18.2.23

ΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ «ΣΕΙΣΜΙΚΟΥΣ» ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ….

ΙΔΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΗΔΗΜΑ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-JUAN


Αποσπασματική έρευνα από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΜΦΟΡΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Χιλιάδες πρόσφυγες, που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους στον σεισμό στην Τουρκία, μαζεύουν από τα χαλάσματα όσα πράγματα τους έχουν απομείνει και μετακομίζουν στην Κύπρο γράφει η Γενί Ντουζέν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν κατόπιν και παρότρυνσης της Τουρκική κυβέρνησης, με πλοία και αεροπλάνα μη μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους. Ούτε αυτοί ούτε η Τουρκική κυβέρνηση, όπως η υγεία, η στέγαση ή η διατροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές. 

Τι λοιπόν επιδιώκουν οι Τούρκοι; Πρώτον δεν θα επωμισθούν το βάρος συντήρησης αυτών των ανθρώπων και δεύτερον ως Δούρειους Ίπππους, θα τους χρησιμοποιήσει, για την πλήρη τουρκοποίηση, όχι μόνο της κατεχόμενης Κύπρου, αλλά και ολόκληρης 

«Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των σεισμόπληκτων, που ήρθαν … Οι αρχές του ψευδοκράτους,  για αυτονόητους λόγους, αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα. Μερικοί δήμοι και οργανώσεις βοήθειας λένε, ότι ξεπέρασαν τα τριψήφια νούμερα οι αριθμοί εκείνων που αποτείνονται για βοήθεια όπως φαγητό και ρούχα. Οι δε εταιρείες που εκτελούν θαλάσσια δρομολόγια προς Κύπρο, λένε ότι αυξήθηκε κατά 80% το ποσοστό πληρότητας στα πλοία τους. Λέγεται δε ότι οι άνθρωποι που έρχονται, για να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα, που βιώνουν στο θέμα της στέγασης και της υγείας και ζουν σε μικρές σκηνές  συνωστισμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία», αναφέρεται.

Ο κατοχικός «δήμος» Κερύνειας ανέφερε ότι τις πρώτες μέρες αποτάθηκαν κοντά του 800 άτομα από οικογένειες για βοήθεια και ότι όλα τα άτομα αυτά είναι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία. Αρμόδιοι του κατοχικού «δήμου» δηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά. 

(Αν υπολογίσουμε ότι καθημερινά θα φτάνουν περί τις 100 οικογένειες έστω με δύο παιδιά, (4 άτομα),  τότε 400 άτομα Χ 30 ανά μήνα θα έχουμε 12,000 και τον επόμενο χρόνο … 144,000 στην «Τουρκική Δημοκρατία της … Κύπρου, όπως την αποκαλεί ο Ακάρ.

Ενδεικτικά … ολίγα….

Αποκαλούμε πλέον την Κύπρο «τουρκική δημοκρατία της Κύπρου», δήλωσε ο απαράδεκτος Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι μιλούν για δύο ισότιμα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη.

Για τις δήθεν παρενοχλήσεις της Ελλάδας, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι απειλές της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι στην Αθήνα και Λευκωσία «παίζουν με τη φωτιά».

Μιλώντας σε άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Καρς, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η Ελλάδα ονειροβατεί» και ότι η Ευρώπη προσπαθεί να χτυπήσει την Τουρκία «κάτω από το τραπέζι». «Δεν πάνε να σκάσουν, εμείς θα φτιάξουμε τη μηχανή, το αεροπλάνο και το τανκ» συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στον κόσμο των ονείρων, λαμβάνοντας μέτρα που θα βλάψουν την ευημερία του ίδιου της του λαού. Ξοδεύουν χρήματα, εμπλέκονται, δεσμεύονται. Επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη αδύναμη ευημερία του λαού. Έχει ακόμα πάθος με τους εξοπλισμούς για το μέγεθός της και κυνηγάει συμμαχίες». «Είστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Γιατί κυνηγάτε άλλες συμμαχίες» διερωτήθηκε ο ισλαμιστής πρώην στρατηγός.

