μέσω Νόμου. Κάπως έτσι δεν είναι; Ανεχθήκατε να γίνει η Βουλή από Νομοθετικό Σώμα, εκτελεστικό! Σαφώς, για ν΄αποφύγει τις ευθύνες η Κυβέρνηση. Τι άλλο θα επινοήσει η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών; Έπρεπε τότε να θέσετε θέμα και ν΄ αποχωρήσετε από τη Βουλή. Αντίθετα, ocasione data, επαινείτε και λιβανίζετε τον εφευρέτη αυτής της άθλιας μεθόδου διάχυσης ευθυνών, κ. Ε. Βενιζέλο. Τώρα τι ζητάτε κ. Πρόεδρε; Επιχειρείτε να δημουργήσετε εντυπώσεις; Ποιος ακουμπάει τον Νόμο;
  • Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας

Το επιχειρήσατε, διστακτικά, στην αναθεώρηση του Συντάγματος (2019) αλλά η θεοφιλέστατη ΝΔ δεν ενέδωσε. Αν το τολμήσετε (ΣΣ Προϋπόθεση, βέβαια, η πλειοψηφία σας). Θα προσφέρετε τεράστιο έργο και στο Κράτος και στην Εκκλησία η οποία έχει απωλέσει μέγα μέρος του κύρους της και της ευσέβειας των πιστών (ΣΣ Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση η εμπιστοσύνη του Λαού προς την εκκλησία περιορίζεται στο 49% ενώ στις ΕΔ 74%.)

Έφθασαν μερικοί κακόβουλες και ρασόφοβες πένες να ψιθυρίσουν ότι τυχόν χωρισμός θα επιβάλλει κατάργηση σταυρού από τη σημαία Γελοίο και υποβολιμιαίο. Ο Σταυρός της Σημαίας μας δεν είναι εκκλησιαστικό Σύμβολο αλλά Εθνικό. Η σημαία, όπως είναι, από τις ωραιότερες στο κόσμο, αντιπροσωπεύει τους Έλληνες όλων των θρησκειών και των δογμάτων που νοιώθουν Έλληνες: Ορθόδοξους, Καθολικούς, Εβραίους, Άθεους, Μεθοδιστές, Χιλιαστές, Βουδιστές, Δωδεκαθεϊστές. Μην ακούτε τις οδυρόμενες ακροδεξιές κυράτσες. Βουρ.

Υ.Γ. Τι ήταν κι’ αυτό πάλι; Αποχωρήσατε από τη  Βουλή με απαίτηση να προκηρυχθούν αμέσως εκλογές; Είναι δημοκρατικές συμποριφορές αυτές ή παιδικά πείσματα.

Ε.Υ.Π. SOS….SOS

  • Το άκρον άωτον της ξεφτύλας…..
  • Δεν θ΄αναφερθώ στην CIA, την MoSANT, τη M16, την KGB κλπ που αποτελούν Ειδικές Υπηρεσίες των Χωρών τους λειτουργούσες επ’ ωφελεία τους.
  • Παρακαλώ, ζητείστε να πληροφορηθείτε πως δρα και πως στελεχώνεται η γειτονική ομόλογος της ΕΥΠ, η ΜΙΤ: Και η ημετέρα ΕΥΠ συγκροτήθηκε για να προσφέρει ύψιστες Υπηρεσίες στη Χώρα. Αλλά……..
  • Δεν άργησε να κομματικοποιηθεί, να βιασθή επί σειράν, να σοδομηθή από την εκάστοτε πολιτική εξουσία που την ήθελε θεραπαίνιδα της. Ντροπή και αίσχος!
  • Κι’ εδώ, ΟΥΔΕΙΣ αναλαμβάνει την ευθύνη, ουδείς ταράσσεται και επιχειρεί ο ένας να τα φορτώσει στον άλλο.
  • Δηλώνουν προσφατα:

Ν. Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ) Μόνο υπηρεσία που χειρίζεται ευαίσθητα Εθνικά θέματα που άπτονται Εθνικής ασφάλειας δεν θυμίζει

