11.1.23

Σκληρή κριτική στην γνωμοδότηση Ντογιάκου για τις υποκλοπές από Μαντζουράνη και Καμπαγιάννη

Πότε θα επιλεγεί ο νέος ΠτΔ;
Juan


 Η «γραμμή άμυνας» της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ήταν μέχρι πρόσφατα μία: «ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται». Μόνο που αυτά είναι λόγια. Στην πράξη η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο ότι τρέμει την τυπική επιβεβαίωση του σκανδάλου. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Επί της ουσίας ουδείς αμφισβητεί την ορθότητα όσων έχουν αποκαλυφθεί και είναι γεγονός πρωτοφανές ότι δεν έχει κατατεθεί ούτε μία μήνυση ή αγωγή για όσα έχουν γραφτεί.

Τελευταίο δείγμα της δυσκολίας που έχει πλέον η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την υπόθεση είναι η γνωμοδότηση Ντογιάκου μέσω της οποίας επιχειρείται να μπει φρένο στις αποκαλύψεις.

Η κριτική που ασκείται στη γνωμοδότηση Ντογιάκου είναι σκληρή. Ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε:

«Η σημερινή «γνωμοδότηση» του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της Α.Δ.Α.Ε. μετά από αίτημα ιδιωτικής εταιρείας παρόχου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα.
Με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα και να τη μεταλλάξει σε άβουλο παρατηρητή και φιμωμένο μάρτυρα των υποκλοπών και των βάναυσων προσβολών του κράτους δικαίου από τον κύριο Μητσοτάκη. Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετατρέπεται έτσι σε εντολέα της δημοκρατίας του πάγου

Το δίδυμο Ντογιάκου-Μητσοτάκη διαπράττει όμως, υπό το κράτος πανικού, αυτοκτονικό σφάλμα.

Ο νομικός Θ.Καμπαγιάννης σχολιάζει με οξύ τρόπο αλλά ακράδαντα επιχειρήματα τη γνωμοδότηση Ντογιάκου: