11.1.23

ΠΑΣΟΚ για πόρισμα Ντογιάκου: «Αρχιερέας της συγκάλυψης ο Μητσοτάκης» – Σκληρή επίθεση από Ανδρουλάκη

 


Ως αρχιερέα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών παρουσιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ μετά τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.  

«Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσά τους θεσμούς»  

Σκληρή ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε σημερινή του δήλωση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης. Δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο, που ηγείται μιας ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα». 

«Αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεσης. Είπα από την αρχή ότι αυτή η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών. Και πάνω απ΄όλα αφορά τον αγώνα πολλών γενεών Ελλήνων για να έρθει η δημοκρατία στην πατρίδα μας», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.  

«Δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοκρατική Παράταξη να συνεχιστεί αυτή η διολίσθηση, που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα, εκθέτοντας την διεθνώς», κατέληξε στη σημερινή του δήλωση ο κ. Ανδρουλάκης.  

Ασπίδα για τον Ράμμο  

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Χαριλάου Τρικούπη θα μπουν ως ασπίδα μπροστά στις «ευθείες απειλές που δέχεται» ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.  Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η ΑΔΑΕ και ο κ. Ράμμος προσωπικά, προσπάθησαν να ρίξουν άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τόσο κατά την λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, όσο και στη συνέχεια. Παράλληλα κάνουν λόγο για παρεμπόδιση του έργου του από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Αυτό που υπογραμμίζουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πως περίμεναν από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να τους ενημερώσει για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο λογισμικό Predator και όχι να προχωρήσει σε αυτήν την γνωμοδότηση η οποία: «αποκαλύπτει την αληθινή σκοπιμότητα του πρόσφατου κυβερνητικού νομοθετήματος, ως νομοθετικής παρέμβασης όχι υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας και της ενίσχυσης των θεσμών όπως διαφημίστηκε, αλλά υπέρ της συσκότισης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και της εκ των υστέρων «νομιμοποίησης» των κυβερνητικών αυθαιρεσιών. 

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την καταγγελία Ανδρουλάκη»  

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως «Έχουν περάσει 5,5 μήνες από την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη στα τέλη Ιουλίου και, ακόμη, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την πορεία των ερευνών αυτής της υπόθεσης, που απασχολεί έντονα τη δημόσια συζήτηση και ενώ βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές». Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. 

https://www.topontiki.gr

__________________________________

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)