Α.Γ. Γεωργιάδης (ΥΠ. ΑΝΑΠ): Όπως λειτουργεί είναι παντελώς άχρηστη. Πρέπει να κλείσει και να επανιδρυθεί

Υ.Γ. Αρχίζει και φαίνεται κάποιο φως με τον διορισμό στις θέσεις των Υποδιοικητών της ΕΥΠ δύο αξιόλογων προσωπικοτήτων Ενός διπλωμάτη (κ. Γιάννης Ραπτάκης) και ενός Στρατηγού (κ. Γ. Κάλλης). Ο δεύτερος ήταν μέχρι χτες Υπαρχηγός του ΓΕΣ, διακρινόμενος για το ήθος, ικανότητες, παιδεία του και άψογη συμπεριφορά του. Ας φροντίσουν αμφότεροι να μη διαβρωθούν από το Σύστημα. Είθε…….

Ο Θάνατος και η κηδεία του τ. Βασιλέως

(απλές, απλοϊκές, σκέψεις)

  • Καθυστερημένα.
  • Αρκετοί προβληματίσθηκαν αναφερόμενοι στο όνομα του εκλειπόντος. Έπρεπε να προτάξουν το Αξίωμα ή το όνομα. Δηλαδή Βασιλεύς Κωνσταντίνος τ. Βασιλεύς των Ελλήνων ή τ. Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος; Άναξ ή τ. Άναξ; Λεπτομέρειες για αναλύσεις τυπολατρών και αργόσχολων.
  • Η Βασιλεία και Δυναστεία , νομίζω ότι εξέλειπε οριστικώς μετά το δημοψήφισμα του 1974. Από εκεί και πέρα μπορεί κανείς να αυτοαποκαλείται και να προσφωνείται όπως θέλει.
  • Προσωπικά, σ’ αυτό το θέμα, λειτουργώ ανάλογα με την συγκυρία. Προ διετίας σ΄ ένα καφέ της Κηφισιάς καθόταν δίπλα μου ο γιος του Κωνσταντίνου Νικόλαος. Ένας συμπαθέστατος κύριος. Μαζί του ένας φίλος Πτέραρχος ΕΑ ο οποίος με χαιρέτησε και απευθυνόμενος στον Νικόλαο, του είπε «Υψηλότατε ο φίλος μου στρατηγός….» Τι να έλεγα; Είπα: «Χαίρω πολύ Υψηλότατε» Έτσι μούρθε και τόπα, χωρίς να έχω τύψεις. Τι να έλεγα; «Χαίρω πολύ τέως Υψηλότατε ή Πρώην Πρίγκιπα ή Γειά σου Νικόλα; «Δεν τα μετράω αυτά. Απόστρατος είμαι και πολλοί με προσφωνούν Στρατηγό. Κανείς δεν μου είπε «Τι κάνετε πρώην ή τέως Στρατηγέ….» Αφήστε τι γίνεται με τους τ. Προέδρους , τίτλο που φέρουν οι μισοί Έλληνες.
  • Επ’ ευκαιρία σημειώνω ότι ενώ το 1974 ψήφισα «δαγκωτό» Δημοκρατία, δηλ. κατά της Δυναστείας, βρέθηκα σε λίγο, έκπληκτος, να είμαι…… «δυναστικός». Πώς; Ψηφίζοντας μια από τις αναδυθείσες νεοδυναστείες των Καραμανλοβούργων, Παπανδρεοβούργων ή Μητσοτακοβούργων με πληθώρα πριγκήπων – διαδόχων, και Μεγάλων Δουκισών! Όϊ, όϊ, μάναμ….
  • Μετά είδα ότι στο θώκο του Ανώτατου Άρχοντος της Πολιτείας, ανήλθαν πρόσωπα ένια των οποίων υπήρξαν «Θου Κύριε φυλακήν εν τω στόματί μου…..» Δεν λέω περισσότερα.
  • Μετά το 74 το αντιβασιλικό μου μένος μετριάσθηκε. Η Δημοκρατία, που γεννήθηκε σ΄ αυτόν τον τόπο και την οποίαν όφειλαν οι πολιτικοί να διαφυλάξουν με πάθος και σύνεση πολλάκις διασύρθηκε και βιάσθηκε.
  • Ο αναχωρήσας για το Υπερπέραν Βασιλεύς Κωνσταντίνος τ. Βασιλεύς των Ελλήνων «απεφάσισε» να απέλθει ολίγον προ των Εκλογών. Επιτρέψατέ μου να κάνω λίγο χιούμορ. Πιθανόν ο τ. Βασιλεύς να είπε: Ας φύγω τώρα προεκλογικά για ν’ απολαύσουν οι Έλληνες μια κωμωδία: Να δουν διάφορα «γλυφταριά» πολιτικούς να επωφεληθούν της κηδείας μου, να μοστράρουν φιλοβασιλικά αισθήματα για να μαζέψουν «ψηφαλάκια». Σταματώ εδώ και δεν αναφέρω ονόματα. Τους καμαρώσαμε……
  • Συγχωρείστε την αφέλεια μου ή την ανευλάβεια μου.
  • Περισσότερα για τα της Δυναστείας των Γλύξμπουργκ κατά τον 20Ο αιώνα, τα νόθα δημοψηφίσματα κλπ. προσεχώς.

