6.2.23

Ζημιές στο κέντρο επιχειρήσεων για τη Συρία-Νεκροί & τραυματίες Τούρκοι στρατιωτικοί-Επηρεάστηκαν και τουρκικές βάσειςΕπίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας είχαμε μαζί με την παρουσία ανωτάτων Αξιωματικών στην κωμόπολη Σερινιόλ, 5 χλμ δυτικά του αερολιμένα της Αντιόχειας ( Χατάυ), για την εκτίμηση των ζημιών όπως αναφεραμε νωρίτερα.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, εκεί φέρονται  να σκοτώθηκαν 3 στελέχη της 8ης Ταξιαρχίας Καταδρομών και εδρεύει το Τακτικό Κέντρο Επιχειρήσεων της 2ης Στρατιάς που ελέγχει όλες τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Συρία.

«Ο σεισμός είχε αντίκτυπο σε στρατιωτικές βάσεις σε πολλές επαρχίες στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, η εκτίμηση των ζημιών συνεχίζεται”, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην περιοχή έδρα της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, όπου χθες τη νύχτα χτύπησε ο εγκέλαδος.Πληροφορίες φέρουν  νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιωτικούς, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός τους.

Επίσης η βάση στην Αλεξανδρέττα έγινε στόχος του Εγκέλαδου, χωρίς και εκεί να γνωρίζουμε το ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματιών, αλλά και τις ζημιές σε κρίσιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτιμάται ότι το πλήγμα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά είναι πολύ ισχυρό, ενώ δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς   ζημιές στις εγκαταστάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν την  επιχειρησιακή ικανότητα των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτές οι βάσεις που αναφέραμε είναι ότι είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, πιθανόν η Άγκυρα να διαθέτει και άλλες μυστικές βάσεις, ή εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν είναι γνωστές, όπως και αν αυτές έχουν υποστεί ζημιές.
Το σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι θα σπαταλήσουν μεγάλο διάστημα για να συνέλθουν πραγματικά στην περιοχή της ΝΑ Τουρκίας, καθώς και να συνεχίσουν τα σχέδια τους για την υλοποίηση της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην περιοχή.

Υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για ανακήρυξη ολόκληρης της χώρας σε έκτακτη ανάγκη, ενώ υπάρχουν σενάρια ελέγχου των περιοχών που έχουν πληγεί από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος έχει αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας.    

https://www.pentapostagma.gr/