Για τις αμερικανικές βάσεις, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «οι ΗΠΑ αυξάνουν τον αριθμό των βάσεων στην Ελλάδα». «Η άμυνα και η ασφάλεια είναι θέμα παρακολούθησης και προφύλαξης. Σε συνομιλίες με Αμερικανούς, αυτοί δηλώνουν ότι αυτές σίγουρα δεν είναι εναντίον μας. Παρακολουθούμε στενά το θέμα αυτό. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα “μας κατηγορεί (δήθεν) ανήθικα” ότι ακολουθούμε «νεο-οθωμανικές, αναθεωρητικές και επεκτατικές πολιτικές».

«Τι προσπαθεί να καλύψει η Ελλάδα με αυτό; Μια μεγάλη ιδέα. Εμείς, από την άλλη πλευρά, καταβάλλουμε προσπάθειες για διάλογο με συνετή κρατική αντίληψη, είμαι έτοιμος να καλωσορίσω τον Έλληνα ΥΕΘΑ αν έρθει αύριο, και είμαι έτοιμος να πάω αν με καλέσει αύριο. Στόχος μας είναι ‘να τρώμε σταφύλια, όχι να χτυπάμε τον αμπελουργό’. Πλησιάζουν εκλογές στην Ελλάδα. Βλέπουν τη μόνη λύση στην τουρκοφοβία» είπε.

Για την Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι:

«Την αποκαλούμε τώρα (παράνομη) “τουρκική δημοκρατία της Κύπρου”. Ο Πρόεδρός μας το δήλωσε αυτό. Μιλάμε για δύο ισότιμα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό. Ζητάμε διάλογο και δίκαιη λύση”.

“Οι εκκλήσεις για διάλογο δεν αποτελούν αδυναμία, και η δήλωσή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα δεν αποτελεί απειλή. Από την άλλη πλευρά, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, είμαστε προσηλωμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τόσο τα δικαιώματα και τους νόμους των Κυπρίων αδελφών μας όσο και τα δικά μας. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος», δήλωσε ο ισλαμιστής Ακάρ.

Και εμείς οι αφελείς μιλάμε για τον κίνδυνο προσάρτησης των κατεχομένων!

Kαι …

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε βοήθεια στους σεισμόπληκτους και στο ΤΚ καθεστώς ύψους άνω του €0.5  εκατομμυρίου.  Ήδη απεστάλη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια και για τους ΤΚ και για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας με έμβλημα της ΚΔ το οποίο το ταταρικό καθεστώς αφαιρεί και προσθέτει την τουρκοκυπριακή παράνομη σημαία.

 Συν τοις άλλοις απέρριψαν πρόταση της Κύπρου για αποστολή σωστικών συνεργείων …

Και σημειώνεται ...'Ηδη οι πρώτες 500 οικογένειες Τούρκων σεισμοπλήκτων  κατέφθασαν στη κατεχόμενη Κερύνεια και άλλοι τόσοι στο παράνομο ΤΚ αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου ... 

Και υπολογίστε ακόμη και 80,000 ΤΚ, 195,000 λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι, άνω των 40,000 λαθραίοι στις κατεχόμενες περιοχές, που ετοιμάζονται να εισέλθουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, 55,000 κατοχικός στρατός κ.ά. διάφοροι ξένοι στα κατεχόμενα 35-40000 κλπ.

Αν προσθέσουμε και τις δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, που παράνομα εισήλθαν στα ελεύθερα εδάφη της ΚΔ… βγάλτε τα συμπεράσματα σας …

Και ο κατοχικός ηγέτης Τατά με χαρά και ανοικτές αγκάλες τους υποδέχεται και αποκαλύπτει τα ύπουλα δόλια σχέδια του