Προς τον κ. Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευσεβάστως

Άσπρη γάτα – μαύρη γάτα

Καλή γάτα είναι αυτή που τρώει τα ποντίκια

Τεγκ – Τσιαο – Πινγκ

  • Τελευταία επιτίθεσθε αγρίως κατά της Κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων. Καλώς κάνετε εφόσον τα επιχειρήματά σας είναι στιβαρά.
  • Αποφεύγετε όμως, συστηματικά, να κριτικάρετε την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, την επονομαζόμένη των Αντωνομπένηδων, που ρήμαξε την άμυνα και την παρέδωσε στην Κλαδική της ΝΔ.
  • Πολλοί αστέρες της τότε θλιβερής Κυβέρνησης παρουσιάζονται, σήμερα, ως Επιτελείς σας. Και πάρα πολλοί από την θλιβερότατη Κυβέρνηση της Μιμής που οδήγησε τη Χώρα στο φιάσκο της Ύμιας.

Για να γυρίσει ο Ήλιος και να πάει το Κόμμα επάνω θέλει δουλειά πολλή, εξοχώτατε…..

  • Προσδοκούσαμε από εσάς να ρίξετε στον πολιτικό στίβο νέες ιδέες και νέα πρόσωπα που θα μας βγάλουν από τον βούρκο και την διαφθορά. Αν το κάνατε θα ξεπερνούσατε και το 20%. Ούτε ιδέες είδαμε και μας πουλάτε ανανέωση με τους κ. Σκανδαλίδη, Καστανίδη, Λαλιώτη, Μιχ. Καρχιμάκη, Βενιζέλο, Γεωργ. Παπανδρέου κα που αποτελούν τοξικά κατάλοιπα της Κυβέρνησης Μιμής που οδήγησε την Ελλάδα στο φιάσκο της Ύμιας.
  • Έχετε ακόμη χρόνο να κάνετε ανατροπή! Αλλιώς σας βλέπω κάτω από 9%.

Απίστευτο, Ντροπή, Βλασφημία, Ύβρις

  • Διάβασα το παρακάτω κείμενο στην Καθημερινή (3/2) και αποσβολώθηκα. Δεν πίστευα στα μάτια μου.
  • Γράφει ο κ. Σάκης Μουμτζής.

