23.1.23

Έκθεση «πυρηνική βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κυριαρχίας!

Η έκθεση της Διεύθυνσης Ερευνών του Κογκρέσου για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις το 2023 συνόδευσε το πιεστικό αίτημα του προέδρου Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για την άμεση απελευθέρωση της αναβάθμισης και πώλησης νέων αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Η παρούσα έκθεση της Διεύθυνσης Ερευνών του Κογκρέσου αποτελεί πυρηνική, νομική και στρατιωτική «βόμβα» όχι μόνο στα θεμέλια της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, και θέτει σε μέγιστο κίνδυνο την ύπαρξη του Ελληνισμού!

  • Από την Κύρα Αδάμ

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε καν ξεφύλλισαν αυτή την αμερικανοτουρκική «πυρηνική βόμβα» εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας ούτε καν διαμαρτυρήθηκαν και, φυσικά, δεν έχουν αντιδράσει πολιτικά, νομικά και διπλωματικά για την άμεση «εξαφάνισή» της, αφήνοντας έτσι το πλεονέκτημα στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει επισήμως και όπως θέλει αυτή την ελεεινή έκθεση ως τεκμήριο σε βάρος της Ελλάδας σε οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο ή διαιτησία, με μόνη χαμένη τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που «τα έχει δώσει όλα» στις ΗΠΑ, από εδώ και πέρα θα ατενίζει τις ΗΠΑ να της τα παίρνουν όλα πίσω σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας. Και τούτο διότι, όπως αποκαλύπτει η λεπτομερής έκθεση του Κογκρέσου, η κυβέρνηση Μπάιντεν υιοθετεί πλήρως και προβάλλει εμφανώς όλες τις τουρκικές θέσεις, διεκδικήσεις και ισχυρισμούς σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να κρατά ούτε τα πολιτικά, νομικά και διπλωματικά προσχήματα ισορροπίας απέναντι στην Ελλάδα.

Τζο Μπάιντεν, Ταγίπ Ερντογάν, Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτό αποδεικνύεται από μελέτη της έκθεσης σε έκταση και σε βάθος και από την κατωτέρω καταγραφή ορισμένων μόνον σημείων της, επισημαίνοντας ότι όλα τα σημεία της έκθεσης είναι υπέρ των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, γεγονός που την καθιστά 100% ετεροβαρή υπέρ της Τουρκίας: Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «…το 1974 η Ελλάδα ενίσχυσε τη στρατιωτική παρουσία της σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου. Η Τουρκία άρχισε να αντιδρά για τη στρατιωτικοποίηση των νήσων, για τα 6-10 ν.μ. ελληνικού ΕΕΧ, για το FIR Αθηνών στο Αιγαίο. Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν υπερπτήσεις στις διαφιλονικούμενες (disputed) περιοχές και μερικές φορές προκαλούνται από τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη…».

Με ψευδή στοιχεία, η έκθεση του Κογκρέσου υποστηρίζει τις παράνομες επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ενώ σκόπιμα αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία που καθιστούν την Τουρκία παράνομη στο σύνολο της διεθνούς νομιμότητας.

Πράγματι η Ελλάδα έθεσε σε ετοιμότητα τις στρατιωτικές δυνάμεις Λήμνου και Λέσβου λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και τον Μάιο του 1975 -όχι το 1974 που αναγράφει ψευδώς η έκθεση- ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις, χωρίς να ξεπερνά ή να παραβιάζει τους περιορισμούς της Συνθήκης της Λωζάννης, γεγονός που αποκρύπτει η έκθεσηΤους λόγους, όμως, για τους οποίους η Ελλάδα ενίσχυσε -μέσα στα όρια των Συνθηκών- τις δυνάμεις της στα δύο αυτά νησιά τούς αποκρύπτει η έκθεση, για να υποστηρίξει τις παράνομες βλέψεις και θέσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και για να εξαπατήσει – παραπλανήσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για όλα, προκειμένου αυτό να εγκρίνει την πώληση στην Τουρκία 40 F-16 και την αναβάθμιση άλλων 80.

