9.1.23

Η Σουηδία ρίχνει το γάντι στον Ερντογάν: Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις τουρκικές απαιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ

epa10395386 (L-R) NATO Secretary General Jens Stoltenberg, Swedish Prime Minister Ulf Kristersson and Swedish Leader of the Socialdemocratic Party Magdalena Andersson after a meeting about security policy and Sweden’s NATO process in Salen, Sweden, 08 January 2023. EPA, Henrik Montgomery SWEDEN OUT

Μία χώρα , η Τουρκία, "μέλος¨ αλλά εχθρός του ΝΑΤΟ, ερωτάται αν θα μπει η Σουηδία σ αυτό!!! Η καλύτερη λύση είναι- για να λυθεί το πρόβλημα- να πετάξουν έξω από το ΝΑΤΟ τη Τουρκία, εκτός αν πιστεύουν ότι ανήκει πραγματικά  στη συμμαχία  και ότι θα πολεμήσει γι αυτήν (όπως στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο και όπως τώρα!!!

Juan

Η Σουηδία έκανε γνωστό την Κυριακή ότι η Τουρκία ζητά παραχωρήσεις στις οποίες η Στοκχόλμη δεν είναι σε θέση να προβεί προκειμένου να εγκρίνει την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, (κείμενο Richard MilneHenry Foy).

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ulf Kristersson επιμένει ότι η χώρα έχει κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα ο νέος ηγέτης της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Ulf Kristersson, έριξε την Κυριακή το γάντι στην Τουρκία με την πιο ξεκάθαρη δήλωση μέχρι τώρα από τη Στοκχόλμη ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει περισσότερα για να πείσει την Τουρκία να εγκαταλείψει το βέτο της κατά της ένταξης της Σουηδίας και της γειτονικής Φινλανδίας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

«Η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι κάναμε αυτό που είπαμε ότι θα κάνουμε. Αλλά λένε επίσης ότι θέλουν πράγματα που δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να τους δώσουμε. Οπότε εναπόκειται πλέον στην Τουρκία να λάβει την απόφαση», ανέφερε συγκεκριμένα ο Kristersson.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι  δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Σουηδοί δεν διάκεινται θετικά απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς την Τουρκία, με το 79% να δηλώνει ότι επιθυμεί η Σουηδία να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου – ακόμα κι αν αυτό καθυστερήσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: Financial TimesRichard MilneHenry Foy – Sweden warns it cannot meet Turkey’s demands for backing Nato bid

https://hellasjournal.com