  • Αναζήτησα, ταχέως, το χυδαίο Κείμενο στο left.gr αλλά δεν κατόρθωσα να ανακαλύψω τη σελίδα. ίσως είχε αποσυρθεί.
  • Δεν υπήρχε διάψευση του κειμένου Μουμτζή.
  • Επαναλαβμάνω: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρόκειται μάλλον για προβοκάτσια. Είναι αδιανόητο να έχει αναρτηθεί τέτοιο κατάπτυστο κείμενο σε επίσημο ιστόσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένω ………

Το χειροφίλημα του επίτημου Α/ΓΕΣ Στρατηγού

κ. Φραγκούλη Φράγκου

  • Προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Νευροκόπι, εξόδια, νεκρώσιμη ακολουθία Σμηναγού Τσιτλακίδη, 2/2)
  • Εντυπωσίασε αλλά δεν εξέπληξε. Ο στρατηγός ήταν πάντα αβρός και ευγενέστατος στις Κυρίες.
  • Στεναχώρησε, οποιοδήποτε, τον Προκόπη, την Εστία και τινες, αρκετούς, δυσκοίλιους Δεξιούς. Θα τους περάσει……

Δεν είναι ο Στρατηγός Φράγκος ο Χειροφιλών.

Είναι ο ΥΠΕΞ κ. Ν.Δένδιας

Νέα εποχή για την ΕΑΒ

  • Σαφές μήνυμα ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 49% της ΕΑΒ έδωσε ο Αμερικανικός Γίγαντας της Αεροπορικής Βιομηχανίας LOCKHEED-MARTIN στην τελετή παράδοσης του 5ου F16-VIPER στην Τανάγρα την προηγούμενη εβδομάδα, όπου παρέστη, πέραν του πανταχού παρόντος εμβληματικού Αντιπροέδρου της Εταιρείας κ. Ντένη Πλέσσα και ο κ. Γκράγκ Ούλμερ (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος)
  • Το Υπουργείο Ανάπτυξης γνωστοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την είσοδο Στρατηγικών επενδυτών στο Μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΕΑΒ σε ποσοστό 49% (Προτάσεις μέχρι 10 Φεβρ.)
  • Στην τελετή δόθηκε εξαιρετική επισημότητα με την παρουσία του κ. Πρωθυπουργού, του κ. ΥΕΘΑ, του κ. ΥΦΕΘΑ, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Αρχηγών Επιτελείων.
  • Σημειώνω ότι η  L-M είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος πελάτης της ΕΑΒ και τα Α/Φ F16 VIPER που παραδίδονται είναι τα πλέον σύγχρονα αυτού του τύπου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προχωρεί, επίσης, άνευ εμποδίων, οι ολοκλήρωση διαδικασίας εκσυγχρονισμού αναβάθμισης (πέραν των 83 που εκσυγχρονίζονται) των 38 F-16 Block 50 οπότε η ΠΑ θα μπορεί να παρατάξει ένα στόλο 121 F-16 VIPER.
  • Έγινε λόγος επίσης για το μέγα πρόβλημα τη διαθεσιμότητα των Α/Φ C-130 εκ των οποίων τα περισσότερα είναι καθηλωμένα. Η αξιοποίηση τους δεν είναι εύκολη.
  • Επειδή η απόκτηση των F-35, που συζητήθηκε επίσης είναι ένα πρόγραμμα μελλοντικό και τα C-130 είναι άμεσης ανάγκης γιατί να μη δοθεί προτεραιότητα άμεσης απόκτησης 5 έως 10 C130J;
  • Και κάτι άλλο που παρατηρήθηκε: Γιατί τα αναβάθμιση F-16 VIPER παραδίδονται… άβαφα. Ακρίβυναν οι μπογιές;
  • Και κάτι ως προσωπική άποψη. Έγιναν σχόλια για την παραχώρηση μέρους της ΕΑΒ σε στρατηγικό επενδυτή. Έτσι όπως είχε καταντήσει η ΕΑΒ χρειαζόταν μια τέτοια κίνηση ας θίγεται εθνική υπερηφάνεια μερικών. Προτιμώ να έχω ένα manager Αμερικανό ή Έλληνα τεχνοκράτη της L-M παρά τους κομματικούς διορισμένους. Σας υπενθυμίζω ότι είχαν διορισθεί στο παρελθόν από …. Πατριώτη Υπουργό ως ΔΣ. Πρόεδρος ένας τμηματάρχης λαχαναγορίτης και ένας Φροντιστηριάρχης ξένων γλωσσών!