Και τούτο διότι αποκρύπτει η έκθεση ότι στις 22.01.1975, δηλαδή πέντε μήνες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός ΕΖΕΜΠΕΛ δήλωσε ότι η Κύπρος αποτελεί το πρώτο βήμα προς το Αιγαίο και τον Απρίλιο 1975 η Aγκυρα συγκρότησε τη Στρατιά του Αιγαίου με στόχο την κατάληψη ελληνικών νήσων.

Απολύτως ελεεινή και πληρωμένη έκθεση σε βάρος της Ελλάδας

Η έκθεση είναι απολύτως ελεεινή και κατʼ εντολή πληρωμένη σε βάρος της Ελλάδας διότι χαρακτηρίζει ελληνικά νησιά του Αιγαίου όχι ελληνικά, αλλά διαφιλονικούμενα (disputed) με στόχο να εξαπατήσει το Κογκρέσο και τον Μενέντεζ ώστε να εγκρίνει τα F-16 στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές τουρκικές υπερπτήσεις δεν παραβιάζουν ελληνική κυριαρχία στα νησιά διότι αυτά δεν είναι ελληνικά, αλλά διαφιλονικούμενα.

Παράλληλα, η έκθεση υποστηρίζει ότι οι τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι νόμιμες λόγω της ελληνικής παρανομίας των 6-10 ν.μ. ελληνικού ΕΕΧ και λόγω του FIR Αθηνών, για το οποίο η Αθήνα παράνομα απαιτεί σχέδια πτήσης. Ομως, αποκρύπτει και δεν αναγράφει ότι μέχρι το 1974 η Τουρκία αποδεχόταν πλήρως την ελληνικότητα των νήσων χωρίς καμιά διαφιλονικία (dispute), και εφάρμοζε τα σχέδια πτήσης και σεβόταν τα 10 ν.μ.

Η αναφορά στην έκθεση ότι μερικές φορές τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρενοχλούν τα τουρκικά, όταν αυτά κάνουν υπερπτήσεις στα νησιά, είναι ψευδής και τούτο διότι το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα έχει καταστήσει τους Τούρκους πιλότους «εναέριους λαγούς» διότι λόγω πανικού μπαίνουν μέχρι 7-10 ν.μ. στο Αιγαίο και μετά… την κοπανάνε.

Στην έκθεση αναγράφεται ότι από τη δεκαετία του 1970 υπάρχουν διαφιλονικίες (disputes), δηλαδή διεκδίκηση από Τουρκία και Ελλάδα της κυριαρχίας των νήσων του Αιγαίου και της Μεσογείου, καθώς επίσης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αμφοτέρων. Η αναφορά αυτή είναι ελεεινή και ψευδής διότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί την κυριαρχία των νήσων, αφού την έχει αποκτήσει με τις Συνθήκες Λωζάννης – Παρισίων -και όχι μόνον- και ειδικά τη Λήμνο την έχει αποκτήσει με ελληνικό αίμα.

Η Τουρκία αμφισβητεί παράνομα την ελληνική κυριαρχία διότι έχει βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, τις οποίες σαφώς και αδιάντροπα υποστηρίζουν οι ΗΠΑ με την προσπάθεια παράκαμψης του Κογκρέσου, ώστε να μπορέσει η Τουρκία να πάρει τα F-16 για να τα χρησιμοποιήσει σε βάρος Ελλάδας – και, μάλιστα, με την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι θέσεις του Μενέντεζ για τις υπερπτήσεις είναι νομικά αβάσιμες (legally non-binding). Ουσιαστικά, νομικά και πρακτικά η έκθεση υποστηρίζει ότι οι υπερπτήσεις δεν γίνονται στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που έχουν ελληνική κυριαρχία, και ταυτίζεται ακριβώς με τις επεκτατικές βλέψεις της Αγκυρας. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που κοντράρει ο Μενέντεζ την πώληση των F-16 στην Τουρκία θα γίνει προεδρικό διάταγμα ώστε να παρακάμψει το Κογκρέσο και να δώσει τα F-16 στην Τουρκία, όπως, δηλαδή, έκανε και ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία!

