10.1.23

Ο Πούτιν έβγαλε σε παγκόσμια tour τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon με φρεγάτα: Η… επίδειξη του τρόμου (του) [videos]

FILE PHOTO: Η ρωσική φρεγάτα “Ναύαρχος Γκορσκόφ” με τους βαλλιστικούς πυραύλους Zircon. Phot0 via Twitter@Norwegian Armed Forces | Forsvaret
 

Πιστεύοντας το ίδιο το δικό του απατηλό και καταστροφικό μέχρις ώρας αφήγημα, ότι δηλαδή προασπίζει την ασφάλεια, την ύπαρξη και την ανεξαρτησία της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και τη Δύση, το Κρεμλίνο έβγαλε ένα πλεούμενο φόβητρο για γυμνάσια.

Πρόκειται για ρωσική φρεγάτα οπλισμένη με τους «πολυδιαφημισμένους» υπερηχητικούς πυραύλους Zircon η οποία, στην πρώτη της αποστολή του είδους, επιδίδεται σε γυμνάσια καθώς πλέει προς τη Βρετανία και στη συνέχεια στη Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις τόσο του Πούτιν όσο και άλλων του «επιτελείου» του, δείχνουν πως πράγματι η Μόσχα θεωρεί ότι μάχεται τώρα στην Ουκρανία κατά της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και ότι η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία και εν τέλει να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

Τάδε έφη ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην Σοβιετικός πράκτορας που συνδέεται με τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, είναι από τους πλέον στενούς σκληροπυρηνικούς συμμάχους του Ρώσου Προέδρου και θεωρείται ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν τον Πούτιν.

  • «Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου –είναι μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ και πάνω από όλα των ΗΠΑ και της Βρετανίας», δήλωσε. «Τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να διαλύουν τη Ρωσία και τελικά απλά να την σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου», είπε ο Πατρούσεφ στην εφημερίδα Argumenti i Fakti.

Το φόβητρο για το ΝΑΤΟ και τη Δύση

Βίντεο δείχνουν το πολεμικό πλοίο “Ναύαρχος Γκορσκόφ”, το οποίο φέρει ένα από τα πιο θανατηφόρα όπλα στον κόσμο, «αποκρούει προσομοιωμένες αεροπορικές επιδρομές του εχθρού» σε θυελλώδεις συνθήκες στη Νορβηγική Θάλασσα – έξι ημέρες μετά την έναρξη της  αποστολής του η οποία, είναι να προειδοποιήσει ή να φοβίσει  τη Δύση.

Το σκάφος είναι οπλισμένο με πυραύλους Kalibr και με νέους πυραύλους Zircon με ικανότητα πυρηνικής ικανότητας 9 Mach, οι οποίοι αναπτύσσουν ταχύτητες σχεδόν 7.000 mph.

Το πολεμικό πλοίο πλέει προς τη Βρετανία και τα πλάνα που κυκλοφόρησαν σήμερα το δείχνουν να συμμετέχει σε στρατιωτική άσκηση. Το βίντεο στο Zvezda TV δεν περιελάμβανε την εκτόξευση κανενός πυραύλου κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

  • «Σκοπός της άσκησης ήταν να δοκιμαστεί η λειτουργία του κυκλώματος αεράμυνας, των συστημάτων του, εναέριων και ηλεκτρονικών συστημάτων φωτισμού, αντιαεροπορικών συστημάτων πυρός, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου τακτικής καμουφλάζ και συστημάτων ελέγχου κυκλώματος αεράμυνας», ανέφερε το σχόλιο του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου.

Τα καθήκοντα «επιτεύχθηκαν», είπε το κανάλι. «Το πλοίο είναι έτοιμο να αποκρούσει αεροπορικές επιθέσεις από διαφορετικά ύψη και κατευθύνσεις».