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

  • Ευχαριστώ τον φίλο και συνάδελφό εν δημοσιογραφία κ. Λουκά Δημάκα που μου έστειλε ενημέρωση για τη γιορτή που ετοιμάζουν στο Ηρωικό Δίστομο, για την νίκη του αθάνατου Γεωργίου Καραϊσκάκη κατά των Τούρκων (1827).
  • Στην Κηφισιά ένας από τους μεγαλύτερους δρόμους φέρει το όνομά του Δημ. Γούναρη, βασικού υπεύθυνου της Μικρασιατικής Καταστροφής! Πάροδοι είναι η οδοί Καραϊσκάκη και Πλαστήρα!!!
  • Αθάνατη Ελλάς της ξεφτίλας!
  • Στην Αττική υπάρχουν ακόμη 10 λεωφόροι και οδοί προς τιμήν του Γούναρη…. Σεβασμός στην Ιστορία!!

In Memoriam

  • Τιμή και δόξα στους δύο νεαρούς αεροπόρους που χάθηκαν εκτελώντας το καθήκον τους. Τιμή και δόξα και στην Πολεμική Αεροπορία μας.
  • Η απώλεια σημειώθηκε, συγκυριακά, τις ίδιες ημέρες που θρηνήσαμε στην Ύμια την απώλεια των τριών Παλικαριών του ΠΝ.
  • Αιώνια η μνήμη στους Σμηναγό Τσατλακίδη και Υπ/γο Τουρούτσικα.
  • Μου δίνεται εδώ η ευκαιρία να σημειώσω ότι οι χειριστές των PHANTOMS έχουν δημιουργήσει μια άτυπη Λέσχη. Είναι οι λεγόμενοι ΦΑΝΤΟΜΑΔΕΣ. Ένα κομμάτι της είναι εδώ κι ένα άλλο στους Ουρανούς. Εκεί εντάχθηκαν ήδη οι πρόσφατοι θυσιασθέντες.
  • Φαντομάδες είναι από τους γνωστούς μου τ.ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο πτέραρχος Διον. Μουρελάτος κά. …….

Πού το πάει η Κυβέρνηση;

  • Η στήλη δεν είναι κοσμική αλλά ανάμεσα στην τελευταία ειδησεογραφία σημείωσε και τούτο.
  • Στην καθιερωμένη ετήσια Δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το Διπλωματικό Σώμα δεν προσκλήθηκε ο Πρέσβης της Ρωσίας! Τον άφησαν απέξω! Δεν είμαι μύστης των διπλωματικών παρασκηνίων και του πρωτοκόλλου αλλά γνωρίζω ότι τοιαύτη συμπεριφορά δεν είχε επιδειχθεί στον Ρώσο Πρέσβη στα χλωμά χρόνια του εμφυλίου σπαραγμού.
  • Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι φιλορώσος αποδοκιμάζω τον κ. Πούτιν για την την εισβολή του στην Ουκρανία, αλλά …. Είμαι της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μην είναι απόλυτα δεδομένη στην εξωτερική πολιτική του ΝΑΤΟ.
  • Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι φίλος της Ρωσίας, ενδιαφέρομαι όμως να μην είμαι εχθρός της.
  • Θέλοντας να ξεφύγω από το κλίμα σας δίνω μια ωραία περιγραφή τελετής από τον αθάνατο Ροϊδη «Εις την τελετή παρέστησαν ο κ. Υπουργός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Νομάρχης, ο κ. Διοικητής της Χωροφυλακής και άλλα …. Κακοποιά στοιχεία.»Απορία, επαναλαμβανόμενη
  • Ποιος κάνει κουμάντο, ποιος ενδιαφέρεται, επί τέλους, για την αξιοποίηση των τριών (3) αεροσκαφών C-130 που περιμένουν επι μήνες την μεταφορά του στο Ισραήλ για τα περαιτέρω; Επι μήνες.
  • Τα Α/Φ αυτά, αν πάνε θαλασσίως, στο Ισραήλ πρέπει να αποσυναρμολογηθούν να φορτωθούν κλπ με σοβαρό κίνδυνο ζημιών.
  • Ερωτήματα ενός αφελούς, πολύ αφελούς, σας διαβεβαιώνω.

