1.2.23

Τουρκική αντιπολίτευση: Το πολυτελές παλάτι του Ερντογάν και οι κατοικίες του θα παραχωρηθούν στο λαό

 

«Θα πουλήσουμε τα αεροσκάφη του Ερντογάν, το παλάτι θα κλείσει, η προεδρία θα μεταφερθεί στο παλιό προεδρικό μέγαρο» διαμηνύει η τουρκική αντιπολίτευση.

Στο «σφυρί» θέλει να βγάλει η τουρκική αντιπολίτευση πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της προεδρίας που απέκτησε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

«Θα πουλήσουμε τα αεροσκάφη του Ερντογάν, το παλάτι θα κλείσει, θα παραχωρηθεί στο λαό, η προεδρία θα μεταφερθεί στο παλιό προεδρικό μέγαρο» διαμηνύει η τουρκική αντιπολίτευση, που έχει συμμαχήσει κατά του Τούρκου προέδρου και του κυβερνητικού του εταίρου, εθνικιστή Μπαχτσελί.

 

Η τουρκική αντιπολίτευση μάλιστα κάνει λόγο για 13 αεροσκάφη, εκ των οποίων το ένα κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων (!) το οποίο πάντως του το χάρισε ο εμίρης του Κατάρ. Θα αγοραστούν πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα χρειώδη, τονίζεται. 

«Η προεδρία θα επιστρέψει στο παλιό προεδρικό μέγαρο στην περιοχή Τσάνκαγια. Το προεδρικό παλάτι και όλες οι πολυτελείς κατοικίες και τα μέγαρα θα παραχωρηθούν για την χρήση του λαού. Θα πουλήσουμε τα αεροσκάφη τα οποία ανήκουν στην προεδρία και στη θέση τους θα αγοράσουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδροςς του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) Ιμπραήμ Τσανακτσί, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Όταν κερδίσουμε τις εκλογές θα τηλεφωνήσω στους συνεργάτες του προέδρου και στους κρατικούς λειτουργούς, και θα πω ‘εγώ είμαι ο Κεμάλ και έρχομαι’» δήλωσε δε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.  

https://www.real.gr/