Η καθέλκυση της φρεγάτας  Γκορσκόφ έγινε στο Σεβερομόνσκ απ’ όπου και απέπλευσε την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται να περάσει από τη Βρετανία ενόψει των πολεμικών ασκήσεων στη Μεσόγειο – αλλά η Μόσχα δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τον ακριβή χρόνο ή τη διαδρομή του πλοίου.

  • Ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι  οι πύραυλοι Zircon δεν έχουν «αντίστοιχο στον κόσμο» και η άφιξή τους έρχεται σε μια τόσο αναγκαία στιγμή για τη Ρωσία μετά από πολλαπλές αποτυχίες στην Ουκρανία.

Αφού απέπλευσε την περασμένη εβδομάδα, το σκάφος έκανε αμέσως μια δοκιμαστική εκτόξευση των πυραύλων αιχμής Zircon με πυρηνική ικανότητα στη Θάλασσα Μπάρεντς, χτυπώντας έναν στόχο 620 μίλια μακριά στη Λευκή Θάλασσα, υποστήριξε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν μετά βίας συγκρατούσε τη χαρά του όταν ανακοίνωσε την είδηση ​​την περασμένη εβδομάδα καθώς είπε: «Είμαι βέβαιος ότι τέτοια ισχυρά όπλα θα επιτρέψουν την αξιόπιστη προστασία της Ρωσίας από πιθανές εξωτερικές απειλές και θα συμβάλουν στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας». 

Ο Πούτιν είπε περήφανα ότι ήταν ένα «σημαντικό, αν όχι βαρυσήμαντο, γεγονός», καθώς το πλοίο απέπλεε.

Πάνω από 10 μήνες μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει μια σειρά ταπεινωτικών αποτυχιών στο έδαφος .

Η ανώτατη διοίκηση του ρωσικού στρατού έχει δεχθεί ιδιαίτερη κριτική τις τελευταίες ημέρες μετά το χτύπημα των ουκρανικών δυνάμεων παραμονή Πρωτοχρονιάς κατά το οποίο η Μόσχα είπε ότι 89 από τους στρατιώτες της σκοτώθηκαν.

Ο Πούτιν είπε την περασμένη εβδομάδα: «Η φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ  ξεκινά ένα μακρύ θαλάσσιο ταξίδι. Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο εδώ: είναι συνηθισμένο, αλλά αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο υπερηχητικό σύστημα πυραύλων Zircon, το οποίο δεν έχει ταίρι.

«Είμαι βέβαιος ότι ένα τόσο ισχυρό όπλο θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε αξιόπιστα τη Ρωσία από πιθανές εξωτερικές απειλές και να συμβάλει στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας».

Ο Πούτιν επέμεινε: «Θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις μαχητικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεων και να παράγουμε πολλά  υποσχόμενα όπλα. Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου κάθε επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας ».

Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Τα συγχαρητήριά μου. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη, συλλογική δουλειά που κατέληξε με ένα καλό αποτέλεσμα όπως αναμενόταν. Ξεκινήστε το έργο σας».

Η Μόσχα είχε προηγουμένως καυχηθεί ότι το Γκορσκόφ είναι «ο πιο επικίνδυνος εχθρός των πλοίων επιφανείας στους ωκεανούς του κόσμου» τώρα είναι οπλισμένος με τον νέο υπερηχητικό πύραυλο.

  • Στο οπλοστάσιο του φέρει επίσης πυραύλους Kalibr τελευταίας τεχνολογίας -που χρησιμοποιούνται κατά της Ουκρανίας.

Ο καπετάνιος της φρεγάτας Igor Krokhmal είπε : «Κανείς δεν θα δει την εκτόξευση του πυραύλου ή την πτήση του. «Θα δουν μόνο όταν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο. Ένας στόχος επιφάνειας, ένας παράκτιος στόχος. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι που να μπορεί να το αντιμετωπίσει  στα επόμενα χρόνια ».

Με πληροφορίες από Reuters/The Daily Mail

https://hellasjournal.com