19.12.22

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί! Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει στο Κίεβο S-300 και ΤΟΜ BMP-1!!!

Αν αφήσουμε  στην άκρη την έντονη δυσαρέσκεια της Ρωσίας, για την αχαρακτήριστη αυτή
κίνηση που σαφώς αποτελεί άλλη μία εχθρική ενέργεια εναντίον της, θα πρέπει
ΠΡΩΤΑ
να αντικατασταθούν οι S300  με αντίστοιχα συστήματα των USA και μετά να σταλούν στην
Ουκρανία, διαφορετικά κάθε άλλη ενέργεια θα αποτελεί εν δυνάμει ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , αφού θα αφοπλίσει τη χώρα μας από βασικά αμυντικά συστήματα, όπως  έγινε και με τα νησιά.
Ας προσέξει ο κ Μητσοτάκης να μην τραβήξει και άλλο το σχοινί .....
Juan


 Ουκρανική σελίδα αναφέρει πως η χώρα μας είναι έτοιμη να στείλει πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-300 εάν οι ΗΠΑ μας παραδώσουν πυραυλικά αμυντικά συστήματα Patriot και BMP-1 εάν η Γερμανία μας δώσει Marder

Ηουκρανική αμυντική σελίδα DefenceExpress αναφέρει πως ο Έλληνας υπουργό άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως θα παραδοθούν S-300 στην Ουκρανία μόνο υπό την προϋπόθεση πως οι ΗΠΑ (ΠΡΩΤΑ) θα προμηθεύσουν την χώρα μας με συστήματα Patriot, τα οποία θα τοποθετηθούν στην Κρήτη για να προστατευτεί το ελληνικό νησί από τους Τούρκους.

Οι Ουκρανοί τονίζουν πως οι Έλληνες είναι έτοιμοι να στείλουν συστήματα αεράμυνας S-300, αλλά και τα παρόμοια συστήματα Tor-M1 και Osa-AKM. Τα πρώτα δύο αναφέρεται πως αποτελούν στοιχεία υψηλού ενδιαφέροντος για την Ουκρανία, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι. Το Osa από την άλλη "δεν τους κάνει", αφού αναφέρουν πως θεωρείται αρκετά ξεπερασμένο. 

"Οι Έλληνες είναι ανοιχτοί στην ανταλλαγή των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300PMU1 με τα αμερικανικής παραγωγής αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT και τίποτα άλλο," έγραψαν.

Η DefenseExpress συνεχίζει αναφέροντας πως η Ελλάδα θέλει να ξεφορτωθεί τα εναπομείναντα παλιά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1, στέλνοντάς τα στην Ουκρανία. Αλλά και πάλι δηλώνουν πως θα προβούμε σε αυτήν την κίνηση μόνο εάν οι Γερμανοί μας στείλουν (πρωτα) ως αντικατάσταση οχήματα μάχης πεζικού τύπου Marder, της εταιρείας Rheinmetall. 


"Γενικά κανείς δεν θέλει να δώσει τίποτα δωρεάν, παρά τις δηλώσεις του Ζελένσκι πως ο ουκρανικός στρατός θυσιάζεται για να κρατήσει τους Ρώσους μακριά από την Ευρώπη," τονίζει χαρακτηριστικά η σελίδα.

https://www.pentapostagma.gr