-Ζητήθηκε προσφορά από την κατασκευάστρια εταιρεία L-M για ν’ αναλάβει αυτή την εργολαβία στα υπόστεγα της ΕΑΒ;;

-Γιατί, αν τελικά την υπόθεση αναλάβει Ισραηλίτικη εταιρεία, δεν πραγματοποιεί το έργο εδώ (ΕΑΒ ή αλλαχού) με τεχνικό προσωπικό της, Τα C-130 είναι πολύτιμα για την ΠΑ και την Άμυνα και είναι έγκλημα η περαιτέρω εγκατάλειψή τους.  Εκλογές και Υπουργείο Άμυνας

  • Ο Υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι βέβαιο ότι θα πολιτευθεί στην Καβάλα.
  • Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα πολιτευθεί. Σοφώς πράττει. Έχει χορτάσει εξουσία. Έχει κι’ αγωνία να κλείσει επιτυχώς τις υποθέσεις που χειρίζεται μέχρι της εκλογές.
  • Το ίδιο ισχύει για τον ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου. Μακράν υποψηφιότητας. Εργάζεται, πυρετωδώς, για να κλείσει τις εκκρεμότητες προ εκλογών.
  • Καλή τύχη και στους τρείς. Σκηνές από διαδραματιζόμενα στον
    Ιδιωτικό Τομέα της Αμυντική Βιομηχανίας
  • ΣΕΚΠΥ: Πραγματοποιεί την ετήσια εκδήλωση του στην ΛΑΕΔ (13 Φεβρουαρίου) ένθα θα ομιλήσει και ο ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιάς με θέμα «Αμυντική Βιομηχανία παρόν – μέλλον» Εν τω μεταξύ ο σύνδεσμος εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία της Έκθεσης. Η πρώτη ενημερωτική μπροσούρα κυκλοφορεί.
  • ΕΕΛΕΑΑ (HASPIG)

Υπέγραψε μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με την Κυπριακή εταιρεία Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΛ – CARIE) (Λευκωσία) με την παρουσία του Κυπρίου ΥΕΘΑ και Έλληνα Πρέσβη.

  • ONEX SHIPYARDS TECHNOLOGIES

-Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από ΣΕΚΠΥ. Η αυτονόμηση ήταν αναμενόμενη. Ιδρύει την Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων. Είχε προ πολλού σχεδιάσει αυτή την κίνηση. Παράλληλα η Εταιρεία ιδρύει Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, τεχνιτών πλοίων, στο Νεώριο Σύρου. Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι προέβη σε συμφωνία συνεργασίας με τον Ιταλικό κολοσσό FICANTIERI που είναι βασικός διεκδικητής των Ελληνικών Κορβετών.

  • Και κάτι τελευταίο: Προέβει σε ίδρυση Κέντρου AEGEAN NEORION INNOVATION CENTER με συνεργασία COSMOTE και Παν/μίου Αιγαίου.
  • ELBIT SYSTEMS Προχωρεί στις διαδικασίες παράδοσης των πρώτων εκπαιδευτικών Α/Φ Μ346 στην Π.Α. (Αεροδρόμιο Καλαμάτας) που κατασκευάζονται από την LEONARDO στην Ιταλία.
  • ΕΑΒ Σε ομιλία του στην Τανάγρα επ’ ευκαιρία της παραδόσης του 5ου F16 V ανέφερε ότι η ΕΑΒ είναι η εταιρεία που ανταποκρίνεται πλήρως στα προγράμματα που της ανατέθηκαν και είναι συνεπής στους πελάτες της!! Επίσης και περί το τέλος του έτους θα δοκιμάσει το UAV Αρχίτας!

