22.2.23

Τι λένε πέντε “γαλάζιοι” τ. υπουργοί για Καραμανλή

Το να αποφεύγει κανείς -συστηματικά- την εκπροσώπηση ενός 
μεγάλου κόμματος, είναι δικαίωμά του.Το να δηλώνει όμως
υποστηρικτής στο νεοπλασματικό κατάλοιπο αυτού, είναι 'μέγιστο πολιτικό 'και ιστορικό λάθος.
    ΑΛΕΞ


Στην αποχώρηση Καραμανλή από τον κοινοβουλευτικό στίβο αναφέρονται με κοινή τους δήλωση πέντε πρώην υπουργοί της ΝΔ οι κ.κ. Κρινιώ Κανελλοπούλου, Ευάγγελος Αντώναρος, Χρήστος Ζώης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης.

Οι πέντε αναφέρονται στην προσφορά του Κώστα Καραμανλή και αφήνουν αιχμές κατά των κληρονόμων της ιστορικής κομματικής συνέχειας, φωτογραφίζοντας τον έτερο Καραμανλή.

«Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μη συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην παράταξη που υπηρέτησε», αναφέρουν στη δήλωση τους.

Επισημαίνουν πως «ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε πολλά. Με αμετακίνητη πίστη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα δημοκρατικά ιδεώδη, τη διαφύλαξη  των εθνικών συμφερόντων και τον πολιτικό πολιτισμό διεύρυνε σημαντικά την παράταξη του. Με κύρια έκφραση τον μεσαίο πολιτικό χώρο έθεσε το θεμέλιο λίθο ενός ελεύθερου και ανοιχτού πολιτικού χώρου με στόχευση στη σύνεση, το μέτρο και τη συναίνεση. Μια παρακαταθήκη πού πρέπει να είναι σεβαστή από όλους».

Σημειώνουν τέλος ότι «η παρακαταθήκη αυτή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης. Στο επίκεντρο τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται. Σε αυτά πίστεψε, για αυτά αγωνίστηκε διαχρονικά ο Κώστας Καραμανλής».

https://slpress.gr/news/