12.1.23

Στη Μητρόπολη στις 16/1 η κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου

Η κυβερνητική αυτή μικροπρέπεια, ας ελπίσουμε να μην έχει
συνέπειες , σχετικές με την υποστήριξη του Βασιλέως Καρόλου
για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.Σε κάθε περίπτωση
όμως η δυσαρέσκεια των επισήμων ξένων χωρών πρέπει να θεωρείται
δεδομένη, όπως και οι συνέπειες στις εκλογές, από τις ψήφους των φιλοβασιλικών.
Juan

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να παραστούν αρχηγοί κρατών και μέλη βασιλικών οικογενειών

 Σε κάθε περίπτωση, βέβαιο θεωρείται ότι η χώρα μας περιμένει επισήμους από τρεις χώρες και συγκεκριμένα από Ισπανία όπου ο βασιλιάς είναι ο ανηψιός του τέως, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η Σοφία. Η απάντηση από την πρεσβεία αναμένεται τις επόμενες 48 ώρες.

Την ίδια ώρα οι Αρχές δεν αποκλείουν να έρθει στη χώρα μας ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος έχει και αυτός στενή συγγενική σχέση με τον Κωνσταντίνο  ο οποίος ήταν και ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

Στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη η κηδεία

Η οικογένεια του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στη Μητρόπολη της Αθήνας, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου.


πηγη: https://www.cnn.gr