13.2.23

ΑΚΕΛ: Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία…. (αλλά για ποιο πράγμα ακριβώς;)


Ένας τελευταίος μικρός απολογισμός για τις προεδρικές εκλογές στην Ελληνική Κύπρο.

 

Επιμέλεια από Μ.Ρ. και Π.Β.

 

«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…». Άντρος Κυπριανού τ. Γ.Γ. ΑΚΕΛ.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σημερινοί ηγέτες του ΑΚΕΛ. 

Στο δια ταύτα κ.κ. του ΑΚΕΛ … 

 

Χάσατε την ευκαιρία να πλημυρίσετε την Ελληνική Κύπρο με ερυθρές σημαίες, που ανερυθρίαστα κυματίζετε χωρίς την παρουσία έστω και μιας Ελληνικής. 

 

Xάσατε την ευκαιρία να καταργήσετε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και να τον αντικαταστήσετε με την Διεθνή, το επαναστατικό διεθνιστικό τραγούδι. Είναι ο ύμνος του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που κατέσφαξε εκατομμύρια αντιφρονούντες Χριστιανούς ομοεθνείς του. Χρησιμοποιήθηκε και ως εθνικός ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1922. 

 

Αποσπασμα.  

 

Στον Αγώνα Ενωμένοι 

Κι ας μη λείψει κανείς 

Ω! Να 'τη, μας προσμένει 

Στον κόσμο η Διεθνής. 

 

Εμπρός, μονάχη μας ελπίδα 

Ειν' η σφιγμένη μας γροθιά 

Κάτω οι πολέμοι και η πατρίδα 

Ζήτω, ζήτω η λευτεριά 

 

Και αν τολμήσουν και αντικρίσουν 

της ψυχής μας τους κεραυνούς 

θα δούνε τότε αν μπορούνε 

πως θα είναι οι σφαίρες μας για αυτούς 

 

Στον Αγώνα Ενωμένοι 

Κι ας μη λείψει κανείς 

Ω! Να 'τη, μας προσμένει 

Στον κόσμο η Διεθνής. 

 

Χάσατε την ευκαιρία να γκρεμίσετε τα συρματοπλέγματα αποτροπής εισόδου των αδελφών σας μουσουλμάνων εισβολέων. 

 

Χάσατε την ευκαιρία να υλοποιήσετε τα υποχθόνια σχέδια σας, για την κατασυκοφάντηση του Διγενή και των αγωνιστών ΕΟΚΑ, που προδώσατε το 55-59 και μέχρι σήμερα λοιδoρείτε και ψευδώς αναφέρετε ότι Αρχηγός, ήταν ο διοργανωτής του προδοτικού πραξικοπήματος και συμμετείχε, όταν ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στα πάτρια χώματα, που τόσον υπερασπίσθηκε και αγάπησε, 6 μήνες προ πραξικοπήματος. Στις 30 Ιανουαρίου 1974, 250.000 Κύπριοι αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα, γνωστό και ως Διγενή. Ο στρατηγός της ΕΟΚΑ άφησε την τελευταία του πνοή τρεις ημέρες πριν, διωκόμενος μάλιστα από την χούντα, στο κρησφύγετό του στον Άγιο Νικόλαο της Λεμεσού, σε ηλικία 76 ετών. Η ιστορία κατέγραψε με χρυσά γράμματα ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ και δεν χρειάζεται από ανάξιους να μας διδάξουν ιστορία …. 

 

Χάσατε την ευκαιρία να καθορίσετε αριστερή πολιτική στο θέμα του Κυπριακού μέσω του επιλεγμένου Δούρειου Ίππου προοδευτικού υποψηφίου σας προέδρου…. 

 

Χάσατε την ευκαιρία να καταργήσετε την Ελληνική σημαία με τον Σταυρό. 

 

ΧΑΣΑΤΕ ….! 

 

Και μην πανηγυρίζετε μετά την ήττα σας, για τα ποσοστά που έλαβε ο κ. Μαυρογιάννης. Πλασματικά και ψήφοι διαμαρτυρίας είναι και οφείλονται κυρίως στους απογοητευμένους και δυσαρεστημένους Συναγερμικούς, που μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, ένα μεγάλο ποσοστό, σας ψήφισε …. 

 

Λάβατε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ποσοστό 25,7% με πρώτο κόμμα τον ΔΗ.ΣΥ 30,7%. 