Χάρτες σοκ made in USA

Η έκθεση παρουσιάζει δύο χάρτες εξωφρενικά ελεεινούς, τους οποίους παρουσιάζει η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Στον χάρτη 1 της έκθεσης αναφέρεται ότι τα νησιά με πράσινο χρώμα τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Η καταγραφή αυτή είναι πλήρως παραπλανητική, διότι η Συνθήκη της Λωζάννης δεν θέτει όρους αποστρατιωτικοποίησης, αλλά ελαφρούς περιορισμούς στρατιωτικοποίησης. Με ροζ χρώμα ο χάρτης δείχνει νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες, σύμφωνα με την έκθεση, είναι διαφιλονικούμενες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.


Η έκθεση, λοιπόν, λέει προς το Κογκρέσο ότι τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες με ροζ χρώμα δεν ανήκουν ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να καλύπτει και να υποστηρίζει πως οι υπερπτήσεις δεν παραβιάζουν ελληνική κυριαρχία. Παρατηρείται ότι αυτή η έκθεση, εάν τη συνέτασσε η Τουρκία, δεν θα έγραφε τόσες πολλές ελεεινές θέσεις, διότι, όπως φαίνεται στον χάρτη 1, ακόμα και η Γαύδος, τα Αντίψαρα και οι Καλόγεροι παρουσιάζονται να μην έχουν ελληνική κυριαρχία, αλλά να είναι αδέσποτα νησιά.

Επιπλέον αποδεικνύεται η υποστήριξη από την έκθεση στις θέσεις της Τουρκίας, που απαιτεί να τα πάρει όλα μέχρι τον 25ο μεσημβρινό -μέχρι τη μέση του Αιγαίου- και τούτο διότι έχει συμπεριλάβει και τους Καλόγερους ως αδέσποτες βραχονησίδες χωρίς κυριαρχία, οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς στον 25ο μεσημβρινό.

Στον χάρτη 2 (ο οποίος είναι ελεεινός, για φτύσιμο), πέραν του Αιγαίου, η έκθεση παραχωρεί και τη Μεσόγειο στην Τουρκία. Οπως φαίνεται στον χάρτη 2, στις επεξηγήσεις υπάρχει μόνον η ΑΟΖ (ΕΕΖ) και όχι η υφαλοκρηπίδα. Ομως, παρουσιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας σε μέγεθος 100 χιλιομετρων και όχι την ΑΟΖ της Τουρκίας.


Η ελεεινότητα, χυδαιότητα και σκοπιμότητα κ.λ.π. φαίνονται απο το γεγονός ότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα ξεπερνά τα 230 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές. Σε περίπτωση που η έκθεση αναφερόταν στην ΑΟΖ αποκλειστικά και μόνον, η τουρκική ΑΟΖ δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 ν.μ. από τις ακτές. Ωστόσο, για να υποστηρίξει την Τουρκία (μολονότι στις επεξηγήσεις έχει μόνον την ΑΟΖ, που εκτείνεται το μέγιστο μέχρι 200 ν.μ.), ο χάρτης αναγράφει μόνον την τουρκική υφαλοκρηπίδα και όχι ΑΟΖ, διότι ξεπερνά τα 200 ν.μ., καθόσον μόνον η υφαλοκρηπίδα μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ν.μ., σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, και όχι η ΑΟΖ.

Πέραν αυτού, στον χάρτη έχει τοποθετήσει τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο και σχεδόν τη μισή Κρήτη νησιά στην τουρκική επικράτεια, διότι όπως φαίνεται στον χάρτη με τις διακεκομμένες ροζ και μπλε γραμμές η τουρκολιβυκή ΑΟΖ καταλαμβάνει ολόκληρη τη Ρόδο, την Κάσο και τη μισή ανατολική Κρήτη.

Ολα αυτά, τα οποία αποτελούν μέχρι τώρα το 1/100 της έκθεσης, φτιάχνουν την τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα» σε βάρος της Ελλάδας, με στόχο να εξαπατηθεί το Κογκρέσο για να παραχωρηθούν στην Τουρκία τα F-16.

https://www.newsbreak.gr/

__________________________________________

Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο