28.12.22

Τα τύμπανα πολέμου ηχούν πάλι στα Βαλκάνια: Και αυτή τη φορά την απόλυτη ευθύνη φέρουν μόνο οι Κοσοβάροι, όχι οι Σέρβοι (video)

epa10379338 Patriarch of the Serbian Orthodox Church Porfirije (L) and Serbian President Aleksandar Vucic (R) hold a press conference in Belgrade, Serbia, 27 December 2022. Tensions have been raising between Serbia and Kosovo after the ethnic Serbs in Kosovo’s north built road-blocks on the main roads in protest after the arrest of a former Kosovo police officer of Serbian ethnicity on charges of terrorism. EPA, ANDREJ CUKIC

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι Κοσοβάροι δεν βάζουν μυαλό. Είναι από τη φύση τους ανυπάκουοι και παραβατικοί. Πολύ περισσότερο όταν νιώθουν πως έχουν τη στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα νέα «τύμπανα πολέμου» στα πολύπαθα Βαλκάνια ηχούν με δική τους ευθύνη. Αυτοί δημιούργησαν τα νέα προβλήματα. Αυτοί προκαλούν από τότε που νίκησαν τους Σέρβους με τη βοήθεια των Δυτικών, οι οποίοι φέρθηκαν απερίσκεπτα.

Τώρα, απέναντι στους Κοσοβάρους δεν είναι ο διεφθαρμένος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος κατηγορήθηκε δικαιολογημένα για μαζικές δολοφονίες. Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σερβίας είναι πανίσχυρες και ο πρόεδρος είναι ένας δημοφιλής πολιτικός, ο οποίος έχει την απόλυτη υποστήριξη του σερβικού λαού.

  • Δεν είμαστε στο τότε, όταν ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, επιτέθηκε ενός ανυπεράσπιστου λαού, του σερβικού, και ισοπέδωσε όλη τη Σερβία παραδίδοντας το Κόσοβο στους Αλβανούς. Οι σημερινοί Σέρβοι, λαός και ηγεσία, είναι αποφασισμένοι. Και εάν δεν παρέμβει ξανά η Δύση, θα νικήσουν τους Κοσοβάρους με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα παραπάνω πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί όταν καθίσουν γύρω από το στρογγυλό τραπέζι για να λάβουν τις αποφάσεις τους. Διότι, ενώ συνεχίζεται η άνανδρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται ένας νέος πόλεμος για χάρη των αλβανόφωνων του Κοσόβου.

Δεν αξίζουν οι Κοσοβάροι τις νέες θυσίες της Δύσης. Έχουν δημιουργήσει ένας κράτος-μαφία, το οποίο ηγείται του εμπορίου ναρκωτικών και της λευκής σαρκός. Οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί σιωπούν μπροστά σε αυτή την μαύρη πραγματικότητα.

Οι Σέρβοι αρκετά ταπεινώθηκαν, αρκετά τιμωρήθηκαν. Αρκετά πλήρωσαν τον παρανοϊκό Μιλόσεβιτς. Μετά την καταστροφή της χώρας τους, μάζεψαν τα «κομμάτια» τους και αναστήλωσαν την Πατρίδα τους. Για πολλά χρόνια έζησαν μέσα στην ντροπή επειδή όλη η ανθρωπότητα τους κατηγορούσε ως δολοφόνους και γενοκτόνους. Σίγουρα η παρέα του Μιλόσεβιτς έκανε πολλά. Και απαιτείτο η τιμωρία. Αλλά δεν άξιζε στον σερβικό λαό η απόλυτη καταστροφή.

Έχασαν και αυτοί χιλιάδες πολίτες στους πολέμους αυτούς. Έχασαν και το Κοσσυφοπέδιο. Και αυτό τους πονάει πολύ και τους πεισμώνει.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα δεχθούν άλλες προσβολές. Και αυτό που επιχειρούν οι Κοσοβάροι στη Μιτρόβιτσα, είναι η ύψιστη προσβολή. Η σερβική μειονότητα στο Κόσοβο είναι υπό μόνιμη απειλή.

Επειδή οι Κοσοβάροι ετοιμάζουν επίθεση εναντίον των Σέρβων, αυτοί έστησαν οδοφράγματα για να αμυνθουν. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι συναντήθηκε με τον διοικητή της KFOR (της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο), τον στρατηγό Αντζέλο Μικέλε και ζήτησε την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων.

  • Αν δεν το πράξετε εσείς, απείλησε τον διοικητή της KFOR, θα αναλάβει η κοσοβάρικη αστυνομία.

Ήταν δικαιολογημένη η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Διέταξε κόκκινο συναγερμό του στρατού και της αστυνομίας και δήλωσε:

«Μετά τον εξοπλισμό των Αλβανών και την αύξηση της μαχητικής τους ετοιμότητας θα λάβω όλα τα μέτρα για να προστατεύσω τον λαό μας και να διαφυλάξω την Σερβία».

Στη συνέχεια οι υπουργοί Άμυνας, Μίλος Βούτσεβιτς και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπράτισλαβ Γκάσιτς έθεσαν σε συναγερμό τον στρατό ο πρώτος και την αστυνομία ο δεύτερος.

Ο σερβικός στρατός βρίσκεται «στον υψηλότερο βαθμό μάχιμης ετοιμότητας, δηλαδή στο επίπεδο της χρήσης ένοπλης ισχύος», είπε ο Βούτσεβιτς.

«Με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας και ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων διέταξα την αύξηση σε κατάσταση μάχης της ετοιμότητας της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων», δήλωσε ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις τίθενται άμεσα υπό την διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων όπως προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν στα Βαλκάνια με ευθύνη των Κοσοβάρων. Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες πρέπει να σκεφθούν υπεύθυνα και να προστατεύσουν την ειρήνη. Η υποστήριξη των Κοσοβάρων ήταν λάθος τότε. Θα είναι διπλό λάθος τώρα.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. 
https://hellasjournal.com/