ΣHM1 Οι Διαξιφισμοί δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις κρατικής και ιδιωτικής Αμυντικής Βιομηχανίας χωρίς σχόλια και δωρεάν. Για να βοηθήσω το έργο τους. Δεν έχω πάρει έστω 1 cent από κανέναν! Ούτε είμαι υπάλληλος κανενός!

Σ2 Τα τελευταία γεγονότα και αναταράξεις στο χώρο της μη κρατικής Α.Β μας έχουν ανησυχήσει. Επίσης οι κραυγαλέοι παρεμβατισμοί γραφίδων και αβάσιμες κατηγορίες με πομπώδεις τίτλους. Γνωρίζω χώρο, πρόσωπα γραφίδες και παρασκήνιο.

Σ3 Εκείνο που γνωρίζω επίσης εξ ιδίας, μακράς πείρας είναι ότι για τις βιομηχανικές επιστροφές, όταν υπάρχουν, είναι υπεύθυνη η εκάστοτε Κυβέρνηση.

Αυτή πρέπει να τις απαιτεί και να αποδέχεται τις εισηγήσεις του πωλητή για αναθεση. Ο πωλητής-κατασκευαστής δίνει την κατασκευή ενός τμήματος του οπλικού συστήματος που πουλάει σε κατασκευαστικές που είναι 100% πιστοποιημένες, τους έχει εμπιστοσύνη.

Δεν αναθέτει σε φιλαράκια της κυβέρνησης, ούτε σε φίλους εντύπων. Αυτές οι αναθέσεις, βέβαια, υπόκεινται σε έλεγχο τιμής κλπ.

Στην υπόθεση των μηδενικών παροχών της DASSAULT για τα RAFALE και τα ολίγα της GROUPE NAVALE για τις φρεγάτες έχω τις πληροφορίες ότι είναι η εταιρεία που ενέθεσε υποκατασκευές αυτές. Ένιες με παρουσία του ΥΦΕΘΑ κ. Ν.Χαρδαλιά.  Δεν μπορεί να λάβουν όλοι, όλα τα μέλη των γκουπ των Συνδέσμων. Δεν μοιράζονται κόλλυβα! Οι κριτικές για να είναι αξιόπιστες δεν πρέπει να κραυγάζουν ούτε να υπερβάλουν. Προσωπικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες. Περισσότερα στο προσεχές Comprie? Γιατί πολύ μας ζαλίσατε ……Επί του πιεστηρίου

  • Το ΚΥΣΕΑ της 8 Φεβ 23 απεφάσιε την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος SPIKE NCLO, από Ισραήλ. Ακολουθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαπραγματεύσεων προς εξασφάλιση απαιτήσεων της Ελληνικής πλευράς. Γνωρίζω και συγχαίρω τους παράγοντες από Μαξίμου μέχρι ΥΕΘΑ των συντελεστών ο την καλή συμφωνία.
  • Ένας σπουδαίος, all weather, δικηγόρος, ο κ. Αλ. Κούγιας αποφάνθηκε ότι τα μαχητικά PHANTΟMS F-4, που επι μακράν αποτέλεσαν πολύτιμα μέσα αποτροπής, είναι ιπτάμενα φέρετρα! Παρακαλώ το ΥΕΘΑ να ζητήσει γνωμάτευση και για τα F-16.
  • Ανοίγει η Τρίτη διαθήκη του μακαρίτη Άκη, ο δικηγόρος του, προ μηνών, είχε δηλώσει ότι «θα κλάψουνε μανούλες». Για να δούμε…..
  • Ένα από τα τρία (;) λειτουργούντα μεταγωγικά Α/Φ C-130 επέστρεψε από την Τουρκία με βλάβη. Έμειναν μόνο δύο διαθέσιμα; Το μέγιστο αυτό πρόβλημα δεν αφορά μόνο την ΠΑ αλλά και το ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ. Και παραπάνω. Μήπως απαιτείται άμεση, επείγουσα προμήθεια 5-10 C130J εφόσον στο εγχώριο πρόγραμμα αξιοποίησης δεν φαίνεται φως; Συγνώμη, δεν κάνω τον ξερόλα….



(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)