24.1.23

Σκάνδαλο οι υποκλοπές και με σφραγίδα ΑΔΑΕ


 Νέες διαστάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει η υπόθεση των υποκλοπών, μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ,Χρήστο Ράμμο.  Είναι πολύ πιθανόν αύριο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας να δημοσιοποιήσει ονόματα και στοιχεία από το πόρισμα που του παρέδωσε στη σημερινή συνάντηση τους ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.  Τις ίδιες ώρες ο Νίκος Ανδρουλάκης που και αυτός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ζητά από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που εγείρονται και να συγκαλέσει αύριο την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.  

Στον φάκελο που παραδίδει στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, υπάρχει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής που σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ονόματα προσώπων που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, μετά από τους ελέγχους που έκανε η ΑΔΑΕ

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, ενώ στις 18:00, υπενθυμίζουμε, θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε δήλωση του πριν λίγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει:

«Πριν πέντε μήνες ξεκίνησα έναν δύσκολο αγώνα, που είχα αποφασίσει ότι, παρά τις κραυγές και τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, θα ήταν απολύτως θεσμικός. Προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με μοναδικό στόχο να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, που κακοποίησε βάναυσα η παρέα του Μαξίμου.

»Πριν από λίγο, έγινα αποδέκτης επιστολής από τον Επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε., κ. Χρήστο Ράμμο, με την οποία με ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, μιας και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Είναι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ με προέτρεπαν επί μήνες σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης “στο αφτί”, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια.

»Ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών.

»Όλα αυτά συνιστούν διολίσθηση στον αυταρχισμό και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

»Όσα με αγώνες κατέκτησε ο ελληνικός λαός, δεν θα γίνουν βορά στην εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός απόψε έχει δύο υποχρεώσεις: Η πρώτη, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια. Και η δεύτερη, να προκαλέσει άμεσα, αύριο το πρωί, την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της Α.Δ.Α.Ε».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε δήλωση του για την επιστολή Ράμμου ο ΓΓ Δ. Κουτσούμπας επισημαίνει σε δήλωση του:  «Τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβαρά και καλώς τα έθεσε υπόψιν του Προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών. Αντίστοιχα, πρέπει να γίνει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, την οποία αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία.

»Από κει και πέρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις -ούτως ή άλλως δεδομένες- ευθύνες τους.

»Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του “βούρκου”, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης. Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί, είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ.

»Καμία ανοχή στο δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση της Efenpress
_______
Αναρτήθηκε στην Efenpress, από τον Μιχάλη Tσολάκη