 

Κατά τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 5 Φεβρουαρίου 2023, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε την πρώτη θέση, με ποσοστό 32,04% των ψήφων, Ανδρέας Μαυρογιάννης, που έλαβε 29,60%. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ήρθε τρίτος με ποσοστό 26,11%. 

 

Όπως αυτονόητα εξάγονται συμπεράσματα με βάση απλή αριθμητική δημοτικού και στον πρώτο γύρο των εκλογών, παρ΄ όλον ότι ενισχυθήκατε και από δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους κυρίως του ΔΗΣΥ, τα ποσοστά σας και καθηλωμένα ήταν και μειωμένα και αυτό πρέπει να σας προβληματίσει… 

 

Κατά το τελικό β΄ γύρο και πάλι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΔΗ.ΣΥ το οποίο θεώρησε ότι προδόθηκε επέλεξε ψήφο «αντεκδίκησης» στον κ. Μαυρογιάννη, αλλά οι περισσότεροι επιλέγοντας το μη χείρον βέλτιστο και το καλύτερο δυνατόν για την Κύπρο έριξε ψήφο στον κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος χωρίς αυτούς τους ψήφους βέβαιον είναι ότι και αυτός θα έχανε. Ευτυχώς το κόμμα αυτό της αξιοπρέπειας, που σαν παρακαταθήκη άφησε ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης παρώτρυνε τους οπαδούς του να ψηφίσουν κατά βούληση και εν συνειδήσει …. 

 

Στο δια ταύτα το απλό συμπέρασμα ….. 

 

Μαζική στηριξή Συναγερμικών - Μοιρασμένοι οι «Αβερωφικοί» 

 

Από την περασμένη Κυριακή και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ γύρου, είχε γίνει σαφές πως το κλειδί της νίκης το κατείχαν οι ψηφοφόροι που στήριξαν στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Φαίνεται πως οι «αβεροφικοί» μοιράστηκαν στα δύο και στήριξαν οι μισοί Χριστοδουλίδη και οι άλλοι μισοί Μαυρογιάννη. 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις εξόδου, όσοι εκλογείς ψήφισαν Αβέρωφ Νεοφύτου την περασμένη Κυριακή, ψήφισαν σήμερα κατά 52% Χριστοδουλίδη και κατά 48% Μαυρογιάννη. 

 

Ωστόσο, από το σύνολο των εκλογέων που ψήφισαν ΔΗΣΥ στις εκλογές του 2021, φαίνεται πως στον β' γύρο των Προεδρικών του 2023 ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη, περίπου το 75%. 

 

Καθοριστικές οι ψήφοι του ΕΛΑΜ 

 

Μοιρασμένοι φαίνεται πως ήταν στο σύνολό τους και όσοι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τη περασμένη Κυριακή κάποιον από τους τρεις «βασικούς». Τα στοιχεία και οι αριθμοί δείχνουν ότι μεγάλη ώθηση στον Νίκο Χριστοδουλίδη έδωσαν και οι «ελαμίτικες» ψήφοι. 

 

Ποσοστό λίγο πάνω από το 65% όσων ψήφισαν ΕΛΑΜ την περασμένη Κυριακή, ψήφισαν Νίκο Χριστοδουλίδη σήμερα, χωρίς όμως το υπόλοιπο 35% να ψηφίζει Μαυρογιάννη. Κατ' ακρίβειαν, μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των «ελαμιτών» που δεν ψήφισαν ή έριξαν άκυρο ή λευκό παρά απ’ όσους ψήφισαν Μαυρογιάννη. 

 

Αυτό σημαίνει σε απόλυτους αριθμούς πως περίπου 16.000 ψήφοι από το ΕΛΑΜ, στήριξαν Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο αριθμός αυτών των ψήφων, είναι περίπου η διαφορά του Νίκου Χριστοδουλίδη από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ως εκ τούτου γίνεται σαφές πως οι «ελαμίτικες» ψήφοι καθόρισαν τη νίκη και το ύψος της διαφοράς του Νίκου Χριστοδουλίδη από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

 

Πολύτιμες αλλά όχι αρκετές για τον Μαυρογιάννη οι ψήφοι ευρύτερων δυνάμεων 

 