Τατάρ για Βαρώσια: Επόμενο βήμα το άνοιγμα δημοσίων κτιρίων
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Αναστασιάδη ότι «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ο Τατάρ είπε «ας μιλάει ο καθένας ανάλογα με το μπόι του». «Εάν χρειαστεί, η Δημοκρατία της Τουρκίας μπορεί να στείλει πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις εντός μίας ώρας», ανέφερε.
Το άνοιγμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, θα είναι το επόμενο βήμα στο Βαρώσι, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι στις 8 Οκτωβρίου 2023 που θα είναι η επέτειος του ανοίγματος της πόλης, θα διοργανώνεται εορτασμός με συναυλία. Για τη δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ο Τατάρ είπε «ας μιλάει ο καθένας ανάλογα με το μπόι του».
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Χουριέτ που παραχώρησε στο Βαρώσι, ο Τατάρ ανέφερε ότι «το Βαρώσι με δύο υπέροχες παραλίες πλέον δεν είναι ‘πόλη φάντασμα’, είναι μια πόλη μουσείο». «Περιμέναμε 48 χρόνια να υπάρξει συμφωνία. Δεν υπήρξε, οι Ελληνοκύπριοι εγκατέλειψαν τις προσπάθειες. Ήταν δικαίωμά μας να ανοίξουμε το Βαρώσι, το κάναμε. Ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν το Βαρώσι ξεπέρασε τις 750 χιλιάδες», είπε ο Ερσίν Τατάρ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα οικόπεδα ανήκουν σε βακούφια από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, «μερικά» από τα κτίρια που είναι χτισμένα σε αυτά ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Βρετανούς. Υπάρχουν και δημόσια κτίρια. Γι’ αυτό το θέμα, υπάρχει η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Όσοι θέλουν πίσω την ακίνητη περιουσία τους θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε αυτή την επιτροπή με τον τίτλο ιδιοκτησίας τους».
Και βέβαια τώρα και η παραχώρηση του στους νεοαφιχθέντες σεισμόπληκτους εκ Τουρκίας....ΚΑΙ ΕΑΛΩ ΚΑΙ Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ... ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ. ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ( -IYE = OΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΤURK-IYE ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ KYPR-IYE ή  KYPRISTAN. Kαι το – STAN την ίδια ερμηνεία έχει με το -ΙΥΕ.) 

Και συνεχίζει ο αμετανόητος Τούρκος Τατάρ, παρά τη τραγωδία, που τους έπληξε...

Για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «ο εξοπλισμός του νησιού είναι πέραν της λογικής, είναι πολιορκία». Υποστήριξε ότι «τα βήματα των ΗΠΑ είναι παράνομα και δημιουργούν ένταση».
Τατάρ: Το ουκρανικό αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται -Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ένας πόλεμος στην Κύπρο ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί
Ο Τουρκοκύπριος "ηγέτης" είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοκάρει τη διεθνή κοινότητα, αλλά αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί. Επανέλαβε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση δύο χωριστών ισότιμων κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο. ( Το 8% έγινε και ισότιμο κράτος!)
Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκίγε», ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατ. ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974».

Ο δοτός Τουρκοκύπριος ηγέτης του νεοσουλράνου Ερντογάν υποστήριξε πως «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. «Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύση».

Το σφάξε με αγά μου για να αγιάσω έληξε. Ο Ελληνισμός της Κύπρου και θα αντισταθεί και θα εξοπλίζεται. Είστε κατοχική δύναμη και θα φύγετε από τα πάτρια μας εδάφη, είτε με το καλό, είτε με το κακό. Και ναι! Όχι μόνο αμυντικά όπλα αποκτήσαμε αλλά και επιθετικά!
Και αναίσχυντα μιλά επίσης για πολιορκία ο θρασύδειλος. Η Κύπρος σας πολιορκεί τρισάθλιοι ή εσείς την Κύπρο; Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, αλλά στο τέλος το δικό σας κεφάλι θα χτυπάτε και εσείς και οι εσωτερικοί εχθροί της Κύπρου μας, πραιτωριανοί σας και αδέλφια σας...Μαζί σας θα τους πάρετε....

Και την….

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον εκλελεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Κύριε Χριστοδουλίδη καλά να περάσετε με τον Τατάρ και μέσα στο κλίμα της επαναπροσέγγισης και Δ.Δ.Ο., προλάβετε να ζητήσετε ως χάρη από τον «Πρόεδρο  της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου», όπως σας φυλάξει κάποιο οίκημα, προς ενοικίαση για το άνοιγμα Προξενείου της μειονότητας της Ελληνικής Κύπρου, στα κατεχόμενα πάτρια μας χώματα… Αν τυχόν σας κάνει κάποιο δώρο εθιμοτυπικά όπως π.χ. το πιο κάτω …


Τότε ανταποδώστε την καλή του χειρονομία και δώστε του και εσείς τα πιο κάτω..

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά. Άπαντες πρόσφυγες από κατχόμενη Κύπρο, που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους και τις πατρογονικές τους εστίες….