2.1.23

… ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


Παγκόσμιος Πόλεμος (Π.Π) είναι στρατιωτική σύγκρουση όπου συμμετέχουν όλες ή περισσότερες Μεγάλες Δυνάμεις με επιπτώσεις και στην οικονομία της πλειονότητας των χωρών.. Ο (Π.Π.) είναι τραγικά καταστροφικός και αιματηρός!

Ο “ΠΡΩΤΟΣ Π.Π.” (1914-1918) με αρκετά κράτη με μαζικούς βομβαρδισμούς αμάχων.. και φυγή μεγάλου πλήθους λαών- προσφύγων (σήμερα)..

Ο “ΔΕΥΤΕΡΟΣ Π.Π” (1939-1945) είχε σχεδόν όλες τις “ρίζες” του στον Α´ Π.Π. με επιπλέον τις ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ κλπ.

Ο λεγόμενος “Ουκρανικός Πόλεμος” σήμερα έχει προς το παρόν όλα τα πιο πάνω τραγικά χαρακτηριστικά με την κεκαλυμμένη αριθμητικά πολύ μεγάλη συμμετοχή των τόσων χωρών του ΝΑΤΟ.., που πιστεύουν όλοι οι λαοί την

ουσιαστική και επιτελικά άμεση συμμετοχή των υψηλότατων στελεχών των ΗΠΑ (Μπάιντεν), των Βρετανών (Μπ.Τζόνσον), Γερμανών με του φανατικού ΜΙΣΟΥΣ πολεμικού ενορχηστρωτή Γ.Γ. ΝΑΤΟ Γιεν Στόλτεμπεργκ (´Οσλο)..

Συμμετοχή στον Γ´Π.Π. έσπευσε και η Αυστραλιανή Ήπειρος με μεγάλο αριθμό ΤΑΝΚΣ που απέστειλε με εμπορικό πλοίο έμφορτο και με άλλο πολεμικό υλικό που ξεφόρτωσε στην Αλεξανδρούπολη από όπου προωθούν σιδηροδρομικώς στο πολεμικό μέτωπο και οι άλλες “συμπαριστάμενες” χώρες

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ  κλπ.

Στους ρητά αναφερόμενους στον ΤΡΙΤΟ Γ´ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ, η Ρωσία  (κρατική Ρωσική τηλεόραση) διαβεβαιώνει ότι στη βύθιση της Ναυαρχίδας του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα συμμετείχαν και οι ΗΠΑ.

Η Όλγα Σκαμπέγιαβα τηλεπαρουσιάστρια του Possiya Ι ζήτησε από τους τηλεθεατές της την αναγνώριση του Γ´ Τρίτου Παγκοσμίου   Πολέμου εναντίον κυριώτερα όλων των Χωρών του ΝΑΤΟ..!

Οι μισοί και περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (Γ´Π.Π.) ο οποίος είναι ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ..!

Σε ειδική ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΝΤ με συμμετοχή και των Συμβούλων Ειδικής Ασφάλειας αναφέρθηκε επιβεβαιωτικά ότι η εμπλοκή και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και Ιράν-Ισραήλ που βρίσκονται σε τροχιά πολέμου έχουν ειλικρινά Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.Και η Κυβέρνηση Μπάιντεν (ΒΟΗΘΕΙΑ στον Β.Ζελένσκι 50 δις δολ.+ πυραύλους..) αναμένει από την Κίνα να τον επεκτείνει με την επίθεσή της στην Ταϊβάν την οποία υπόσχεται θα υπερασπίσει..

Ο διάσημος Οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί αναφέρεται στον Γ´παγκόσμιο πόλεμο σε συνέντευξή του στο Spiegel για μεγάλη Οικονομική κρίση, Πληθωρισμό, Ύφεση και για κραχ της παγκόσμιας οικονομίας που χρεώνεται και ο κορονοϊός, βάζοντας στο κάδρο των συρράξεων την Τουρκία και την Ελλάδα.. Αναφέρεται βεβαίως στο τραγικό οικονομικό γεγονός του ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ.

Το πιο λυπητερό γεγονός είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ αναφέρει καν τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ ούτε ΗΓΕΤΗΣ ούτε ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Ας όμως έχουμε, εμείς οι Έλληνες, στο μυαλό, στην ψυχή μας και στη ζήση μας την Ε Ι Ρ Η Ν Η  που έχει χαρίσει η  Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Κ Η  Π Ι Σ Τ Η.

Βασίλειος Δ. Βασιλειάδης Οικονομολόγος ΑΠΘ.

Δ/ντης Διοικήσεων Τραπεζών.


(Επιμέλεια αναρτήσεως από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)