Εν τω μεταξύ, οι ψήφοι που πήρε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από τις ευρύτερες δυνάμεις -πέραν των μισών περίπου «αβερωφικών»- του α’ γύρου και συγκεκριμένα απ’ όσους ψήφισαν Αχιλλέα Δημητριάδη (2.5% - λίγο πάνω από 8.000 ψήφους), Κωνσταντίνο Χριστοφίδη (1.59% - περίπου 6.300 ψήφους) δεν ήταν αρκετές από μόνες τους να καλύψουν τις «αβερωφικές», «ελαμίτικες» κ.α. ψήφους που πήγαν στον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

 

Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ανακοίνωση των αγωνιστών ΕΟΚΑ που έλεγε…. 

 

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών EOKA 1955-1959 καλούν τους αγωνιστές και τις οικογένειές τους, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να μην δώσουν ούτε μία ψήφο στο ΑΚΕΛ και στον υποψήφιο που στηρίζει. 

 

Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή έκτακτη συνεδρία που είχαν, ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αρμόδιοι Σύνδεσμοι καλούν τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-1959, τα παιδιά και εγγόνια τους που έχουν δικαίωμα ψήφου, «όπως γνωρίζοντες τη μέχρι σήμερα στάση του ΑΚΕΛ έναντι του Αγώνα και του Αρχηγού του Αγώνος Διγενή, ουδεμία ψήφο δώσουν στο ΑΚΕΛ διά του υποψηφίου του».  

 

«Άλλωστε, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών εξήγγειλαν ευθύς εξαρχής ότι οι Αγωνιστές είναι ελεύθεροι άνθρωποι, επιλέγουν και υποστηρίζουν τον ηγέτη που τους εκφράζει σε θέματα Ελευθερίας και Ελληνισμού», αναφέρουν».  

 

Δικό μας: Οι εναπομείναντες γνήσιοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να σώσουν την τιμή αυτής της πολύπαθης πατρίδας τους, για την οποία έχυσαν τιμημένο αίμα υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ. Δυστυχώς τα όνειρα τους ενταφιάσθηκαν μετά τις προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, που προσυπέγραψαν ο επίορκος Μακάριος και ο «αντικύπριος» Καραμανλής ο οποίος ποτέ το πόδι του δεν πάτησε στα Ελληνικά αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου και θεωρούσε γάγγραινα το Κυπριακό, που έπρεπε να εξαλειφθεί σε συνεννόηση με Τούρκους και Άγγλους.  

 

Παγκύπρια αποτελέσματα 

 

Σύμφωνα με τα παγκύπρια αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών 2023 με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκλέγεται ως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με 51.92% και 204.680 ψήφους. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έλαβε 48.08% και 189.522 ψήφους. 

 

Συγκεντρώσεις πατριωτών Ελλήνων Κυπρίων Vs …. 

 

Οπαδοί της Ομόνοιας, παράρτημα ΑΚΕΛ, καίνε την Ελληνική Σημαία… 

 

Και απολογούμαστε για την παράλειψη … Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, αναρτούν Ελληνικές σημαίες, αλλά με το σφυροδρέπανο .. 

 

Αλλά και τουρκοκυπριακές σημαίες του παράνομου φασιστικού καθεστώτος του τούρκου φερεφώνου του νεοσουλτάνου Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ που σκοπός του είναι να αλώσει όλη την Ελληνική Κύπρο. Βοηθήστε τον σύντροφοι… 

 

Τα συμπεράσματα δικά σας …. 

 

Επιμέλεια Μ.Ρ. και Π.Β. από Ελληνική Κύπρο.  

 

Σαν Ελληνίδες μητέρες και πρόσφυγες, που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους συνιστούμε σε όλους τους πολιτικούς της Κύπρου, όπως αλλάξουν αζιμούθιο και πάνω από όλα να κηρύξουν ανένδοτο αγώνα Ελευθερίας. 

 

Εμείς θα … 

 

Καρτερούμεν μέραν νύχταν 

να φυσήσει ένας αέρας 

στουν τον τόπον πο `ν καμένος 

τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν 

 

Για να φέξει θα καρτερούμεν 

το φως τζιήνης της μέρας 

πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν 

τζιαι ΕΝΩΣΗ τζιαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ! 

 

ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΗ.ΣΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΚΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ.

Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ στις 10:00μ.μ. 0 σχόλια 


Efenpress: "Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς)

π