11.1.23

Μικροπρέπειες...

 


Ο θάνατος του τελευταίου Βασιλέως των Ελλήνων, Κωνσταντίνου είναι πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δυστυχώς μερικοί και μερικές  αχαρακτήριστες και 'ασχετες με το παρελθόν έσπευσαν να δηλώσουν από τηλεοράσεως ότι η Βασιλεία  αποτελούσε ...μελανό σημείο της Ελληνικής Ιστορίας , ότι δεν είχε την Ελληνική  υπηκοότητα  ο Κωνσταντίνος  και δεν είχε ...Ελληνικό διαβατήριο,γιατί του είχε αφαιρεθεί κλπ φαιδρά.

Για τους πακιστανούς. Αλβανούς κλπ, ούτε κουβέντα! Αυτοί έχουν και διαβατήρια και ό,τι άλλο χρειασθούν (θα τους δούμε και ...στους εκλογικούς καταλόγους!!!)

 Ο θανών Βασιλεύς προσπάθησε με αντικίνημα  -που δεν πέτυχε- να επαναφέρει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα στις 13/12/1967 και κατέφυγε στο εξωτερικό, ( μερικοί άσχετοι  ανίδεοι και ανιστόριτοι  του προσάπτουν και το... πραξικόπημα στη Κύπρο - που έγινε το 1974 !!!)

Ξεχνούν αυτοί ότι ο τότε Βασιλεύς θα επανήρχετο στην Ελλάδα αμέσως μετά τη πτώση της δικτατορίας του Ιωαννίδη, αλλά εξαπατήθηκε από πολιτικό ηγέτη της εποχής, που τον έπεισε να περιμένει , να επιστρέψει αυτός στην Ελλάδα για να προετοιμάσει την υποδοχή του και αντί αυτού φρόντισε να γίνει  ...δημοψήφισμα με όλους τους τότε (μόνο) κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να κατηγορούν  επί μήνες τον Κωνσταντίνο σαν...συνεργάτη της χούντας  μη επιτρέποντας αντίλογο από τη πλευρά του Βασιλέως  παρά του παραχώρησαν λίγες μέρες μόνο πρό του δημοψηφίσματος  περίπου 15 λεπτά ομιλίας  στη τηλεόραση και παρ όλες  αυτές τις αντίξοες συνθήκες, στο δημοψήφισμα συγκέντρωσε  το 33% .

 Το δηλητήριο που κρύβουν μέσα τους ορισμένοι δεν σταματά να χύνεται ούτε μετά το θάνατό του.

Λίγη ντροπή δεν υπάρχει. Μόνο κακία και μίσος.


Α. Αλεξανδρής